Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (67)

plakát

Batman (2022) 

Tak to je skvost! Čekal jsem, že to bude nářez, ale že až takový, to opravdu ne! Tuhle verzi Batmana si myslím stojí za to vidět. Je to detektivní, poměrně surový, špinavý, plný záhad... Atmosférou a vykreslením Gothamu to vlastně dost připomíná Jokera z roku 2019. Oceňuju ten směr, jakým se to vydalo. Pevně doufám v další díly! Kromě hereckých výkonů musím pochválit i výborný soundtrack, celkový vizuál - barvy, důraz na hloubku ostrosti,... A ten batmobil? Bože! Co bych filmu vytkl, tak je například oblek protagonisty. Ne, že by se mi nelíbil... Spíše mám problém s tím, jak nezničitelně působí. Ale to je opravdu malá výtka! :)

plakát

Novinkový mix (2018) (pořad) 

Díky tomuto pořadu jsem přišel na spoustu zajímavých filmů. A co víc... prohloubil jsem svou lásku k filmařině jako takové! :)

plakát

1917 (2019) 

Popravdě... rozemlelo mě to na sra*ky! Je to neuvěřitelnej film! Ano, děj je jednoduchý, ale pokud si uvědomíte, že tohle skutečně někdo zažil (jen třeba trochu jinak), tak není o čem debatovat! Je to válečná historka... a vy, jako diváci, sledujete každý krok hlavního hrdiny.

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Neuvěřitelný film. Kdyby mi někdo řekl, o čem to je, asi bych neměl nejmenší chuť se na to podívat. Ale poté, co jsem ponasál trochu té famózní atmosféry, nedokázal jsem se od toho odlepit. Lokace, postavy, ruchy, hudba - všechno je to naprosto perfektní. Příběh není žádný mainstreamek, ba naopak. Je to hodně psychologické, a ne každý se v tom najde. Za mě je to ale pecka! Přeju si více takových filmečků.

plakát

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) 

Ač se mi jednotlivé díly líbily (zvlášť v místech, kde jsme mohli vidět něco známého - Tuskenové, Mos Eisley, atd.), tak celkově mě tato série vlastně moc nebavila. Nemohu zkrátka překousnout absenci děje a nějakého hnacího motoru. Prakticky už nemám ani důvod se těšit na druhou sérii. Škoda, věřil jsem tomu...

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Mrzí mě to, ale není to po příběhové stránce dobré... Problém ale není jen v této epizodě. Průserem je spíše fakt, že se Disney rozhodne natočit trilogii, ale nemá dopředu vymyšlený příběh, který by chtěl ve třech epizodách odvyprávět. Potom se stane přesně to, že celá trilogie nemá jednotný směr. A zatímco po relativně dobré sedmičce přijde osmička, která z velké části postrádá děj, tak v devítce se tvůrci snaží vše dohnat. Samozřejmě film má spoustu kladů. Vizuální stránka, tématická hudba k lokacím, které jsme viděli v minulých filmech, nebo i herecké výkony - to vše je naprosto perfektní! Konečně zde zase vidíme velké množství planet, které jsou nádherné! Ale tím se na druhou stranu dostávám k mínusu. A to, že na většině z nich se na moc dlouho nezastavíme a nenasajeme jejich atmosféru. Je to zkrátka způsobeno velmi rychlým tempem filmu. Spoustu věcí zde vůbec nemuselo být a raději se scénář mohl více věnovat rytířům z Renu, Palpatinovi, budováním právě té atmosféry, atd. PS: Nerozumím tomu, jak může Rey soupeřit s Kylo Renem na troskách hvězdy smrti, když jsme byli v šesté epizodě svědky její kompletní destrukce. Toto mě namíchlo asi nejvíce...

plakát

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda) 

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly!

plakát

Joker (2019) 

Excelentní film! Ten temný tón, ta atmosféra, ty herecké výkony... Všechno je to opravdu povedené! Tento rok jsem lepší film v kině určitě neviděl. Mám ihned chuť kompletně sjet Temného rytíře. Je moc fajn, že tu vznikl tak nabušený film, který oproti jiným komixovkám má mnohem menší rozpočet a přesto je kvalitou úplně jinde (nezahrnuji Nolanovu trilogii batmana). Přeji snímku co největší hodnocení, výdělek a také J. Phoenixovi oscara. Dostal mě, fakt jo!

plakát

Slunovrat (2019) 

Upřímně jsem zaskočen relativně vysokým hodnocením. Nejenže je to místy opravdu ulítlé (což byl zřejmě záměr), ale celkově mám pocit, že to vůbec nedrží pohromadě. Když vezmeme v úvahu úvod, a pak se přesuneme do dění ve Švédsku, je to úplně jiné, a vůbec mi to k sobě neladí. Film negraduje, spoustu věcí vůbec neobjasní, plácá páté přes deváté, a obsahuje spoustu naprosto zbytečných scén, které ani nevíme, proč se staly. Nevím, zřejmě mi něco podstatného uniklo, ale mám pocit, že to uniklo všem, co v kině seděli. Jediné, co se mi líbilo, byl kult. Vypadalo to uvěřitelně, ty jejich zvyky, tradice, způsoby života, atd. Ale to je opravdu tak jediné... To, co nám chtěli tvůrci sdělit, šlo udělat i za hodinu a půl, a mohli okleštit naprosto nefungující a do příběhu nezapadající scény.

plakát

Lví král (2019) 

Naprostá spokojenost! :) Stará verze Lvího krále se mi též moc líbí, proto to nerad nějak srovnávám. Jedná se o velmi povedený, a hlavně scénáři věrný, remake. Pravdou ale je, že se mi tato verze líbí mnohem více. Těžko říct, jestli za to může vizuál... Možná je to i zážitkem přímo z kina, který je pro mě hodně důležitý. Každopádně mě to po emoční stránce naporcovalo, a občas jsem měl opravdu co dělat, abych se nerozbrečel. A Pane Bože ta hudba! Zimmer je naprostý génius! Přeju tomuhle snímku co nejlepší výsledky, zaslouží si to! :) A názory, že v nové verzi nejsou moc u zvířátek vidět emoce či že film nepřináší nic nového, naprosto nechápu. Emoce bych řekl, že jsou naprosto v pořádku, jsou reálně vykresleny. A pokud jde o nové prvky v ději, řekl bych, že je třeba napřed pochopit, co znamená slovo ''remake''. Nač v ději něco měnit, když máme všichni původní verzi tak rádi? :) A díky tomuto počinu alespoň přibudou noví fandové (nejspíše ti mladší).