Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (47)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Klišovité, kýčovité, po 10 minutách odhadnutý konec, ale neskutečně zábavné. Tak 60%, ale za to plné kino krásného smíchu nelze jinak.

plakát

Bělyj tigr (2012) 

Nad mé síly a chápání. Akční? Ne. Válečný? Možná. Pohádka? Nepovedená.

plakát

Nebeský pláč (1994) odpad!

Na erotiku slabé a na cokoliv jiného zoufalé. Upozorňuji hodnocení je neobjektivní, déle než 20 minut jsem to nevydržel.

plakát

Kill Bill 2 (2004) odpad!

Své účelná vizuální orgie. Omluva pro všechny fanoušky: problém bude asi na mojí straně. Od filmového umění očekávám trochu víc. Jinak před panem Tarantinem smekám klobouk. Průměrném umělci by na podobné vyjádření stačil plakát, obzvláště zamindrákovanému 5min klip ale on potřebuje 2 hodiny.

plakát

Botostroj (1954) 

Mé hodnocení platí pouze pro 40-cátniky a výš, kteří zažili reálný komunismus. Vhodný jako zdroj zábavy při nudných návštěvách pro výše uvedenou věkovou kategorii při dvou promilech a výše. Hláška : " Pane šéf, chce to větší lopatu - havířskou!" se nesmazatelně vryla do mé paměti a čúram smíchy do dnes. Jsem vděčný CS-Filmu za uvedení - uvažuji, že si tento kanál v kabelovce objednám, už jenom kvůli takovýmto "skvostům". Pro všechny ostatní je to hodnocení, které ještě nebylo zavedeno - "fialový hnus"!!!

plakát

Susedia (2006) (seriál) 

Videl jsem pár dílu. Předešlou tvorbu tady diskutované dvojice Marcin/Kraus neznám. Asi proto, že je to pro mně neokoukané bavím se výborně, na rozdíl od sitcomů české produkce.

plakát

Normandie-Niemen (1960) 

Dlouho jsem váhal z hodnocením tohoto díla. Poprvé jsem ho viděl někdy v 70. létech. To, že se mi líbil omlouvá jen moje mládí. Dnes jsem znechucen. Propagandistická agitka o tom, jak Sovětský svaz dal chudákům Frantíkům zbraně do ruk, aby bili fašistu. Šablonovitost, předvídatelný děj a snadno čitelné vedlejší zápletky. No co mě nejvíc dorazilo - bylo letadlo použité pro natáčení. Dle mého odhadu to byl upravený Jak 11(nebo něco podobného), který vznikl až po válce a tvarově připomíná LA 5 a LA 7. Vzhledově se velmi liší od skutečně používaného Jak 1 nebo Jak 3. I přes všechny tyhle výhrady si myslím, že film stojí za vzhlédnutí jako příklad komunistické propagandy ve filmu a také z úcty letcům z letky Normandie Němen, na jejichž hrdinství se zapomíná.