Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Sběratelé kostí

Sběratelé kostí (2005)

Na seriálu se mi líbí, že jsou ukázány skutečné způsoby vyšetřování vražd. Jak se dá zjistit totožnost obětí, jak se zjišťuje jak a kde člověk žil. Emily a David tvoří skvělý pár. Jejich vztah není jednoduchý a to tomu přidává na zajímavosti. Ze začátku jsem neměla Kůstku moc ráda, ale čím déle se na seriál dívám, tím více jsem si jí oblíbila. Je super, že tam není pouze jeden stážista, ale střídá se jich tam několik. Každý má svůj specifický přístup k práci a je tedy mnohem zajímavější, že se případy neřeší pouze jedním a tím samým způsobem. Strašně mě překvapilo, že nechali zemřít jednu z hlavních postav, ale náhradní postavu vybrali skvěle.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Skvělý animovaný seriál, který má i po tolika letech pořád co nabídnout.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Ze začátku mě to nějak nebavilo, ale pak jsem si to nějak oblíbila. Nejdřív mi vadil Sheldon jak je vlezlý a protivný, ale teď už mi nevadí. Mám moc ráda postavu Penny, ta mi sedla asi ze všech postav nejvíce. U každého dílu se alespoň párkrát zasměju a některé hlášky jsou vážně úžasné. Pro mě je to takový oddychový seriál.

Mentalista

Mentalista (2008)

Simon Baker i Robin Tuney jsou skvělý herci. Každý případ Patricka a Teresy je zajímavý a něčím originální. Starší série se mi líbili více než ty novější. Potom se změnil dabing a už to nebylo takové. Ale celkově tento seriál hodnotím velice kladně.

Námořní vyšetřovací služba

Námořní vyšetřovací služba (2003)

Jeden z nejlepších krimi seriálů. Postavy Abby, Gibbse a Tonyho jsou jedinečné a v jiném seriálu jsem podobný charakter postav neviděla. Abby je velice zajímavá a zároveň velice sympatická. Gibbs je chladný agent, který by ale pro svůj tým udělal všechno. Líbí se mi jeho hlášky na Tonnyho. Mám moc ráda novější díly, ve kterých vystupuje agentka Bishopová. Její charakter se mi moc líbí a je mi ze všech postav nejsympatičtější. Seriál se mi opravdu líbí a myslím si, že v něm je něco i ze skutečnosti.

Noční recepční

Noční recepční (2016)

Noční manažer se zařadil do mého žebříčku top tří seriálů. Tenhle seriál je dokonalý. Nemám mu vůbec co vytknout. Na jednu stranu jsem ráda, že má seriál pouze šest epizod, protože nemám moc ráda seriály, které mají třeba 200 epizod. Na druhou stranu bych tomuhle seriálu klidně pár epizod přidala, protože je mi líto, že jsem ho už dokoukala. Děj je velice plynulý a celou dobu se něco děje, takže nuda rozhodně nehrozí. Jasně, každá epizoda by se dala klidně o pár scén zkrátit, ale když seriál hodnotím jako celek, tak každá scéna má určitý význam. První díl má sice trochu pomalejší rozjezd, ale potom už to celé ubíhá velice rychle. Jsem ráda, že se celou dobu někdo jenom nestřílí a nezabíjí, jako to je v jiných špionážních filmech nebo seriálech. Tom Hiddleston je skvělý herec a svoji roli zahrál výborně. Do role tajného agenta se mi velice hodí a navíc vypadá skvěle jak v plavkách tak i v obleku a ten jeho roztomilý úsměv je prostě dokonalý. Seriál jsem začala sledovat také kvůli němu a rozhodně toho nelituji. Myslím, že si ho dokážu v roli Jamese Bonda představit. Hugh Laurie mi jako herec moc sympatický není, ale právě tahle role se mi k němu hodí. Elizabeth Debicki je moc krásná a talentovaná herečka, která se mi líbila už ve filmu Velký Gatsby. Tady jenom potvrdila, jak skvělá je a že umí zahrát úplně vše. Nikdo z herců mi nevadil a všichni měli v seriálu nějaký význam. Vhodně komentářích jsem četla, že se spoustě lidem nelíbí konec. Mě se líbí, i když je možná trochu moc jednoduchý. Ráda se někdy na seriál Noční recepční podívám znovu, protože mě vážně úplně uchvátil. Celkově bych mu dala 95%.

Pád

Pád (2013)

