Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (9)

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Kniha je lepší a vtipnější. Nicméně film má taky něco do sebe. Nejzajímavěji hraje Awkwafina, bohužel její vyjadřování zničil český dabing. V originále je to jiná liga. Hvězdičku navíc za Michelle Yeoh.

plakát

Pokořit divočinu (2020) (pořad) 

Divocí koně, správní chlapi, nádherná divočina. Nemůžu se dočkat dalších dílů.

plakát

Deník Elizabeth Taylorové (1995) (TV film) 

Ach jo...nuda. Angus jako Burton měl charisma asi jako kovadlina, Sherylin se snažila, ale film to nemohlo zachránit. Mohla to být mnohem větší pecka.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Když film vtáhne diváka do děje a nemůže se dočkat, jak to bude dál, pak je to dobrý film. U tohohle dílka se mi to nechtěně, naprosto neočekávaně, a kupodivu stalo. Veliké překvapení, pro mne rozhodně.

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Návod, kterak pomocí skvěle zvládnutého filmařského řemesla vyrobit legendu z někoho, koho předtím znal jen omezený okruh skalních fanoušků. Těším se, až někdo vyrobí podobný dokument o "toxických dvojčatech" nebo o Ozzym, dokud tady ještě jsou. Mimochodem, dobře, že to bylo natočeno. Jen víc takových podobných.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Za návštěvu kina film rozhodně stál. Záběry výborné, vykreslení atmosféry taky. Herci se originálům podobali, Malek skvělý. Přesto, NĚCO mi na tomhle filmu chybělo. Připadalo mi, že někdo až moc hlídal, aby obraz Freddieho + kapely byl co nejméně "pošpiněn". Za vzpomínky na mládí a skvělou hudbu 4 hvězdy. Možná až film uvidím znovu, půjdu s hodnocením ještě víc dolů. Mimochodem, všimli jste si, jak opět jde z médií víc slyšet jejich hudba? Skvělý obchodní tah... Pozor spoiler: nejvíc se mi líbil moment, kdy hudební producent kapele tvrdil, že na skladbu Bohemian Rhapsody žádní kluci hlavama trhat nebudou - viz slavná scéna v autě z filmu Waynův svět, ha ha..

plakát

Moje tlustá řecká svatba (2002) 

Po dnešním opětovném zhlédnutí v televizi si film můj plný počet hvězd zaslouží, i když nový dabing není tak dobrý, jak ten původní. Dokonce změnili i překlady, a tím vyznění některých dialogů ztratilo původní šťávu. Kvalita tohoto snímku tkví v jeho reálném příběhu. Proto si našel cestu k tak ohromnému množství diváků. Kterému z ostatních rádoby uměleckých děl se to podařilo? Těžko najít jiný podobný bez přestřelek, spousty krve, zběsilých honiček nebo nucených dojáků na city. Tak nějak mile zahřeje. Škoda nevyužité role Tuliny řecké babičky v černém. Byla příliš křečovitá. Na jednu stranu se chovala úplně bláznivě se svým pokřikem „Turci, Turci!“ ; na druhou stranu scéna s jejím věnečkem a vybledlou fotografií jakoby k ní ani nepatřila. Buď měla být celou dobu úplně bláznivá a vykřikovat celou dobu svoje, nebo raději mohla něco vtipného říkat a její komentáře, osoby ze zcela jiné kultury a světa, k tomu, co okolo sebe vidí, by mohly stát za to. Ale to bylo jen takové povzdechnutí. Skvělý výkon Constantina a Corbetta.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Podívejte se na to. Jednou za shlédnutí to rozhodně stojí. Původní nápad navázání na skutečné historické události byl výborný. Bohužel nevyužitá příležitost. Z téhle látky se dalo vytřískat mnohem víc. Ze začátku mne příběh úplně vtáhl do děje, pak se to najednou začalo postupně kazit. Nejen děj. Skutečně nemusím superhrdiny, a co Tarzan všechno prováděl, mne znechutilo, včetně postavy Jane. Superman se může jít zahrabat. Verze z roku 1984 s Lambertem je mnohem lepší. Co se mi hodně líbilo, byly vedlejší postavy domorodců. Kdyby se Tarzan ve filmu v konečné scéně na lodi elegantně udusil, možná by bylo o jednu hvězdu navíc. Za nápad a za domorodce tři.

plakát

Tarzan (1984) 

Nejlepší Tarzan co znám. Zvláštní, napínavé, dá se na to koukat opakovaně. Všechno je uvěřitelné a tak reálné i bez digitálních triků. Lambert hraje naprosto skvěle, klobouk dolů. Líbil se mi v této roli mnohem, mnohem více, než v Highlandrovi. Původní 3 hvězdičky zvýšeny na čtyři po shlédnutí verze z roku 2016.