Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Obsahy (32)

Ani*Kuri15

Ani*Kuri15 (2007) (seriál)

Patnáct různých tvůrců anime (Ani*Kuri je zkratka slov „anime“ a „creators“) vytvořilo sérii patnácti krátkometrážních filmů, kterým je společná pouze stopáž jedné minuty.

Blue Gender

Blue Gender (1999) (seriál)

V roce 2031 již Zemi nevládnou příslušníci lidského pokolení, nýbrž přerostlému hmyzu podobná stvoření zvaná Blue. V troskách měst a v odlehlých oblastech se stále místy ukrývají živořící skupinky lidí, ovšem hlavním útočistěm druhu Homo sapiens sapiens se stala vesmírná stanice Druhá Země. Ze stanice jsou na Zemi pravidelně vysílány vojenské jednotky, jejichž úkolem je dopravit zpět tzv. „spáče“ (Sleepers), tedy osoby, které byly na záčátku století kvůli nevyléčitelné nemoci uvedeny do stavu hibernace. Jedním ze spáčů je i mladík Judži Kaidó a v jednotce, která má zajistit také jeho přepravu, je rovněž blonďatá Marlene Angel. Začíná jejich boj o přežití.

Bókjaku no senricu

Bókjaku no senricu (2004) (seriál)

Ve 20. století vypukla velká válka. Byla to totální válka mezi lidmi a netvory. Po krveprolitích tak ohavných, že je slovy nelze vylíčit, zvítězili netvoři. Mezi lidmi se pochopitelně našli i tací, kteří se s nimi spolčili, a z těch vznikla organizace Svaz netvorů, jejímž prostřednictvím netvoři lidstvo ovládají. Kromě toho, že je třeba netvorům pravidelně dodávat lidské oběti, se však život lidí příliš nezměnil, a tak není divu, že se vcelku lehce přizpůsobili. Proti netvorům a jejich poskokům tak bojují již jen válečníci Mélosu, většinou používají k boji luk a svět brázdí na svých věrných aibacyklech. Válečníci Mélosu jsou jediní z lidí, kteří stále znají (vidí) zapomenutou melodii. Bocca Serenáda, středoškolský student a člen lukostřeleckého kroužku, to na rozdíl od diváků ještě neví, ale i on se brzy jedním z válečníků stane.

Chocolate Underground

Chocolate Underground (2008) (seriál)

Ve volbách zvítězila strana, která ví, co je pro lid dobré, a ta si samozřejmě uvědomuje, jaké nebezpečí se skrývá v čokoládě a jiných sladkostech. Šmahem jsou tedy všechny zakázány, konzumenti a producenti pronásledováni. Ne všichni se s tím však hodlají smířit.

ChäoS;HEAd

ChäoS;HEAd (2008) (seriál)

Takumi Nišidžó je středoškolák, který jeví pramalý zájem o reálný svět a ve škole využívá každou povolenou absenci. Mnohem raději se věnuje svému PC, anime a figurkám oblíbených postav. Svět jej však míjet nehodlá, a tak Takumi jednoho dne objeví brutálně zavražděného muže. Kdo byla ta dívka, která u něj stála? A jdou pachatelé Takumimu skutečně po krku, jak se domnívá?

Crystal Blaze

Crystal Blaze (2008) (seriál)

Detektivní agentura S&A, kterou kromě šéfa Šu tvoří ještě jeho mladší bratr, dvě slečny a jeden pes, je dlouholetým klientem najata na vyzvednutí jisté nejmenované zásilky. Jak se však na místě předání ukáže, o zásilku má zájem i další skupina. Ve městě mezitím záhadně mizejí mladé dívky a znovu se objevují ve skleněné podobě.

Eikjú kazoku

Eikjú kazoku (1997)

Otec Ben má se svou manželkou čtyři děti: dvě dcery a dva syny. Tedy to si alespoň myslí. Ve skutečnosti byla totiž "rodina" vytvořena po brainwashingu z vybraných odpadlíků společnosti. Rodina má sloužit především věděckým účelům, ale jako dodatečný zdroj příjmů je jejich život přenášen i veřejnou TV (to vše se dozvíte již v úvodních titulcích). Jejich nerušená existence končí ve chvíli, kdy se ucpe záchod.

