Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Tvář vody (2017) 

Poutavá imaginace jako u ostatních del Torových filmů. Jeden z nejočekávanějších filmů minulého roku. Pokud člověk přistoupí na hru a nechá se nekriticky unášet na vlnách pohádkovo-hororové fantasy, nebude zklamán.

plakát

Pelíšky (1999) 

Klasika, která nikdy neomrzí. Jeden z filmů, který se mnou vyrostl a každý rok na Vánoce nabídne vždy něco nového. Je zajímavé, že mi připadal daleko vtipnější, když jsem byla malá a s roky nabírá naopak na mrazivosti.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Naprosto mistrovské dílo. Je skoro až k neuvěření, že block-busterový režisér je schopný natočit něco tak čistého a upřímného. Člověk má skoro až pocit, že prožil ty kruté časy na vlastní kůži. Utrpení je fyzicky cítit. Je zajímavé, že černobílá kamera neubírá na realističnosti. Děvčátko v červeném je to nemrazivější, co jsem kdy ve filmu viděla.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tento film člověka nikdy neomrzí. Pokaždé, když běží v televizi nemáte srdce ho vypnout. V mnoha směrech až přehnaně přesládlý kýč, ale nejde ho prostě nemít rád.

plakát

Nůž ve vodě (1962) 

První film hodný velkého mistra. Skvěle vybudované napětí, které je doslova až výbušné. Vše je posílené omezeným prostorem paluby rekreační plachetnice. Absolutně minimalistické.

plakát

Váha vody (2000) 

Skvělý film. Pracující se skrytými emocemi. Ač by se mohlo na první pohled zdát, že film je zbytečně komplikovaný a kombinuje halabala dvě časové roviny, je naopak pečlivě zkonstruovaný a divák tak může prožít maximální emoci. Dva příběhy se navzájem podporují. Film perfektně popisuje až nezdravou fascinaci svojí prací. Kathryn Bigelow je rozhodně režisérka, kterou nikdo nemůže obvinit z tvorby výhradně ženských filmů. Tento film však patři mezi její nejženštější. Možná je to tím, že hlavními postavami jsou dvě ženy. Možná je to mírou iracionality v chování charakterů. U mě rozhodně palec nahoru. Tomu všemu tvoří zajímavý rámec prostředí ostrova a lodi, které vše svírá až sugestivně klaustrofobickým pocitem.