Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Mi-lu-ju. Uvidíme se v příštím životě brácho.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Představ si, že se ti narodí dohromady osm dětí. První dítě je tichý ukázněný introvert, který vystuduje dvě vysoké školy. Druhé dítě je slavný zpěvák, který dobyl půlku světa. Třetí a čtvrté dítě jsou dvojčata, oba jsou astronauti a spolu založí první kolonii na Marsu. Páté dítě je úplně normální dcera s hezkou rodinou a vždy ti dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Šesté dítko je syn, který se přidá do armády a nakonec to dopracuje až na ministra obrany. Sedmé dítě se v dětství dotkne drog a i když už se byl čtyřikrát léčit a vždy do toho znova spadl, má motivaci se jít léčit po páté. No a osmé dítě je hulvát s ADHD, který si sere do rukou a hovna háže po lidech. I když své osmé dítě ze srdce nenávidíš a sedmé ti dělá starosti, na svých zbylých šest dětí jsi pyšný a nikdy je nepřestaneš milovat za radost, kterou ti vnesli do života.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)

Naprosto zbožňuji tenhle seriál a zastavení produkce dalších sérií beru od Netflixu jako ránu do zad a obří krok vedle...

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Vzhledem k tomu, že je once again, the magic time of the year called zkouškové a já mám každý večer chuť se jít rituálně podřezat do vany a napsat na zeď svou krví jména několika nejmenovaných profesorů, abych je proklel, musel jsem si pustit něco u čeho se maximálně vychilluju. Koukám na Breaking Bad poprvé po pěti letech (na střední jsem to sjel dvakrát v rozmezí asi půl roku) a sakra, vůbec nic to neztratilo....Prostě takhle konzistentně kvalitní seriál nepohledáš, hezky na to najedeš pilotní epizodou a vezeš se až do finále. Fakt nic hluchého (možná až na epizodu o mouše :). Možná už bych se měl někdy dokopat k tomu Saulovi, přeci jenom je to s Mikem, Gusem, Huellem a Billem Burrem moje nejoblibenější postava. Scéna kdy jdou poslední dva jmenovaní pitomci vydírat Teda Benekyho, je dost možná nejvíc vtipná scéna jakou jsem kdy v životě v seriálu viděl, brečím u toho i při třetím sledování. Doporučuju všem, ať už jsi feťák, vyléčený feťák, latentní feťák nebo se o drogy vůbec nezajímáš. Say my name. 

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Co já bych jenom dělal se svými večerními návaly melancholie, kdyby neexistoval South park? To opravdu netuším. Hodnotit to celkově prostě nejde. Prvních pět sezon, mě absolutně nebaví, je to ta éra SP, kterou má zaškatulkováno většina čechů, takže bizární pičoviny a hovnový humor. Pak se to krásně přehoupne do té satiry, přičemž díly mezi šestou a devatenáctou sérií bych označil za zlatý věk SP. Navíc se jedná o jediný seriál na světě, u kterého se neobejdu bez českého dabingu. Ano sice vám ujde plno narážek, ale hodně z nich je stejně mířeno hlavně na americké publikum. Navíc Trey a Matt mluví tak kurevsky rychle, že většinou ani nestíhám číst titulky :D. Nejlepší série podle mě: 6., 8., 9., 12. ,16., 19. Šestnáctá je asi moje nejvíc oblíbená, ze všech sezon má nejvíc vtipných epizod v rámci série. Nejoblíbenější díly: Christian Rock Hard (7x9), Marjorine (9x9), Make Love, Not Warcraft (10x8), Le Petit Tourette (11x8), Butters Bottom Bitch (13x9), The Poor Kid (15x14), Jewpacabra (16x4). Vybrat mou nejvíc oblibenou epizodu je hard as fuck, ale srát na to, fakt bych tak asi označil to Chudé Dítě. “Co to bylo zlato?“ , “Já nevím. Skoro to vypadalo, jako agnostický anděl...“.

The Haunting

The Haunting (2018)

Tak jsem se při čekání na Bly Manor znova podíval na Hill house.Co k tomuto seriálu napsat? Je to spooky atmosférický horor s minimem jumpscarů, které nejsou nikam tlačeny na sílu. Výborně napsané postavy si oblíbíš ať už jde o jejich dětské nebo dospělé verze. Herecké výkony jsou fakt strop, kdo by to byl řekl, že Daario Naharis bude tak dobrý herec? Šestý díl je šílená emocionální jízda, kde vynikající herecké výkony překonává snad jenom neskutečná práce s kamerou. Jakožto člověk, který má v srdci slabé místo pro díla, kde je ve velkém zahrnuto snění, doporučuji všemi deseti. Jakožto fanoušek seriálů ho doporučuji už jenom kvůli tomu, že je to dvakrát lepší záležitost než přehypovaná, ale i tak slušná první série American Horror Story. :)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Tak když ohlásili konec TWD, tak jsem si řekl, že to tady po letech konečně okomentuji. Moje pocity k tomuto seriálu jsou, ale tak hrozně moc rozporuplné, že absolutně nevím kde začít. TWD jsem začal sledovat při mid-season finale třetí řady, takže koncem roku 2012 a tehdy to přišlo fakt jak blesk z čistého nebe. Ten koncept zombie apokalypsy z pohledu obyčejného chlapíka a jeho skupiny přátel je podle mě prostě super...,ale má to svoje ale. Každé úspěšné dílo, ať už filmové či seriálové je úspěšné z velké části kvůli tomu, že dokáže u diváků vyvolat emoce. Může jít o smích, o šok, o nadšení nebo o smutek. Zatímco většina tvůrců se to snaží zkombinovat, tvůrcům TWD jde jenom o jedno - o to vyvolat v divácích smutek a to neustálým zabíjením sympatických postav. Celé je to vlastně na tom postavené. Jakmile, však přestanete představovat sympatické postavy a pokračujete v zabíjení těch stálých, začne to být neuvěřitelné nudné a otravné...Prvních, řekněme šest sérií jsou prostě tak mooc zábavné na sledování, že bych je sjel i dvakrát do roka. Pak, ten seriál, z pro mě naprosto nepochopitelných důvodů začne hrozně moc trpět, až tak moc, že jsem osmou sérii do dnes ani nedokoukal. Jasně devátá zase docela ujde, ale na to už je pozdě. Jeden můj kamarád chodil s holčinou tři roky, pak se rozešli a po dvou letech od sebe se zase dali dohromady. Říkal mi, že už to prostě není ono a je s ní jen protože rád vzpomínal na to jak ji měl rád před rozchodem. Přesně to je pro mě TWD k dnešnímu dni. Je to fakt škoda, komiksy, které jsem přečetl do všechny, jsou na tom stejně, ale i tak mě bavily až do konce, takže nevím kde showrunneři udělali chybu. Každopádně, i když tento koment, může vyznít jako hate, v jednom budu mít vždycky jasno. Celou moji střední školu jsem se v pondělky po škole těšil domů, abych z torrentů stáhl, a z titulky z edny shlédl dva seroše - GoT a The Walking Dead. Takže ano, tenhle seriál bude mít v mém srdci i přes to všechno vždy zvláštní místečko..