Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (318)

plakát

Milé dítě (2023) (seriál) 

Úžasně napsanej a zahranej seriál s dokonalým pacingem. Skvělý na dva večery.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Úžasnej válečnej film, moc hezky natočenej, specificky výprava a kostýmy jsou neuvěřitelný. Hugo Weaving dobrej, Garfield výjimečnej. Příběh tak silnej, že by člověk nevěřil, že se to stalo, kdyby neviděl důkazy na konci filmu.

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Jeden ze scénáristicky nejlepších seriálů vůbec - skvělej balanc všech tváří seriálů, výborný výkony, výborná muzika. Těžko se mi o tom píše bez spoilerů. Málokdy se mi stane, že po prvním zhlédnutí si dám seriál do TOPky, a tady jsem to udělal tak dvě minuty po dokoukání titulků. Strašně dlouho mi to všechno pak leželo v hlavě. Chiklis je bůh.

plakát

Elvis (2022) 

Po prvním zhlédnutí jsem doslova nebyl schopnej film okomentovat, takže hned další den jsem si dal nášup, a bylo to jestě lepší, víc overwhelming a jsem v ještě větším úžasu z toho, co Luhrmann předvedl, a hlavně z absolutně geniálního Butlera, kterej asi předvedl nejlepší výkon, co jsem kdy u charakterů podle celebrit viděl. Jeho Elvis byl prostě Elvis, bez výjimek, jeho úžasnej hlas byl skoro k nerozeznání od Krále a jeho pohyby byly absolutně geniální. Hrozně zajímavá balkánsky kýčovitá výprava a kostýmy (tak jak to měl Elvis rád), super makeup a masky (na mysl samozřejmě nastane mimochodem výtečnej Hanks, ale podle mě byl úžasně udělanej i mladej a tlustej Elvis nebo Priscilla, kterou změnili z nevýrazný holandský holčičky na královnu bohatejch hippies), hrozně zajímavej klipovitej střih a kamera, kterej mi fakt utkvěl v paměti - no zkrátka není co vyčíst, "jen" 79 % je mi záhadou. Zatím aspirant na film roku, víc takovejch filmů.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Ooooof. Po čtyřech letech dychtivého sledování tohoto opusu magnum je konec. Marvel se může jít zahrabat, tohle je bez sebemenší konkurence ten nejlepší propojený vesmír všech dob. Pacing je sice dost pomalej, ale pro prokreslení Jimmyho to bylo potřebné. Postavy Chucka, Kim, Howarda a Nacha mi hrozně přirostly k srdci, beru je jako essentials vesmíru víc, než některé starší postavy Breaking Bad. Kinematografie seriálu je neuvěřitelně propracovaná, asi nejlepší, co jsem kdy viděl. S Breaking Bad to nejlepší, co jsem kdy viděl. ,,That's not even a crime, mr. McGill" - ,,It is".

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Objektivně slabší čtyři, ale natruc zdejšímu hodnocení zaplno.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Skvělej film, nenuceně vtipnej, s postavama se člověk docela jednoduše ztotožní, ač jsou všechny úplně jinak a svym způsobem ujetý, příjemně citlivý, a hlavně hrozně originální a čerstvý (v Americe obvzlášť). Kusturicovskej scénář mi sedl, obsazení taky (Mega talent, roztomiloučká Abigail Breslin - výbornej Dano a Carell! Ale i hned dva protagonisti z Breaking Bad mi udělali radost). K tomu si člověk dá úplně úžasnou melancholickou ústřední znělku, a má asi nejlepší moderní road-movie. S kvalitou filmu to nesouvisí, ale oscar pro Arkina je mi docela záhadou, obzvlášť v porovnání s již zmíněnýma jménama Dano a Carell, jejichž postavy měly imo líp prokresleně napsanej scénář, byly víc "relatable" a byly i líp zahraný, ale to je spíš jen takový podivení. Určitě někdy projekci zopakuju.

plakát

Batman (2022) 

Už podle první scény je vidět, že tenhle Batman, je úplně jinej, svůj a atmosférickej, a je na první dobrou poznat, že si film bere inspiraci z neonoirovejch detektivek z 90s jako Sedm nebo Time to kill, a je jasný, že to byl ten správnej přístup od režiséra filmu. Batman si totiž jako postava přímo o tohle žánrový zpracování řiká. Pattinson je skvělej, ale nejvíc si to ve filmu podle mě dává Paul Dano, ze kterýho úplně číší energie sériovýho vraha - úchyláka. Jsem zvědavej, jaký bude pokračování, bude-li se držet kvalita a bude-li dávat Batmanův vývoj smysl, je dost možný, že dostaneme tu nejlepší superhrdinskou sérii vůbec. BTW - Soundtrack naprosto úžasnej, a doporučuju všem pozorně sledovat, na čem se bude dál Giacchino podílet.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Má to nějaký logical fallacies, ale to mě absolutně nekonsternuje. No Way Home má totiž obrovský srdce, a je s každým záběrem cítit, že tvůrci plní tímto film sen nejen divákům, ale i sobě. Holland konečně musí dělat spidermanovský rozhodnutí a už za sebou nemá bandu dospělejch, co se o něj okamžitě postaraj, když něco posere. Tobey byl skvělej, Garfield ale daleko lepší a jsem moc rád, že mu tvůrci dovolili se vykoupit za příšerný amazing spidermany. Čistá zábava