Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Obsahy (32)

s.CRY.ed

s.CRY.ed (2001) (seriál)

Před 22 lety došlo k záhadnému jevu, který z části prefektury Kanazawa vytvořil samostatný ostrov. U některých obyvatel tohoto kusu pevniny, zvaného Lost Ground, se začaly projevovat nadpřirozené schopnosti jménem Alter, jež jim umožňují přetvářet hmotu. Část z nich se stala členy jednotky Holy, podsložky pořádkových sil Hold, které jsou prodlouženou rukou vlády okolního Japonska, přičemž Holy se specializuje především na zatýkání nepodrobených, kteří používají Alter schopnosti. Mezi ně patří i mladík Kazuma, který žije v jedné z osad mimo hlavní město ostrova.

Šičinin no Nana

Šičinin no Nana (2002) (seriál)

Kdo zavítá k Naně Suzuki domů, ten nejspíš pocítí obdiv k jejím rodičům - vychovávat sedmerčata jistě není žádný med. Skutečnost je však poněkud jiná. Jednak tatínek a maminka žijí již nějakou dobu pracovně v USA, a o sedm slečen se tak stará dědeček, jednak tu ještě nedávno byla dívka pouze jedna. Až ve chvíli, kdy se připletla k jednomu z dědečkových experimentů (šlo o pokus zhmotnit barvy duhy), se zmnožila. A stejně jako se liší barvy duhy, tak jsou povahově rozdílné i Nany.

Mahó no tenši Creamy Mami

Mahó no tenši Creamy Mami (1983) (seriál)

Desetiletá Jú Morisawa jednoho dne zahlédne z okna podivné světlo, které prolétá po obloze, a tak se místo toho, aby pomohla rodičům v obchodě s crêpes, vydá za ním. V dostihovém areálu objeví vznášející se zářící loď, která ji po nějaké době vtáhne do sebe. Po krátkém dobrodružství uvnitř lodi obdrží Jú od podivného skřítka na rok malý kouzelný přístroj, jenž jí umožní měnit se v šestnáctiletou Creamy Mami, kterou díky jejím pěveckým schopnostem jistě čeká zářivá budoucnost v zábavním průmyslu.

Bókjaku no senricu

Bókjaku no senricu (2004) (seriál)

Ve 20. století vypukla velká válka. Byla to totální válka mezi lidmi a netvory. Po krveprolitích tak ohavných, že je slovy nelze vylíčit, zvítězili netvoři. Mezi lidmi se pochopitelně našli i tací, kteří se s nimi spolčili, a z těch vznikla organizace Svaz netvorů, jejímž prostřednictvím netvoři lidstvo ovládají. Kromě toho, že je třeba netvorům pravidelně dodávat lidské oběti, se však život lidí příliš nezměnil, a tak není divu, že se vcelku lehce přizpůsobili. Proti netvorům a jejich poskokům tak bojují již jen válečníci Mélosu, většinou používají k boji luk a svět brázdí na svých věrných aibacyklech. Válečníci Mélosu jsou jediní z lidí, kteří stále znají (vidí) zapomenutou melodii. Bocca Serenáda, středoškolský student a člen lukostřeleckého kroužku, to na rozdíl od diváků ještě neví, ale i on se brzy jedním z válečníků stane.

Mahó šódžo tai Arusu

Mahó šódžo tai Arusu (2004) (seriál)

Alice je rozverná jedenáctiletá zrzka s červeně nalakovanými nehty. Věří na magii, je přesvědčena, že každý kdo v ni věří, je schopen ji používat, a taktéž zastává názor, že magie by měla být využívána jen pro to, aby učinila druhé šťastnými. Přestože však v dětství dostala od tatínka údajně magickou knihu, své okolí obšťastňuje především svými rošťárnami. Jednoho dne rozpoutá během nudné vyučovací hodiny své „řádění“, ovšem tentokráte to dopadne jinak než obvykle - po jisté nepříjemné události se totiž Alice skutečně ocitne ve světě, kde vládnou čarodějnice a magie. Brzy se seznámí se dvěma čarodějnickými učednicemi. Nejistá a trochu bojácná Eva si Alici oblíbí takřka okamžitě, ovšem k Sheile, oddané řádu a tradicím, jež se občas výrazně neshodují s Aličinými ideály, si naše hrdinka bude hledat cestu podstatně déle.

