Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (190)

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Čtyřlístek na mě také zapůsobil přinejmenším rozpačitě. Podivnou animaci moc neoceňuji, protože jsem zastáncem buď 2D nebo povedeného 3D a takový hybrid mezi mě neustále nutil přemýšlet, kdy už skončí úvodní video a začne herní mód. Poté, co jsem se jakž takž přenesla přes formu a začala se soustředit na příběh, mé kritické já utichlo a zvažovalo, jak velké škody film napáchal na komiksu, na kterém jsem, stejně jako spousta lidí zde, vyrostla. A došla jsem k názoru, že to není tak zlé. Dívám-li se na to dětskýma očima, pak je to dokonce ucházející. Čeští filmaři dávají filmům a zvláště těm animovaným v posledním desetiletí zabrat, Čtyřlístek z toho však vyšel se vztyčenou hlavou. I když možná jen mezi námi dětmi.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Tak já nevím, 3* je pro Ďáblovu lest podle mě maximum. V něčem to kopírovalo Šifru mistra Leonarda, která ale byla oproti tomuto televiznímu filmu hodnocena spíše neutrálně. Kdyby tvůrci to nejlepší ze všech tří dílů dali dohromady, moje hodnocení by určitě stouplo. Představte si, že by takový třídílný TV film přišel ze zahraničí. Taky by jste dávali tak dobrá hodnocení? Nebo jste jenom shovívaví vůči české tvorbě? Protože na Českou televizi je to dobrý film. Ale mě to mávání všelijakými relikviemi, ohromování znalostmi historie a čísel (které mi přišly spíše vynucené, než logicky plynoucí z děje) a úsměvný konec nenadchl.

plakát

Den D (2008) (pořad) 

Zprvu jsem dala čtyři hvězdy, teď jsem povýšila. Proč? Protože je tu konečně zábavný a chytrý pořád, tudíž na našich televizích nevídaný. Čtveřice investorů byla vybrána opravdu dobře, ví, co říkají a ještě k tomu baví. A potom ti vynálezci - zlaté české ručičky. Nakonec musím pochválit prostředí "Doupěte". Opravdu povedené.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Naše komerční televize na nás chrlí tolik protivných a hloupých telenovel, že když jednou za čas vystřelí něco dobrého, stačíte to odpískat dříve, než se to vlastně rozjede. Dokonalý svět není dokonalý seriál, na naše poměry je ale velmi zábavný, s jistým odstupem by se dal přirovnat ke stylu "zoufalých manželek". Oceňuji kvalitní herecké obsazení (tedy s výjimkou zbytečně agresivního ředitele Kukury a nezajímavé Márie) a zároveň příjemný nadhled. Pro mě je to velmi milý seriál.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Nádherné záběry. Kdybych měla hodnotit z vizuálního hlediska, nezbylo by mi než dát pět hvězdiček, protože dosud žádný filmový tvůrce nevymyslel hezčí kulisy jako ty, co nám nabízí naše krásná rodná planeta. Samozřejmě s výjimkou těch, které už člověk stačil přetvořit k obrazu svému a nebo rovnou zničit. Bohužel poněkud nepříjemný komentář (který určitě mohl být mnohem poutavější a ne provedený jako u většiny nudných školních dokumentů) a předlouhá stopáž 120 minut u mě dokument připravila o dvě top hvězdičky. Na druhou stranu Home splnil to, co měl v plánu - ukázal poměrně zajímavou formou na fatální důsledky lidských činů, které musí být v nejbližší době napraveny, jinak už je v budoucnu nebude mít kdo napravovat.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

S odstupem času a po několika řadách mi dochází, že House jako doktora bych nikdy, ale vážně nikdy nechtěla potkat. Ledaže bych měla nějakou neznámou super vzácnou nemoc, to by mi určitě pomohl. Hugh Laurie se své role zhostil s grácií, vytvořil postavu, která není plochá a nudná, ale postavu která se vyvíjí. House má charakter, má své dobré stránky, má své stinné stránky, má své problémy a starosti. A co víc, i po šesté řadě (která běží v době, kdy píšu tento komentář) má seriál co nabídnout. Zapomenu-li to nastavené schéma nemocný-umírá-vzácná nemoc-vyléčen, které se většinou opakuje, je House ve všech směrech originální.

plakát

Dům snů (2009) (pořad) odpad!

Doba reality show už dávno uplynula, a proto zřejmě Nova už zapomněla, že správná reality show má být alespoň zábavná, když už nic! Ale ani tento atribut nebyl u Domu snů splněn. Vznikl utahaný pořad s opravdu nesympatickými soutěžícími, nudným moderátorem a... Já vlastně nevidím žádný klad. Na to se nedá dívat, ani z nudy. Může něco podobného formátu klesnout ještě níže? Nemyslím si.

plakát

Duše (2009) 

Nejlepší způsob, jak vytvořit zajímavou, možná i trochu děsivou atmosféru je vybrat si něco, co děsivé vůbec není, třeba hračky. A stejně jako se to kdysi osvědčilo u panenky Chucky či v Burtonově Noční můře, stejně to může fungovat i u krátkého, na první pohled roztomilého animáku jako je tento. Stačí jen skvělý nápad a trocha šikovnosti a na světě je další krátký film, který stojí za zhlédnutí.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Vždyť to bylo zábavné! Jistě, trochu vykradené (zdejší mrazíkofilové, kdybyste nebyli tak zahledění na jednu věc, jistě byste zmínili i bílého králíčka á la Alenka) avšak na Českou televizi nadprůměrné. Hlavní písnička je krásná (Ondra Brzobohatý je talent), herci skvěle obsazení (dobrá, Roman Vojtek je na nezadaného mládence přece jen trochu starý) a exteriéry prostě nádherné (zima! Rožnov!). Jako fanoušek starších klidných pohádek bych si odpustila ten ukřičený konec, ale jinak se mi moc líbilo.