Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (57)

plakát

Vláda - Moc a sláva (2022) (série) 

Důstojný návrat po téměř celé jedné dekádě, který se ani zdaleka nenese na vlně nějakého opakujícího se stereotypu, ba naopak. Moc a sláva je daleko temnější, pochmurnější, cyničtější, syrovější, méně idealističtější a svou celkovou koncepcí bohužel odpovídající současnému politickému ladění.

plakát

Vláda - Matka moře (2022) (epizoda) 

Na mě možná až zbytečně příliš „sluníčkový“ závěr vzhledem k celkovému pojetí této série.

plakát

Rick a Morty - Série 6 (2022) (série) 

Po fantastické 5. sérii s famózním závěrem mi bohužel ta 6. nesedla ani v nejmenším. Jako by veškerá kreativita vyprchala a z Ricka a Mortyho se stal jen nezadržitelný "chrlič" popkulturních odkazů bez jakékoliv nadstavby. Většina epizod se neskutečně vlekla. Přitom měla být právě 6. série tou, v níž Rick a Morty vystoupí ze svého stereotypu, který se již začínal přejídat, opak je však pravdou.

plakát

Krása divokých koní (2000) 

Jsem v šoku. Nečekal bych, že se právě u tohoto filmu setkám se silnějším prožitkem než v případě knižní předlohy. Čistá esence McCarthyho, síla nevyřčeného, posunutá skvělým filmařským uměním a parádními hereckými výkony na vyšší úroveň. Snímek je značně podhodnocen, řekl bych až skandálně.

plakát

Trumpova show (2020) (seriál) 

Pozoruhodně objektivní zpracování vybraných aspektů Trumpova prezidenství ze strany BBC…

plakát

Centennial (1978) (seriál) 

Nádherná a jímavá minisérie, v níž se překrásně zračí historie amerického postupu na onen mnohdy až poetický západ se všemi svými půvaby stejně jako ohavnostmi, jež tento dějinný proces doprovázely.

plakát

Centennial - The Storm (1979) (epizoda) 

Epizoda plná emocí a nostalgie, která toho hodně uzavírá i otevírá současně.