Šigofumi

Šigofumi (2008) (seriál)

Fumika, dívka s dlouhými bílými vlasy, oděná v uniformě poštovní doručovatelky, a Kanaka, mluvící hůl, která je Fumice vždy po ruce, mají zvláštní poslání: doručují posmrtné dopisy (šigofumi) od zemřelých lidí jejich blízkým. Díky tomu se Fumika seznámí nejen s životními příběhy odesíletelů a adresátů, ale dozví se i něco o sobě samé.

Tentai senši Sunred

Tentai senši Sunred (2008) (seriál)

Sunred se na první pohled jeví jako běžný nezaměstnaný povaleč, jenž se nechá živit svou přítelkyní, ve skutečnosti však chrání město před veškerým zlem, které se v něm objeví. Proti Sunredovi stojí mocná a do morku kosti zlá organizace Florsheim, vedená démonickým generálem Vampem, který umí výborně vařit. Florsheim si dělá zálusk na vládu nad celým světem, k tomu ovšem vede ještě dlouhá cesta. Co když klíčová potvora zapomene na souboj se strážcem dobra? Co když se kvůli stížnosti zákazníka zdrží v práci? Co když se s jinou potvorou pohádá kvůli sežraným nudlím? Holt i záporáci jsou jen odporná monstra.

Ani*Kuri15

Ani*Kuri15 (2007) (seriál)

Patnáct různých tvůrců anime (Ani*Kuri je zkratka slov „anime“ a „creators“) vytvořilo sérii patnácti krátkometrážních filmů, kterým je společná pouze stopáž jedné minuty.

Šinreigari: Ghost Hound

Šinreigari: Ghost Hound (2007) (seriál)

Čtrnáctiletý Taró Komori, který žije s rodinou v městečku Suiten, byl před jedenácti lety spolu se svou starší sestrou unesen. Policie sice únosce vypátrala, ovšem toho na útěku srazilo auto. Než byli sourozenci objeveni, dívka zemřela. Brzy po této události spáchal sebevraždu jeden z čelních přestavitelů místní náboženské sekty, a tak se začaly šířit zvěsti, že spolu obě události souvisejí. Sebevrahův syn Makoto nyní navštěvuje stejnou školu jako Taró. Do Suitenu se nedávno z Tokia přistěhoval se svými rodiči Masajuki, který se o Taróa a Makota živě zajímá. Co mají ti tři společného? A co se skrývá za zdánlivě poklidnou tváří Suitenu?

THEビッグオー

THEビッグオー (1999) (seriál)

Před 40 lety došlo k jisté katastrofě. Nikdo neví, co se stalo, jelikož kromě zničení velké části světa bylo jejím výsledkem též vymazání většiny paměti všech přeživších. Část z nich nyní žije ve městě Paradigm City, pro nějž jsou typické obrovské dómy obývané především vyššími vrstvami. Město ovládá společnost Paradigm a pořádek v něm udržuje vojenská policie. Jejím členem byl dříve i Roger Smith, dnes známý též jako Vyjednavač. Ten s pomocí věrného sluhy Normana, mnoha technických vymožeností a velkého robota Big O řeší případy, na něž je najat.

Kannagi

Kannagi (2008) (seriál)

Džin Mikurija se rozhodl, že na výstavu vyřeže dřevěnou sochu, a jako materiál si zvolil dřevo nedávno pokáceného posvátného stromu. Svému výtvoru dá podobu mladé dívky a ta, světe div se, obživne. Tvrdí, že se jmenuje Nagi a že je bohyně. Na Džinovi nyní je, aby se o ni postaral a pomohl jí s vymýcením nečistých stvoření.

Ginga no Uo URSA minor BLUE

Ginga no Uo URSA minor BLUE (1993)

Na obloze se zjevilo zlé souhvězdí, které napadá ostatní hvězdy. Je na dědečkovi a jeho vnukovi, kteří žijí na hvězdárně, aby jeho řádění učinili přítrž.

ChäoS;HEAd

ChäoS;HEAd (2008) (seriál)

Takumi Nišidžó je středoškolák, který jeví pramalý zájem o reálný svět a ve škole využívá každou povolenou absenci. Mnohem raději se věnuje svému PC, anime a figurkám oblíbených postav. Svět jej však míjet nehodlá, a tak Takumi jednoho dne objeví brutálně zavražděného muže. Kdo byla ta dívka, která u něj stála? A jdou pachatelé Takumimu skutečně po krku, jak se domnívá?

