Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (270)

plakát

Most - Série 1 (2011) (série) 

"Saga Norenová, policie Malmö." Ach, škoda, že už nejsem telefonní operátorkou. Přísahám, že bych se tak s chutí představila.  Tuhle větu uslyšíte v každém díle "neuvěřitelněkrát"  A právě Saga ..... a ten sever ....  a ten feel ala Sedm, kterej mi, aniž bych to věděla, tolik chyběl, má na svědomí to možná lehce napálené hodnocené.  Upřímně to není na plných pět, objektivně, ale za mě ano. Já mám totiž novou závislost.

plakát

Švýcarák (2016) 

To je ale děsnej bizár, tehleten Švýcarák. Ocení ho jen velmi malá skupina diváků. Dost možná ho oceňuju skoro jen já. Ale upřímně, pro švýcaráky jsem měla vždycky slabost.  Ne, vážně, v traileru se píše - nic podobného nikdy neuvidíte. Souhasím a nevím jak lépe to popsat.  Pro mě je to jeden velkej úlet, úlet o naději a fakt zvláštním přátelství.

plakát

Rocketman (2019) 

Ale jo. Jo! Sakra. Ačkoli těžko pořádně hodnotit tyhle životopisné kusy. Co vlastně hodnotíme? Život hlavního hrdiny, jeho vzestupy a pády? Herecký výkon? Hudbu?  Nicméně, Taron je jednička, pro jeho hlas mám slabost už od dob, kdy býval gorilákem Johnnym ve Zpívej. Tady má možnost svůj potenciál nechat rozkvést naplno. A rozbalil to věru pořádně. Celé obsazení šlape, hudba není úplně moje gusto, ale  to je chyba u mne.  Uvítala bych, kdyby scénář šel více do hloubky. Když už rozebíráme něčí pohnutky, dejme se to toho se vším všudy.  I tak ale budu adventně laskavá. Je to krásné, barevné, upřímné. Taron tam je... a když dojde na scénu s Your song, nezůstane jedno oko suché.

plakát

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) 

Tak trochu vědomě jsem Gumpa nadhodnotila. Pojďme si říct, že férově by to bylo spíše za tři.  Na druhou stranu si v mém srdci ty čtyři hvězdy zaslouží. Jako rodinný film funguje skvěle. Jako agitka (ošklivá formulace, vím, ale nejde to jinak) na podporu útulkových pejsků taky.  Z pozice bývalého útulkového dobrovolníka musím tento snímek podpořit, to je jasná věc.  Má velké klady, silné obsazení, krásnou vizuální stránku a víru v dobré konce i těch nehezkých příběhů. Jen abych byla čestná k tomu obsazení. Za hlavní hrdiny i hlas Gumpa bych dala ruku do ohně. Ale některé jiné bych s chutí přeobsadila. Ano, mám na mysli církevní post :-). Obecně bych vůbec celou tu kostelní linku, která tam pro mě byla na sílu, vyhodila ven.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Nakonec proč ne? Je fakt, že na časové smyčky já slyším.  A dá se říct, že snímek se smyčkou má u mě skoro úspěch zaručen. Krásní představitelé, fajn triková stránka se skvělým vizuálem, jakás takás romantika, nádherná píseň a jo a ty časové skoky. Za mě dobrý.  Po všech těch podivných Troškových pohádkách byla tohle moc příjemná podívaná.

plakát

Dolittle (2020) 

Možná si myslíte, že už jste viděli všechno. Mluvící zvířata, který do všeho tlachaj, Roberta Downeyho Jr. s příšerným rozcuchem. Podivnou pohádku s děsnými dialogy. Ale nejspíš, skoro určitě jste ještě neviděli, jak veterinář tahá drakovi dudy ze zadku. Tohle chcete vidět? Vážně? Tak pak si pusťe Dolittla :-). Já už to znova neudělám.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Očividně asi měknu, nebo co je se mnou. Ale mě to bavilo! Kupodivu jo. Líbily se mi ještěrky a všechen ten vizuál s armádou, balóny a kostýmy. Zpomalovaných záběrů a mlhy bylo jako máku a dialogy fakticky drhly, ale tak vzhledem tomu žánru a obsahu jsem ochotna to odpustit. Ale jo, vždyť to docela šlo. A je klidně možné, že až to příště někde uvidím, zase se mrknu :-)

plakát

Thunder Force (2021) 

Mě to zase tak moc nepohoršilo. Ano, bylo to hloupaté, nanicovaté a málo vtipné. Na druhou stranu se to, dle mého soudu, v tomto ohledu moc neliší od ostatních počinů na superhrdinském poli. Vesměs mi přijdou kvalitativně i obsahově velmi podobného ražení. A to natírání klepet máslem byl takovej bizár, že na to hned tak nezapomenu, a to se cení. U většiny podobných filmů zapomenu obratem na všecko. Klepeta ale z hlavy nevymažu :-), bohužel.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Tohle je adventní kousek podle mého gusta! Pýcha a předsudek ve svém nejlepším zpracování. Keira je překrásná, Matthew je... umaštěnej a rozcuchanej, ale no a co. Sper to ďas, oba jsou boží, celý film je takový heboučký, jako chundelatá deka s horkou čokoládou. Já prostě miluju ho sledovat, pro ty všechny drobnosti, pro to jak ona říká tak překrásně pobritsku Mr. Darcy (a vždycky, když tohle řekne, přísahám, že mi mezi ušima vybuchnou maličké ohňostroje štěstí :-), pro to jak on na ni v tom lijáku hledí, pro tu dokonalou kameru..... Možná je to přepálené hodnocení a dost možná jsem střelená, ale je to jeden z nejkrásnějších romanických filmů v mé romanticko-filmové historii. Tak to jest.

plakát

V síti: Za školou (2020) 

Uf, nekouká se na to snadno a jste-li rodičem, budou se vám doslova ježit vlasy hrůzou. Oceňuju informační hodnotu snímku a i to, že v této verzi aktérky přímo promlouvají k dětem s radami, jak postupovat, aby se nedostaly do internetových nesnází. I co dělat dál, když už přece jen v potížích jsou.

Ovládací panel
10 bodů