Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (33)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Dobrá kamera, zvuk, obecně vizuál vypadá skvěle, a prostředí venkova v Italii, je prostě příjemný pohled na oči. Ale nežeru emoce. Román jsem sice neřetl, ale myslím si že to mohlo být lepší. Upřímě jsem byl v jedné chvíli zmaten. Herecké výkony byli dobré, postavy jsem pochopil do dvaceti minut filmu, a vybudoval jsem s k ním vztah. Ale ty emoce, ta láska, bolest - tomu jsem nevěřil. Bylo to takové prázné a hrozně moc to skákalo z místa na místo. To stejný místama střih. Docela dost hluchých míst, kde se nic nedělo, bez kontextu. Ale když se to vezme kolem a kolem, máme tady pěknej film, který někoho dojme. 3/5 hvězd.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Kdyby šlo dát více hvězdiček, tak bych neváhal. Králíček Jojo je jednoduše komedie, která střídá komedii s nějakou vážnosti a pohledem na 2. světovou válku. Ve filmu se zaměříme na mladého chlapce Joja, který se chce stát vojákem a později strážcem Hitlera. Později se však všechno změní, když zjistí co se mu skrývá v domě. Film má skvělé tempo, vtipné scény nejsou nuceně vtipné, a hudba která film doprovází je úžasná. Herecké výkony od mladých herců byli úžasné, a vidět Scarlett Johansson v jiným filmu než v akčňáku, je velice příjemná podívaná. Humor ve filmu je lehký s nadsázkou, nějaký ten historický humor a z režiséra udělejte imaginárního kamaráda, a máte postaráno o dobrý film. Podtrženo sečteno, králíček Jojo je film, na který si vemte klidně celou rodinu, i lidí co nemají nějak extra přehled v dějepise, protože se jim to bude určitě líbit. 5/5 hvězd, tak zní finální hodnocení, no a já si jdu dát jednorožci hlavu.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Pamatuji si na rok 2010 jako kdyby to bylo včera, když jsem tenkrát ubrečený přemluvil svoje rodiče aby mě vzali do kina na dětský animovaný film. Do teď toho nelituji. Jak vycvičit draka je pro mě skvělé promyšlený a animovaný film pro různé věkové publikum. Film pojednává o mladém "lovci" draků Škyťákovi který se snaží zapůsobit na svojí vesnicí a ulovit a zabít draka. Jednou v noci při dračím útoku na jejich vesnici využije situace a jde po jednom s nejvzácnějším drakům kterého nikdo nikdy nespatřil. Nakonec se mu to povede a to mu změní život. Tenhle film u mě exceloval hlavně v tom že vyprávěl o vztahu Bezzubky a Škyťáka, ale poté co jsem film shlédl znovu teď tak si uvědomují v čem film měl ještě kouzlo a to skvělé vyprávění. Podle mě má film jedno z nejlepších vyprávění které jsem u animovaných filmů už dlouho neviděl, proto tenhle už 10 let starý film furt září mezi ostatními animovanými filmy. Filmu se nesmí vytknout ani soundtrack který je fenomenální a zaslouží si být hrán živě. Podtrženo, sečteno. Tenhle film doporučuji všem, a když říkám všem tak myslím všechny. 5/5 hvězd.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Mlčení jehňátek považuji za jeden z nejlepších snímků všech dob, proč se teď asi ptáte, no nebudu vás nutit aby jste si tenhle film zamilovali ale začněme od začátku. Ve filmu se setkáváme s mladou agentkou F.B.I. jménem Clarice Starlingová která se snaží zuby nehty aby něčeho dosáhla. Později dostane zajímavý případ který ji navždy změní život. Zajímavý na filmu jsou především postavy které zde potkáváme. Ať už to je mladá agentka, trestanec nebo i slavný Hanibal Lecter, ale samozřejmě vrah. Každý má vlastní zajímavý charakter který proskoumáváte postupem filmu a zjišťujete o nich nějaké věci. Samozřejmě film má u skvělé vyprávění které vás jakožto diváka nechává přikovaného u obrazovky. A k tomu se dostáváme k tempu filmu který není nudný a ani úspěchaný. Film má skvělý soundtrack který do všechno zapadá a dodává filmu dostatečný dramatismus. Podtrženo, sečteno máme tady skvělou ukázku jak by měl kriminální film vypadat. Rozhodně doporučuji se na film podívat. 5/5 hvězd.

plakát

Srážka s láskou (2019) 

Upřímně jsem se bál že se bude jednat o samé drama provázané politikou, ale byl jsem příjemně překvapen. Ve filmu sledujeme životy dvou lidí a to Fredyho jakožto žurnalisty a Charlotte jakožto ministryni zahraničí. Oba dva se znají už z minulosti jako dítě a chuvá na hlídaní. Postupem filmu sledujeme jak se jejich vztah vyvíjí, a jak magicky funguje. Filmový námět mi nedělá problém a ani mi nevadí kýčovité scény spíš naopak. Film má takovou zajímavou přirozenost která se mi neskutečně zamnouvá. Nejvíc se mi na filmu libí je málo cpaného drama typu "nemůžeme být spolu, protože jsem něco víc" což mě hodně zaskočilo a potěšilo. Film se zejména věnuje komedii a romantice, což jako kombinace vychazí. Herecké obsazení ( zejména Seth Rogen ) je dokonalé a hezky do filmu zapadlo. Hudba klasická, o té se nedá říct že byla nějaká velkolepá. Celkově se mi po dlouhé době líbil romantický film, kde nebyli dva umírající milenci, kde na konci z nich jeden umřel. Celkově moje hodnocení je 5/5 hvězd.

