Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (109)

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Hodnotit tento film stejným měřítkem jako ostatní filmy ryze dospělého ražení by byla pošetilost. Pokud se na film díváte a zkusíte se vžít do role dětského diváka, nebudete zklamáni. Rozhodně to ale není film pro CELOU rodinu, protože třeba takový Příběh žraloka obsahuje více narážek a vtipů z "dospělého světa", takže se dobře baví i táta, který na to jde s dětmi do kina - toto u Chipmunků nehrozí. Rozčilovalo mě neustálé bordelaření veverek, neschopnost jejich "táty" zjednat si pořádek ale neskutečně mě vytáčel jejich ziskuchtivý manažer, kterého mám zafixovaného jako homosexuálního úchyla z Malého Nickyho - tomu bych s radostí vrazil jednoho chipmunka rovnou do zadku. Tohle všechno vyvažuje poměrně dobrá hudba a podařené animace. Bomba? Spíš ne. Povedený dětský nenásilný film? To rozhodně ano. Oprava: Managera hraje herec David Cross, úchyla v Malém Nickym hraje Allan Cover, tímto se Davidovi omlouvám za záměnu ale stať o zadku platí.

plakát

Alvin a Chipmunkové 2 (2009) 

Tak tu máme další ždímačku na peníze ubohých rodičů. Původní díl by ještě celkem snesitelný, ale tady je už hlavokroutících momentů přespříliš. Čimpančice, kterým jsem těžko rozuměl já (a to slovenčinu celkem ovládám), natož děti. Navíc mne jako vozíčkáře celkem udivila scéna nebohé babičky letící na vozíku ze schodů. Milí filmaři, viděli jste vůbec někdy, jak se chová vozí spuštěny po zadu ze schodů? Okamžitě(!) by se převrátil na zad a milá babča by dopadla daleko hůř. Ne, vozík opravdu poslušně nezdrncá každý schod :-) Odpad tomu nedám, od toho jsou tu jiní, ale víc než jednu hvězdu z toho nevykřešu, děti sorry.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Krásný příklad jak promarnit šanci na hit. Opravdu pěknou stylizaci a animaci celého snímku (dlouho se mi na něco tak pěkně nekoukalo) dokázala přebít slabost scénáře. Film je (a obzvlášť v první polovině) vlastně jedna velká nuda. Vtípky jsou slabé i na dětský fim - např. u Zootropolis se dcerka (6let) bavila a smála rozhodně víc a to má Angry Birds ráda. Druhá polovina alias Odveta prasatům úroveň značně zvedne a zároveň nejvíce odkazuje na svůj původ ve hře. Pokud to mám brát jako film podle hry, řadí se rozhodně k těm lepším. Jenže ona zábavnější část je bohužel proti té k uzoufání nudné mnohem kratší a celkově slabší dojem z celku napravit nedokáže. Angry Birds jsou jako celek vlastně velké zklamání - veké naděje zabité scénářem. A vedle Zootropolis, pro mě největšího animovaného překvapení za poslední roky? To snad ani nemá cenu. Škoda, velká škoda.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Pokud by děj pokračoval dále podle AC2 a pokud by to vypadalo alespoň takto, máme na světě filmovou bombu a asi nejlepší převedení hry na filmové plátno. Ten film by to fakt chtělo, klucí, je vidět, že když se chce tak to jde!

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Tak toto je skutečná Asterixova katastrofa. Už Kleopatra za moc nestála, Olympijské hry jsou ovšem tragédií. Obehranné vtipy, nesnesitelně natahovaný děj (pochopili jste někdo konec?), zápletka jen aby se neřeklo. "Nový" Asterix je nudný (Claviere kde jsi?) ani ostatní herci nejsou bůhví jak dobří. Také kostými jsou dost odfláknuté, stejně jako výprava. Co lze pochválit? Moc toho není. Snad vcelku dobrou parodii M. Schummachera a pěkné ztvárnění antické architektury. Asterixi, co s tebou? Jako tvůj fanoušek jsem ochoten nad ledasčím zavřít i obě oči, ale tohle je moc. Jednoznačně nejhorší zpracování Asterixe, které lze vidět. Ave já!

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Jako spousta uživatelů přede mnou - Moje první setkání s Asterixem, a nejen to. Moje první originální kazeta, když jsem si v r. 1992 pořídil video. Podle mě jeden z nejlepších animovaných Asterixů. Krasné animace, doplněné perfektními dialogy v CZ dabingu. "Kde jsou zde informace? Nevím, zeptej se v informacích!" Nebo moje oblíbená scéna: "Dovolit mi otázka? Prachy! Kolik prachy mi dát na ruka?" spolu s "What he says?" Tohle žeru.

plakát

Astérix a velký boj (1989) 

"Za maminku!" Chudák říman :-) Potrfený Panoramix ve skvělém českém dabingu mě spolehlivě vždy rozesměje. Tady není co řešit. Chybu nemá ani létající sova a některé hlášky: "Zaútočili na nás s takovou přesilou, že jsme takticky ustoupili" 90%

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Opravdu hezký a milý dětský muzikál. Už jen seznam tvůrců hudby a scénáře jsou zárukou kvality. Alpa rulezz!

plakát

Avatar (2009) 

Vizuálně dokonalé orgie, při kterých Cameron opět dokazuje, že vždy pokud se pustí do filmu, dokáže technologie té doby vymačkat jako odšťavňovač (T2, Titanic). Co se týká zpracování není skutečně co vytknout, snad možná někdy až příliš barev, kdy se člověku "slévají" části krajiny v jeden barevný flek. Příběhově tu máme jednoduchý koktejl dobří vs. zlí, s příměsí ekologie a lásky. Koktejl, jehož podobu jsme sice už párkrát viděli a rozhodně se nedočkáte ničeho, co byste nedokázali předvídat. Ale podíváte-li se na film jako celek bude vám to úplně jedno, protože si film prostě užijete a budete se dvě a půl hodiny bavit. Mám-li být hnidopichem, ocenil bych snad rychlejší rozjezd. Ale jinak - 98% - Cameron umí, málo platné.

plakát

Babovřesky (2013) 

Z vás rádoby místních filmových fajnšmekrů a kritiků je mi vážně zle.Hodnotit CELÝ film podle traileru? Děláte si prdel?Typická česká povaha hodnotit něco od oka a plivat na to jen proto, že je to in a přitom kritizované nikdy nevidět, nebo jen rychlíku. Totéž platí o autech, mobilech, oblečení.... "Viděl jsem trailer před Hobitem a je to totální sračka" Vážně vám není trapně? Na rozdíl od místních odborníků jsem film viděl. A v rámci oddechových komedií (nic jiného film není, sakra!) kde o velmi podařené dílko. Jednoduchá zápletka a jednoduché ale většinou třeskuté vtipy a hlášky. Chcete krmi pro duchovní povznesení a nirvánu - ruce pryč. Chcete si v kině odpočinout a trochu se v dnešní době zasmát? Berte. Ta poslední hvězda je místním odborníkům na truc a gratuluji jim za to, kolik lidí dokáží neoprávněně odradit od návštěvy kina jen proto, že VIDĚLI TRAILER!!