Kujira no chōyaku

Kujira no chōyaku (1998)

Ve světě, kde je moře skleněné, se čas téměř zastavil. Velrybě tak jeden skok trvá půl dne. Za tu dobu se kolem této úchvatné podívané shromáždí nejen starý cestovatel se svou kočkou, nýbrž i další poutníci.

Chocolate Underground

Chocolate Underground (2008) (seriál)

Ve volbách zvítězila strana, která ví, co je pro lid dobré, a ta si samozřejmě uvědomuje, jaké nebezpečí se skrývá v čokoládě a jiných sladkostech. Šmahem jsou tedy všechny zakázány, konzumenti a producenti pronásledováni. Ne všichni se s tím však hodlají smířit.

Sketchbook ~full color'S~

Sketchbook ~full color'S~ (2007) (seriál)

Plachá dívka Sora Kadžiwara ráda kreslí (to ostatně napovídá již skicák, který má neustále po ruce), není tedy divu, že se na střední škole přihlásila do výtvarného kroužku. Ten, jak se brzy ukáže, je plný svérázných individuí, nevyjímaje ani paní učitelku, která zbožňuje slepice.

Gilgamesh

Gilgamesh (2003) (seriál)

Mladý nadaný vědec Terumiči Madoka objevil hrobku legendárního krále Gilgameše. Objev pochopitelně vyvolal obrovský ohlas a v oblasti byl vystavěn rozsáhlý výzkumný komplex Nebeská brána, v níž se shromáždují věděcké špičky z celého světa. Po jistých událostech je však rozhodnuto o ukončení celého projektu. S tím však Terumiči Madoka nesouhlasí a rozhodne se jednat na vlastní pěst. Výsledkem je zničení celého komplexu a dlouhodobé zahalení oblohy na celém světě hávem podobným zrcadlu. Několik let po těchto událostech prchají sourozenci Kijoko a Tacuja před jakuzou. Ve chvíli, kdy se ukrývají v opuštěném domě, zdaleka netuší, že se brzy setkají s několika skupinami, jež chtějí výrazně zasáhnout do světové budoucnosti.

Crystal Blaze

Crystal Blaze (2008) (seriál)

Detektivní agentura S&A, kterou kromě šéfa Šu tvoří ještě jeho mladší bratr, dvě slečny a jeden pes, je dlouholetým klientem najata na vyzvednutí jisté nejmenované zásilky. Jak se však na místě předání ukáže, o zásilku má zájem i další skupina. Ve městě mezitím záhadně mizejí mladé dívky a znovu se objevují ve skleněné podobě.

Princess Nine: Kisaragi džošikó jakjú bu

Princess Nine: Kisaragi džošikó jakjú bu (1998) (seriál)

Keiko Himuro, předsedkyně dívčí střední školy Kisaragi, se rozhodne, že založí dívčí basaballový klub, který by se měl probojovat až do hlavní středoškolské soutěže. Dosažení tohoto cíle však nebude jednoduché. Správní rada včetně ředitele školy je proti, jelikož baseball považuje za sport nehodný dívek z prestižní střední školy, pravidla středoškolského baseballového svazu připouštějí účast pouze chlapeckých družstev a v neposlední řadě je třeba sehnat minimálně devět schopných slečen, které na hřišti obstojí. Kaiko Himuro ovšem rozhodně není z těch, kdo by se obtížných úkolů zalekli.

Blue Gender

Blue Gender (1999) (seriál)

V roce 2031 již Zemi nevládnou příslušníci lidského pokolení, nýbrž přerostlému hmyzu podobná stvoření zvaná Blue. V troskách měst a v odlehlých oblastech se stále místy ukrývají živořící skupinky lidí, ovšem hlavním útočistěm druhu Homo sapiens sapiens se stala vesmírná stanice Druhá Země. Ze stanice jsou na Zemi pravidelně vysílány vojenské jednotky, jejichž úkolem je dopravit zpět tzv. „spáče“ (Sleepers), tedy osoby, které byly na záčátku století kvůli nevyléčitelné nemoci uvedeny do stavu hibernace. Jedním ze spáčů je i mladík Judži Kaidó a v jednotce, která má zajistit také jeho přepravu, je rovněž blonďatá Marlene Angel. Začíná jejich boj o přežití.

Reklama