Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Tvář vody (2017) 

Netradiční romance, která mě bavila od začátku do konce. Film je natolik odlišných od ostatních oscarových filmů, že vyloženě vyčnívá. Snímků o rasismu a netoleranci bylo natočeno mnoho, avšak Tvář vody je jiná, stejně jako hlavní hrdinka a hrdina. Může to připomínat námětem Krásku a zvíře, avšak režisér del Toro dal této pohádce mnohem gotičtější podobu s velkým poselstvím. Jinakost není deficit, monstrum nepoznáme pohledem, předsudky jsou špatné, ve studené válce nebyli jen démoničtí sověti, ne každý černoch je flákač, homosexualita není nemoc a mohla bych takto pokračovat dále. Ano, známe to z tolika filmů, ale zde je nám to naservírováno trochu jinak - originálně.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Film plný vulgarismů, které však KUPODIVU nepůsobí rušivým dojmem a nějak do celého konceptu Kanceláře Blaník zapadají. Nejedná se o žádnou náročnou komedii/satiru. Vtipy jsou většinou vystavěny na velmi jednoduchém principu. Divákovi postačí mít alespoň základní povědomí o české politice. Většina scén byla zábavná (velmi mě pobavila role Ivana Bartoše), i když se filmaři nevyhnuli vyloženě hluchým místům, přičemž snové scény se mi zdály zbytečné. Nejedná se o žádné umělecké dílo, ani o jednu z nejlepších komedií, avšak jedná se o jistý fenomén, něco, co v českém kinematografickém filmu neznáme.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Film neurazí, ale ani nenadchne. Joe Wright je jako režisér velmi schopný, což už předvedl v mnohých svých projektech, avšak film rušil přehnaný počet klišovitých scén, které, když se použijí v adaptacích významných knižních předloh, nevadí, avšak v životopisném filmu je to naprosto nepřípustné a působí to tam nepatřičně. Například scéna v metru byla dle mého názoru naprosto nezvládnutá a cítila jsem se při ní trapně, což vyloženě nesnáším. Na filmu se tedy dají nejvíce ocenit herecké výkony v čele s výborným Gary Oldmanem, který se Churchillovi přiblížil jak vizáží, tak svým hlasovým projevem. Za mě tedy dobrý film, který však znovu vidět nemusím.

plakát

Strašidla (2016) 

Rodinná humorná pohádka postrádající jakýkoliv vtip, a hlavně nějaké poučení (amorálnost je asi teď „cool“). Není jasné, komu měla být pohádka určena. Pan Troška by měl vědět, že rodinná znamená pro celou rodinu napříč generacemi, a ne že tam hodí sem-tam rádoby vtip týkající se té a poté oné generace. Jsem ráda, že nemám děti, protože návštěvu v kině tohoto pokusu o pohádku bych asi nepřežila. Znásilněná kočka byla opravdu přes čáru, a navíc ten výsměch od policie. Co to mělo znamenat? Má to být pohádka pro děti! Co se týká hereckých výkonů, tak byly spíše podprůměrné, ale se špatným scénářem se nedá bohužel nic dělat. Je to velká škoda, protože námět sám o sobě není špatný a potenciál by tam byl. Škoda. Opět vznikl další film, za který se můžeme stydět.