Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (318)

plakát

Harold a Maude (1971) 

- It says "Harold loves Maude" - and Maude loves Harold

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Film je to spíše průměrný, ale prostě.....PROSTĚ SIRITAKI!!!

plakát

Ospalá díra (1999) 

Burtone, ty blázne, já ty tvoje béčka zbožňuji!!! A Christopher Walken je kapitala sama o sobě...

plakát

Modrá Electra Glide (1973) 

Slzička ukápla, no. A to přestože nemám rád ani hippie, ani fízly. Takže to asi skutečně musí být dobrý film, no ne?

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Je to nerd, je to geek, je to trapné, ale miluji to! Trošku mě zklamalo, že Ehrenreich místy hrál Harrisona Forda a ne Hana Sola, ale ve chvílích, kdy jej hrál, jej hrál skvěle! Více takových spin-offů!

plakát

Násilník (1976) 

Velmi mi to připomíná první díl. Velmi jsem si film užil, byli zde velice zajímaví ostentohippie záporáci, skvělá hudba a kamera a též skvělě antifeministickické scény, či Mustafa. Fakt super atmosféra. Prostě pohodový film, který nenudí.

plakát

Magnum Force (1973) 

Za mě trošku slabší než výtečná jednička, ovšem i Magnum Force má své kouzlo, včetně krásně slizkého záporaka a jeho bandu ostentomorfoidních velezmrdů. 80%

plakát

Drsný Harry (1971) 

Tento film mi doporučil můj nejlepší kamarád, Circumscriptor, a tímto mu chci velmi poděkovat. Film je to vskutku vydařený, se skvělou sedmdesátkovou kamerou (mnohem lepší než dnešní digitalní 4K kamery, které naprosto odrazují pocit toho, že se člověk kouká na film), výtečnou jazzovou hudbou, velmi podařeným střihem (aneb, blackening's not dead), ale i jinými kvalitami, ale kdybych je měl všechny vyjmenovat, jednalo by se o zbytečně dlouhý komentář). Dalšími nespornými výhodami je herecký úm pána Eastwooda, který nahání velmi podařeně zahranou postavu, kterou hraje Andrew Robinson; výborný scénář, který naprosto nahrává libertariánským narážkám Clinta Eastwooda; režie Dona Siegela, který naprosto výborně zpracovává a plně využívá potencionálu postavy i herce. Film má několik výtečných scén, ovšem nejvíce mi v hlavě asi uvízla scéna s "hnědým fórem" a prostřelením nohy a legendární hláškou "Přesně vím, nad čím přemýšlíš - vystřelil pětkrát nebo šestkrát? - ovšem, být tebou, tak to nezkouším. Není to o tom, jestli jsem vystřílel náboje, ale o tom, jestli to chceš risknout, protože tenhle kanon, to je Magnum 44". Ovšem, nahánění ostentomorfoidního vraha v parku je též naprosto výborná scéna s obrovským napětím. Ex TOPka.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Skvělý film. Mám moc rád filmy s jemným náboženským nádechem a hororovým pozadím. Navíc ten film má Gregoryho Pecka, který by dobře zahrál i komparz a hlavně - hudbu Jerryho Goldsmitha. Napínavý, svižný, zajímavý a děsivý film. Dlouho jsem neviděl tak kvalitní horor. 100%