Gilgamesh

Gilgamesh (2003) (seriál)

Mladý nadaný vědec Terumiči Madoka objevil hrobku legendárního krále Gilgameše. Objev pochopitelně vyvolal obrovský ohlas a v oblasti byl vystavěn rozsáhlý výzkumný komplex Nebeská brána, v níž se shromáždují věděcké špičky z celého světa. Po jistých událostech je však rozhodnuto o ukončení celého projektu. S tím však Terumiči Madoka nesouhlasí a rozhodne se jednat na vlastní pěst. Výsledkem je zničení celého komplexu a dlouhodobé zahalení oblohy na celém světě hávem podobným zrcadlu. Několik let po těchto událostech prchají sourozenci Kijoko a Tacuja před jakuzou. Ve chvíli, kdy se ukrývají v opuštěném domě, zdaleka netuší, že se brzy setkají s několika skupinami, jež chtějí výrazně zasáhnout do světové budoucnosti.

Ginga no Uo URSA minor BLUE

Ginga no Uo URSA minor BLUE (1993)

Na obloze se zjevilo zlé souhvězdí, které napadá ostatní hvězdy. Je na dědečkovi a jeho vnukovi, kteří žijí na hvězdárně, aby jeho řádění učinili přítrž.

Hoši no koe

Hoši no koe (2002)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry.

Kaiba

Kaiba (2008) (seriál)

Kaiba je jméno rostliny, která požírá vzpomínky, a rovněž hlavního hrdiny, který své vzpomínky pozbyl a jemuž zůstaly jen díra v hrudi, trojúhelníkovitý znak na břiše, rozmazaná fotka neznámé dívky v přívěsku na krku a zmatené probuzení na neznámém místě. Otázek je mnoho a nalezení odpovědí ve světě, jehož obyvatelé si mění těla a upravují (případně jsou jim upravovány) vzpomínky, nebude nejsnazší.

Kannagi

Kannagi (2008) (seriál)

Džin Mikurija se rozhodl, že na výstavu vyřeže dřevěnou sochu, a jako materiál si zvolil dřevo nedávno pokáceného posvátného stromu. Svému výtvoru dá podobu mladé dívky a ta, světe div se, obživne. Tvrdí, že se jmenuje Nagi a že je bohyně. Na Džinovi nyní je, aby se o ni postaral a pomohl jí s vymýcením nečistých stvoření.

Kanon

Kanon (2006) (seriál)

Yuuichi Aizawa se po sedmi letech vrací do města, kde v dětství trávil zimní prázdniny. Nastupuje zde do druhého ročníku střední školy a stejně jako tenkrát bude bydlet u své tety, která má dceru v Yuuichiho věku. Ta se jmenuje Nayuki a kromě ní a Yuuichiho hraje v Kanonu hlavní roli ještě čtveřice slečen. Tři z nich Yuuichi poznal již onehdá před sedmi lety, jenže události z té doby si téměř nepamatuje, takže má 24 epizod seriálu na to, aby se rozpomenul, anžto minulost je často klíčem k aktuálním potížím. Kanon je druhou seriálovou adaptací stejnojmenné počítačové hry.

Kino no tabi: The Beautiful World

Kino no tabi: The Beautiful World (2003) (seriál)

Kino je mladá slečna a cestovatelka, jež světem křižuje na mluvícím motocyklu Hermesovi a přitom se drží pravidla v každé zemi se zdržet právě tři dny. Fiktivní země a kultury, které se svým motorovým společníkem navštíví, jsou různorodé a většinou znázorňují určitou společenskou či lidskou neřest.

