Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Hudební

Obsahy (8)

Zlatý chléb

Zlatý chléb (2001) (TV film)

Mladému pekaři se líbí kráska Lubka. Rozhodne se ji proto požádat o ruku a jako svatební dar ji přinese sebou upečený chleba. Pyšná Lubka pekařovu žádost odmítne, protože pekař se ji zdá příliš chudý a obyčejný. Za manžela by chtěla někoho, kdo by ji přinesl jako dar zlatý chleba. Znenadání se ji přání vyplní a zastaví se u nich neznamý cizinec.

Live Earth

Live Earth (2007) (koncert)

Al Gore uspořádal po všech kontinentech megalomanskou akci, která měla upozornit na zhoršující se klimatické podmínky na Zemi. K pomoci si přizval spoustu zvučných muzikantů jako: Rogera Waterse, Madonnu, Police, Bon Jovi a další hudebníky z celého světa.

The Pink Floyd and Syd Barrett Story

The Pink Floyd and Syd Barrett Story (2003)

Syd Barret je považován za jednu z nejvýznamějších a nejuznávanějších osobností anglické psychedelické scény druhé poloviny 60. let. Jeho hudební tvorba ovlivnila spousty umělců, nejen na poli hudebním. V dokumentu se dovíme vše podstatné o Syddovi nejen z úst jeho kolegů z Pink Floyd, ale i od jeho přátel a dalších muzikantů.

Co dál, doktore?

Co dál, doktore? (1972)

Dr. Bannister, plachý profesor, cestuje se svou snoubenkou do San Francisca, kde by rád od bohatého mecenáše získal příspěvek na svou práci. Snoubenci bydlí v oddělených pokojích, což způsobí řadu nedorozumění - stejně jako několik naprosto stejných kufrů, patřících ovšem různým majitelům. V jednom z kufrů jsou totiž ukradené klenoty.

Pink Floyd London '66-'67

Pink Floyd London '66-'67 (1967) (koncert)

Koncertní záznam a dokument zachycuje ranné Pink Floyd v době, kdy se teprve drali na vrchol. Film uznávaného filmaře Petera Whiteheada je vůbec prvním obrazovým snímkem Pink Floyd, proto je to určitá rarita. Film vzniknul v dubnu 1967 během koncertu v klubu UFO, ze kterého na nás dýchne psychedelická atmosféra téhdejší doby.

Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder

Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder (1989) (koncert)

Koncert nahraný během turné k desce "A Momentary Lapse Of Reason", která byla nahraná jako první v pořadí bez účasti Rogera Waterse. První část konceru nám nabízí především skladby z nového alba, které rozhodně nezklamaly, a druhá část se skládá z osvědčených hitů jako Money, Time a další. Jedinečný zážitek se skvělou světelnou show a muzikantským uměním první kategorie.

P.U.L.S.E. Live at Earls Court 20.10.94, London

P.U.L.S.E. Live at Earls Court 20.10.94, London (1994) (koncert)

Koncert z posledního turné Pink Floyd, k desce "The Division Bell", zachycuje skupinu v londýnské hale Earls Court. Pink Floyd zahráli jak novější skladby, tak i starší osvědčené kousky. Hlavní lahůdkou koncertu je jeho druhá půle, ve které se dočkáme přehrání celého legendárního alba "Dark Side of the Moon". Pro každého fanouška Pink Floyd je zhlédnutí koncertu povinností, pro ostatní velmi příjemné seznámení s hudbou téhle anglické skupiny.

AC/DC - koncert v Doningtonu

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) (koncert)

Koncert legendární australské party AC/DC na festivalu v Doningtnu, který obsahuje většinu zásadních skladeb. Koncert je plný energie, dravosti a hlavně skvělých výkonů dotyčných pánu v čele s Angusem Youngem. Rozhodně jeden z nejlepších koncertů v historii AC/DC.

Reklama