plakát

Městečko Záhad (2012) (seriál) 

"If you've ever taken a road trip through the Pacific Northwest, you've probably seen a bumper sticker for a place called Gravity Falls. It's not on any maps, and most people have never heard of it. Some people think it's a myth. But if you're curious, don't wait. ake a trip. Find it. It's out there somewhere in the woods. Waiting." Tímhle bylo pro mě zakončeno dobrodružství dvojčat Mabel & Dippera Pinesových. Byl jsem rád ? NE! Byl jsem smutný z toho že můj seriál který jsem tak miloval bohužel skončil. Ale pustíme se do recenze. Seriál je o dvojčatech Mabel a Dippera Pinesových, který pošlou jejich rodiče do Oregonu za svým "zlejdou" Stanem. Tak tedy jedou do Městečka Záhad (Gravity Falls) kde zjišťují, že věci nejsou jak se mají. Co nejvíc zbožňuji ? Ty DVOJČATA! Mabel a Dipper jsou pro mě něco jako já a moje sestra (taky dvojče) takže chápu měnším inside jokeům. Jejich kombinace tak dobře funguje spolu s dalšími postavami v seriálu (Soos, Zlejda Stan, Wendy, Tučík) že je to až kouzelné. Co se týče hudby tak uvodní znělka je pro mě tutovka, jak by to mělo v takovým veselým, dobrodružným seriálu vypadat. Maximálně co mě mrzí, je to že seriál má dvě série, a třetí se nejspíš nedočkáme. Osobně ten seriál miluju od doby co vyšel (2012) kdy mě bylo též 12 let, a vzpomínam na něj do teď, i když mi je 18. 5/5 hvězd. A nezapoměňte, nikomu NEVĚŘ!

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

"Life is pain" Tento seriál se vryje každému do paměti. Dr. House je seriál o tom, jak hrubianský, narcistický doktor komanduje všechny okolo, dělá ze sebe toho zlého ale přitom zachraňuje životy. Tento seriál u mě zabodoval komedii, dramatem a hlavně hereckým výkonem Hugh Lauriena kterýmu tahle role padla. Hudba a soundtreck vybraný správně, počet serií a zajímavost každého dílo tady je. Celkově si myslím že serial Dr. House patří mezi elitu. 5/5 hvězd. A nezapoměňte, VŠICHNI LŽOU.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Godzilla. Slovo který mě hladí na srdci a říká mi jak velkolepé stvoření to je, a přesně tenhle film to potvrzuje. Nejdřív ale k mínusům. Zaporák nic moc, hudba nebyla nejlepší. Ale co se týče hereckého obsazení, vizualu, bojových scén, tak ty vládnuli celému filmů. Godzilla sice ztrácí na slabším scénáři, ale velkolepost monster, efektů a zvuků je prostě úžasná. Za mě 5/5 hvězd. A ještě něco, Let them fight.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Očekávání velká, ale realita byla slabší. Film Řbitov Zvířátek je založený na knižní předloze slavného hororového spisovatele Stephena Kinga. Ačkoliv jsem čekal že se film vydaří stejně jak To (2017) ale bohužel jsem se mílil. Co se týče filmu tak nebudu moc hodnotit děj filmu ale spíš jeho zpracování. V jednu chvíli si říkáte co se děje, jaké blbosti tam vyvádí, a jak vůbec může být někdo tak hloupej. Strašidelné prostředí ve filmu nehledejte, ani děsivý soundtrack který mývam na filmů nejraději. Film vyniká na začátku kde jsou děsivé děti, a hovada kamioňáci. Zbytek filmů (od 15 minuty) se sakra pomalu a nudně táhne. A konec? to je kapitola sama o sobě. 2/5 hvězd. Alespoň že ta kočka se ve filmu bavila.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Poslední díl téhle úžasné trilogie je dokonalý. Od prvního dílu jsem se zamiloval. Film o světě draků a lidí který se snaží oba světy spojit. Film má krásný příběh a motiv, ke začátku filmů to bylo takové nudné a zdlouhavé ale po dvaceti minutách se dělá jedna akce za druhou. Hudba k filmu dojímá diváky a dodává filmů říz a podobu. Film dává hlavu a patu, není nudný a u konce se člověk chytne za srdce a uvědomí si, že je to bohužel poslední díl. Po konci filmu jsem byl dojat, byl jsem nadšen ale hlavně jsem byl smutný z důvodu, že vím že tohle bylo poslední dobrodružství Škyťáka a Bezzubky. Nemohu dát nic jiného než 5/5 hvězd. Běžte na ten film a užijte si ho.