Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (190)

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Sejde z očí, sejde z mysli. Asi tak by se podle mě dal vystihnout tento film, ačkoliv má podle mě velmi přitažlivý a zajímavý námět. Knihu jsem nečetla, ale přesto mě láká, protože podvědomě doufám, že je v ní lépe vykreslena mrazivá netečnost okolního světa vůči svým vypěstovaným dárcům, bezmocnost a možná i touha po skutečném životě těchto lidí, jež společnost pokládá pouze za nutný materiál. A to vše této filmové adaptaci chybí, je to jen ploché vyprávěním, pod jejímž povrchem lze tušit více, avšak na hladinu "to" bohužel nevyplave ani s blížícími se závěrečnými titulky.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Velmi úspěšné převedení světoznámé počítačové hry na filmové plátno. Možná lehce naivní, možná jde až příliš vidět snaha o skvělý hollywoodský blockbuster (cítím tvůj vliv, Jerry Bruckheimre!). Ale i přesto je to úchvatná a zábavná podívaná, která má spád a akci. Bohužel Princ z Persie v sobě nemá kouzlo, které drží i po závěrečných titulcích. Chybí výrazná postava (co si budeme povídat, hlavní záporák je poněkud slabého odvaru) a taky co ten děj? Neviděli jsme to náhodou už v NEXT (2007)? Ne, nejsem nespokojená, je to opravdu dobrý film a byla bych mu udělila i ty čtyři hvězdy, kdybych na očích neměla mnoho jiných filmů podobného ražení, které jsou na tom trochu lépe.

plakát

Přemluv bábu (2010) 

Hvězdička za takovou odvahu. Nijak mě to sice nepobouřilo, nicméně si myslím, že vyjadřovat se lze slušně a to na všechna témata včetně těch politických (a to bohužel nebývá v naší zemi příliš časté). A také si myslím, že kdyby na tom zapracovali, nemělo to takový prvoplánový urážlivý nádech, a kdyby měli alespoň špetku smyslu pro humor a recesi, mohlo z toho vzniknout parádní předvolební video.

plakát

Sherlock - Unaired Pilot (2010) (TV film) 

Bonbónek. Zároveň je tento díl dobrým příkladem, jak šikovné zasazení hudebního podkladu v oficiálně vysílaných epizodách přidává na přitažlivosti. Usedlejší Studie v růžové, ale pobaví, zvlášť ta roztomile staromódní scéna Sherlock a měsíc stojí za pozornost. Herecké výkony snad opět chválit netřeba, celé dobré, ale my už známe lepší.

plakát

Skečbar (2010) (pořad) odpad!

Skečbar je jako retro zprávy, které vysílá ČT24. Ve své době, kdy televizím vládla GoGo show a Bubílková, to bylo sice terno, ale teď už je dávno mimo mísu. Diváci jsou rozmazlováni množstvím seriálů a reality show a těm staronový Zdeněk Izer prostě nemůže konkurovat, i kdyby vykradl Trnky Brnky. Nehledě na to, že jeho humor je docela přízemní. Ale proti gustu žádný dišputát.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Ačkoliv jsem zhlédla jen jednu řadu, protože druhá v době psaní tohoto komentáře ještě není aktuální, nezbývá mi než chválit. Spartakus je fascinující, a to nejen vizuálně (zpomalovačky, prostředí), ale také svým dějem. Jistě se najdou kritici, kterým bude vadit přemíra krve, násilí a erotických scén, ale čert to vem, tohle Řím, ne Vatikán. Pro mě je to zatím velmi nadějné dílko. update: Je mi líto, že Andy Whitfield nenatočí další řadu, přesto doufám, že seriál bude pokračovat.

plakát

Škola princů (2010) (TV film) 

Docela zábavná, milá a nijak zvlášť kýčovitá pohádka z dílny České televize, která postrádá svižnější děj, lepší herecké obsazení a chytřejší dialogy. 72 minut je prostě moc.

plakát

Talentmania (2010) (pořad) odpad!

Velmi laciný, řekla bych až "silvestrovsky rádoby zábavný" pořad, který ale nedokáže upoutat pozornost. Nudná porota a stále stejný Mareš. A u toho všeho snaha o obrovskou pecku, která se ale vůbec nedaří.

plakát

Ženy na cestách (2010) (pořad) odpad!

Všichni si určitě pamatujeme doby, kdy nám učitelka v hodině jazyků pustila videokazetu o nějaké zemi, o které vyprávěl neskutečně nezáživným způsobem člověk, jehož hlavním cílem bylo zřejmě zprotivit destinaci všem, kteří měli alespoň částečný zájem se tam podívat. Ženy na cestách jsou výjimečným exemplářem, který tyto časy strávené s časopisem pod lavicí velmi působivě připomene. Lidé na Primě se buď úplně zbláznili, když uvěřili tomu, že pořad stejného rázu, jaké se produkovali před dvaceti lety bude fungovat a nebo tu zapůsobila vůně peněz od sponzora-cestovky. Něco mi říká, že to bude ta druhá možnost. Jinak si nedokážu vysvětlit, k čemu jsou tam ty modelky, které za celou dobu neřeknou ani slovo. Za to Čenský se namluví až až. ---->>> komentář je k verzi 2010/2011. Změněnou verzi pořadu se Zlatuší a Adélou v roce 2012 nesleduji (raději).

plakát

Avatar (2009) 

Avatar je pohádka. Ne špatná, ale ani dokonalá. I přes hysterii jakou vyvolala premiéra si nemyslím, že se z něj stal kultovní a nebo že se někdy stane kultovním filmem. Je hodně drahý a také nám to dává každým okamžikem patřičně najevo. Bohužel nádherně zpracované scény nepřekryjí naprosto nedostatečný výkon scénáristů. Děj Avatara zabil a jeho přímočarost nedovolí pokračování. I když teď Cameron tvrdí něco jiného, třeba jednou bude chtít oživit život na Pandoře, ale to bude trochu problém, když to tak pěkně zakončil a nenechal si uličku, kterou by se případně mohl v budoucnu vydat. A to je škoda, trhu chybí dobré science fiction. Avatar je potěšení pro oči, výborná zábava, poměrně kvalitní film. Ale není to něco, co musím vidět pětkrát a pořád nemám dost.