Tenhle seriál je naprosto fantastický. Z počátku jsem se troch u bála, aby to nebyla nuda, protože se už od začátku ví, kdo je vrah. Nuda to rozhodně nebyla. Celou dobu jsem čekala na to, koho dalšího vrah zabije a jestli ho vůbec chytí. Možná, že to bylo ještě o něco zajímavější než čekat na to, kdo je vrah. Tenhle seriál je neobvyklí i tím, že i když má více sérií, tak se stále vyšetřuje jen jeden případ. Je totiž velice zaměřený na city a na myšlení jednotlivých postav. Podle mě je to příjemná změna a rozhodně nelituji toho, že jsem 17 hodin strávila s tímto seriálem. Prostředí je hezké a ponurá atmosféra dodává seriálu na temnosti a realističnosti. Vlastně celá atmosféra je jistým způsobem znepokojivá. Já osobně občas mívám problém s hlavní ženskou postavou, ale tady se kupodivu tak nestalo. Gillian Anderson je krásná a talentovaná herečka. Postavu Stelly Gibsonové zahrála dobře a nic mi na ní nevadilo. No a teď k Jamiemu Dornanovi, nad jehož hereckým výkonem jsem žasla. Podle mě je to zatím jeho nejlepší herecký výkon. Poprvé jsem ho viděla ve filmu Anthropoid, ve kterém byl podle mě úžasný. Potom jsem se dostala k Padesáti odstínům, kde byl taky dobrý, ale úplně si mě nezískal. V seriálu Pád je ale naprosto dokonalý. Vidím jistou podobu postavy Paula Spectora a postavy Christiana Greye, kterou Jamie ztvárnil v trilogii Padesát odstínů. Postava Paula Spectora je ale mnohem více propracovaná a je podle mě i lépe zahraná. Dřív by mě nikdy nenapadlo, Že Jamiemu Dornanovi takhle skvěle sedne role sériového vraha. Možná že právě v tom, že nevypadá jako sériový vrah je to kouzlo. Při každé možné i nemožné chvíli si sundá alespoň to tričko, takže polovinu seriálu hraje bez něj, ale s tím já jsem docela spokojená. Ze samotné postavy Paula Spectora mám docela smíšené pocity. Ve většině dílů ho mám jistým způsobem ráda a je mi ho docela líto, protože to co si prožil v dětství muselo být hrozné. Potom byly asi dva nebo tři díly, ve kterých jsem ho nemohla vystát. Tahle komplikovanost postavy a její psychologické vykreslení je velkým pozitivem seriálu The fall. Dalším velkým plusem seriálu je to, že je natočený ze dvou pohledů. Jeden pohled je na policii a na to, jak vyšetřuje celý případ. Druhý pohled je na postavu sériového vraha, který ukazuje to, jak si svoje oběti vybírá a jak se chová během vraždy i během normálního dne. Už první díl si mě naprosto získal a hned po jeho skončení jsem si musela pustit další. Celá první série nemá chybu a je prostě skvělá. Nevšimla jsem si, že by se druhá nebo třetí série oproti té první nějak zhoršila. Seriál je celý natočený na jedné dokonalé a skvělé úrovni. Možná jenom konec jsem si představovala trochu jiný. Věci kolem Paula Spectora jsou sice celkem dořešené ale není tam vůbec to, jak to dopadlo s jeho ženou nebo s Katie. I přes to je pro mě Pád jeden z nejlepších seriálů, jaký jsem kdy viděla.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Na tento seriál jsem narazila naprostou náhodou. Projížděla jsem internet a zaujal mě jeden článek. Jednalo se o tipy na seriály do karantény. No a musím říct, že po přečtení pětiřádkového popisu seriálu jsem věděla, že ho musím vidět. V popisu se totiž objevila slova jako gangy, první světová válka, napětí a k tomu Cillian Murphy a to si mě naprosto získalo. Musím určitě zmínit krásné prostředí a kostýmy. Hudba je zvláštní, ale k seriálu pěkně sedí. Hlavně úvodní píseň je super. Původně jsem si myslela, že v seriálu bude trochu více násilí a méně vztahů. Nakonec mi to ale až zas tak nevadí. Hodně věcí se řeší hlavně mluvením. Řešení vztahů v gangu mi nevadí a je to zajímavé. Hlavně vše není ideální, jako ve všech jiných seriálech a jsou zde vidět opravdové rodinné problémy. Jen těch milostných problémů je občas až moc. A hlavní milostná zápletka je velice předvídatelná. Herci byli do svých rolí vybráni dobře a perfektně jim sedí. Už v prvním dílu jsem si zamilovala Thomase Shelbyho v podání Cilliana Murphyho. Sice je to záporná postava, ale kdo by ho nemiloval. Už jen díky těm očím. Často mívám problémy s hlavními ženskými postavami. Tady mi Grace z počátku nevadila, ale od určité doby ji nemůžu vystát. Prostě mi přijde jako strašná mrcha. Takže vlastně nic nového. S jinými postavami problém nemám. Celý příběh seriálu je zajímavý a jedinečný. Je to zpracované opravdu dobře. Občas jsem se trochu ztrácela ve všech těch různých obchodech, ale nebylo to nic strašného. Kupodivu i český dabing prvních dvou sérii je fajn. Přijde mi, že s postupujícími sériemi se do popředí stále vice dostává Tommy a ostatní postavy jsou trochu na ústupu. Jsou upozaděny i postavy jako Artur nebo Finn. Ale je pravda, že Tommyho příběh je asi nejzajímavější a nejvíce komplikovaný. Zároveň je na ústupu i akce, ale ta, co tam je, tak stojí opravdu za to. Zajímavé jsou také následky první světové války zanechané na postavách. Dodávají hloubcu postavám a celému seriálu. Zároveň postupujícími sériemi je stále více popsána psychologie postav. Některé díly končí velice otevřeně a některé naprosto jasně. U sérii mi to přijde dost podobné. Často se stává, že je nejlepší první série a ostatní jsou stále větší propadák. Tady jsem žádný pokles nezaznamenala. Sice je i pár slabších momentů, ale to spíše střídavě a žádný ucelený pokles jsem nenašla. Některé série jsou dokonce lepší než první. Moc se těším na šestou sérii a snad bude i slibovaná sedmá série. Pokud jste fanoušky historických a dramatických seriálů, zajímavých obchodů a nevadí vám krev, tak určitě doporučuji. Ta mě je to jeden z nejlepších seriálů, jaký jsem kdy viděla.