Koi kaze

Koi kaze (2004) (seriál)

Koushirou pracuje ve firmě zprostředkovávající sňatky, ovšem sám nemá s partnerskými vztahy příliš dobré zkušenosti. Jednak se již před lety rozvedli jeho rodiče a jednak jej zrovna opustila přítelkyně. V trudné náladě cestuje vlakem do práce, přičemž si povšimne středoškolské studentky, která při vystupování vytrousí předplacenou jízdenku. Koushirou za studentkou vyběhne a jízdenku jí vrátí. Druhého dne cestou z práce, když třímá v ruce dva volné lístky do zábavního parku, ji potká znovu. Tento romanticko-psychologický seriál o netradičním vztahu je adaptací pětidílné mangy.

Kujira no chōyaku

Kujira no chōyaku (1998)

Ve světě, kde je moře skleněné, se čas téměř zastavil. Velrybě tak jeden skok trvá půl dne. Za tu dobu se kolem této úchvatné podívané shromáždí nejen starý cestovatel se svou kočkou, nýbrž i další poutníci.

Mahó no tenši Creamy Mami

Mahó no tenši Creamy Mami (1983) (seriál)

Desetiletá Jú Morisawa jednoho dne zahlédne z okna podivné světlo, které prolétá po obloze, a tak se místo toho, aby pomohla rodičům v obchodě s crêpes, vydá za ním. V dostihovém areálu objeví vznášející se zářící loď, která ji po nějaké době vtáhne do sebe. Po krátkém dobrodružství uvnitř lodi obdrží Jú od podivného skřítka na rok malý kouzelný přístroj, jenž jí umožní měnit se v šestnáctiletou Creamy Mami, kterou díky jejím pěveckým schopnostem jistě čeká zářivá budoucnost v zábavním průmyslu.

Mahó šódžo tai Arusu

Mahó šódžo tai Arusu (2004) (seriál)

Alice je rozverná jedenáctiletá zrzka s červeně nalakovanými nehty. Věří na magii, je přesvědčena, že každý kdo v ni věří, je schopen ji používat, a taktéž zastává názor, že magie by měla být využívána jen pro to, aby učinila druhé šťastnými. Přestože však v dětství dostala od tatínka údajně magickou knihu, své okolí obšťastňuje především svými rošťárnami. Jednoho dne rozpoutá během nudné vyučovací hodiny své „řádění“, ovšem tentokráte to dopadne jinak než obvykle - po jisté nepříjemné události se totiž Alice skutečně ocitne ve světě, kde vládnou čarodějnice a magie. Brzy se seznámí se dvěma čarodějnickými učednicemi. Nejistá a trochu bojácná Eva si Alici oblíbí takřka okamžitě, ovšem k Sheile, oddané řádu a tradicím, jež se občas výrazně neshodují s Aličinými ideály, si naše hrdinka bude hledat cestu podstatně déle.

Mušiši

Mušiši (2005) (seriál)

Mushi jsou převelice zvláštní stvoření. Nenáleží mezi zvířata, ani rostliny, nejsou houby, ani mikroorganismy. Mají blízko k samé podstatě života. Navzájem se výrazně liší tvarem, velikostí i způsobem života. Mohou připomínat běžného živého tvora, mohou vypadat kupříkladu jako vlákno, stejně jako mohou být beztvaří. Dorůstají všelikých rozměrů - od miniaturních až po gigantické. Někteří preferují světlo, jiní tmu, další dávají přednost chladu, onací teplu. A přestože jen někteří lidé je mohou vidět, jistí Mushi mohou různými způsoby, přímo i nepřímo postihnout kohokoli. Ginko, zelenooký, bělovlasý chlapík s emo účesem (jak se v jedné z prvních epizod dozvíte, má svůj smyl), věčně zapáleným doutníčkem a s hranatým batohem na zádech, je jedním z Mushishi. To jsou lidé, kteří se Mushi zabývají - učí se o nich, zkoumají jejich život, vše pečlivě zanášejí do svitků, které pak poslouží Mushishi současným i budoucím, a v případě potřeby se snaží pomoci s řešením neblahých důsledků interference života lidského s životem Mushi. A právě o tom pojednává seriál Mushishi s Ginkem coby hlavní postavou.

Reklama