Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (630)

plakát

ABBAmánie (1977) 

Tenhle film jsem poprvé viděla v Maďarsku. Celou dobu jsem stála, protože se nám nepodařilo pochopit systém číslování sedaček. Angličtině jsem nerozuměla a maďarské titulky ..no, škoda mluvit. A byla jsem neskonale šťastná!!!!

plakát

ABBA: Our Last Video Ever (2004) (TV film) 

Kraťounký příběh o tom jak loutková ABBA ke štěstí nepřišla, přihlíží i skutečná ABBA a hudbu obdivuje a určitě i závidí např. Cher.

plakát

ABBA: The Definitive Collection (2002) (video kompilace) 

Bohužel asi skutečně definitivní kolekce. Je velmi nepravděpodobné, že by Agnetha a Frida společně dokázaly ještě něco nazpívat, něco natočit. Škoda. " Thank you for the Music"

plakát

About a Girl (2001) 

Krátký film o přáních a nadějích mladé dívky stát se zpěvačkou a tak utéci ze své rodiny. Od nezaměstnaného otce a nepochopení matky.

plakát

About Love (2005) 

Tři něžné příběhy o lásce. Odehrávající se ve třech různých místech Tokio, Taipei, Shanghai, v každém místě je muž a žena (nebo spíš chlapec a dívka ). Pocházejí z odlišných kultur, mluví jiným jazykem. Něco ztratili a zároveň něco jiného našli ..... snad. Všechny jsou o tomtéž, přesto je každý příběh osobitý. Pro milovníky asijských filmů povinnost.

plakát

Adrenalin (2003) 

Jason má i díky své dívce Freya prošlapanou cestu vzhůru. Teprve po jejím zmizení zjišťuje, že Freya zaháněla nudu pomocí adrenalinových sportů „Někdo prostě surfuje na Netu a někdo na moři“ a spoustou dalších sebevražedných hovadin. Její bývalá parta destruktivních blouznivců ho bez problémů příjme mezi sebe a Jason začíná " žít" a pátrá po pravdě. Hodně nenáročná záležitost.Koukat se na to dá, hlavně kvůli moři a slunci, ale jen jednou!

plakát

Adresát neznámý (2001) 

Na můj vkus, je to taky příliš absurdní a brutální. Od prvního snímku – ručně vyrobená zbraň v rukou dítěte, z které střílí na plechovku, která je na hlavě jeho sestry. Pes kterého jeden škrtí a druhý utlouká baseballovou pálkou a potom dalšího a dalšího. Štěně, které se zloději rozhodnou zabít upálením. Zoofilie atd. A to co si dospělé osazenstvo vesnice dělá navzájem ( a každý sám sobě) mně už bylo tak nějak jedno. Bylo mi líto jenom těch psů.

plakát

Africká Královna (1951) 

Tenhle film miluju. Zdánlivě nesourodá dvojice, která se ocitnula uprostřed války a Afriky na kocábce se vzletným jménem African Queen „ Máme hromady jídla, 2000 cigaret, dva soudky ginu. Můžeme tu zůstat měsíce, jestli budeme chtít. Veškeré pohodlí domova včetně tekoucí vody.“ Pro mě je, ale Africká královna nezapomenutelná především díky roli Katharine Hepburn. „ Nikdy jsem nepomyslela, že by pouhá fyzická zkušenost mohla být tak stimulující! Zažila jsem takové vzrušení dříve jen několikrát, v kázáních mého bratra“. V každém případě jsem ráda, že někoho napadlo tuhle konverzační nádheru vydat na DVD. Tak snad abychom si dali čaj o páté pane Allnute nebo vlastně drahý.

plakát

Agáta (1979) 

Fiktivní (nebo skutečná) kriminální zápletka o zmizení slavné spisovatelky Agathy Christie. Kultivovaná podívaná, příjemná atmosféra staré Anglie,znamenití herci.

plakát

Ajlawju (1999) 

Adaš Miauczynski (to je ten beznadějný zoufalec z Dzien Swira, volného pokračování Ajlawju), tentokrát ještě toužící po velké lásce. Adam už toho zažil v životě hodně (oženil se, rozvedl se, pil, nepil, psal, nepsal), ale ta pravá láska, ta se mu zatím vyhýbá. Na jakési svatbě potká atraktivní blondýnku, v které rozpozná Gosiu, na studiích s ní strávil jednu noc ( ve vší počestnosti), ale čas je rozdělil. Tentokrát se i milují ( poprvé) a vyznají si lásku .Od této noci, tráví Adam většinu času telefonováním a taky ve vlaku na trati Lodž – Wroclaw a zpět, na cestě za láskou ženy svých snů, kterou miluje i nenávidí. Miluje ji, když o ní sní a nenávidí, když je s ní. Nesnáší její nedochvilnost ( to plně chápu, je to i moje nejlepší a zároveň nejhorší vlastnost), vytáčí ho, když se mu nevěnuje ( i tentokrát jsem na straně Adama), on musí abstinovat a ona pije a žije, k tomu se přidávají konflikty při sexu, kdo co chce a komu se co líbí či nelíbí (tentokrát jsem jednoznačně na straně Gosi !!!). Nedokážou být spolu ani bez sebe a život chystá další zkoušky. „Ajlawju“ je vtipná komedie ze života, pokračování „ Dzien Swira“ je cynická rekapitulace a „Wszyscy jestesmy Chrystusami“ .., ale to už bych prozrazovala moc. V každém případě všechny tři filmy mohu jen doporučit