Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (155)

plakát

Inferno (2016) 

Miluju Šifru mistra Leonarda. Na ten film čumím pořád dokola, a pořád mě baví. Inferno si ještě jednou možná pustím. Četl jsem knížku, a jsem rád, že jsem to viděl na plátně. Ptám se proč Inferno ani Andělé a démoni nemají pro mě tu správnou mystickou konspirační atmosféru Šifry. Anděly a démony si ani nepamatuju - netuším o čem to bylo. Možná je to tím, že mi bylo úplně u prdele, jestli lidstvo vychcípá na výbuch nebo na mor. Ale v Šifře mě baví sledovat, jestli se provalí největší podvod a manipulace naší civilizace, který přímo ovlivňuje naše dějiny i naši budoucnost. Tam hrozí ta konfrontace celého lidstva s odhalenou pravdou. Když všichni umřou, konfontovat se nebude nikdo = nuda. Jináč je to nevkusná hudební vykrádačka sebe sama. Nutno přiznat, že všechny filmy s Robertem Landgonem jsou skvělými poutači na městskou turistiku. Nejvíc mě mrzí, že Inferno NENÍ o Infernu. Že ono umění a symbolika je jenom vodítko v pozadí trapné hrozby zničení lidstva z filmů 80. let.

plakát

Komici s.r.o. The Tour (2016) odpad!

OMG ty pyczo, píšu to při dvacáté minutě filmu, a bojím se moc bojím koukat se dál, ale v tom tkví ta pravá statečnost - vydržet nevydržitelné a vidět nevídané.... Tak jsem na minutě 33 a napadá mě, že je to podobné takovým těm českým porno videím alá Výměna manželek a další "amatérská tvorba", kde probíhají ony klasické bolestivé dialogy. Akorát v Komici s.r.o. The Nuda se teda moc neprcá. Teda  aspoň zatím. Počkám, co přinesou příští minuty.....  Minuta 36 a s ní Rudovo chlupaté břicho plné zábavy. Je mi trapno.... Minuta 43 - komici se vrací autem ze štace, a milý principál čte smyšlený mail od diváků svým zaměstnancům, kteří vypadají jakoby jim principál slíbil piko, na který je naučil...

plakát

Fotograf (2015) 

oddechovka k žehlení, která člověku nic nedá ani nevezme

plakát

Jeruzalém: Brána do pekel (2015) 

Pro kurva zavřely brány města, když ty bestie umí lítat??????? :D Ale jinak jsem rád, že jsem to viděl.

plakát

Saulův syn (2015) 

Mám smíšené pocity. Rozhodně je to skvělý film, origináně řešený a brzy se stane klasikou v povinné filmové "četbě". Vím, že to údajně byl záměr, natočit film o holokaustu bez epického dojení slz, ale možná díky tomu jsem byl vtažen do filmu a ne do astrálních sfér lítosti a soucitu. Nevím jak ty hrůzné záběry působí na "normální" lidi, ale na mě to, díky mé úchylce ve studiu WW2, nacismu a holokaustu, nepůsobilo asi nijak. Samozřejmě jsem věděl, že se dívám na totální zrůdnosti, ale případný dopad na mě byl přebit vzpomínkami na mou návštěvu Osvětimi, když mi bylo 10 let, na vyprávění babičky, která jako malá potkala na konci války SS, prapradědečka, který zemřel ve Flossenbürgu na následky pochodu smrti 2 měsíce před koncem války, a plno dalších citlivých témat mé rodiny vztahujích se k nacistické zvůli. Jisté je, že se povedlo zachytit "život" v koncentráku naprosto realisticky - a to ne každý umí, a ne každý si to dovolí natočit.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Jako ortodoxní SW fanoušek jsem se konečně dočkal zklamání v podobě epizody "Síla usíná", protože tento název přesně vystihuje podstatu filmu. Filmařsky je to samozřejmě geniální, ale ještě aby nebylo, když měl J.J. neomezené prostředky a daný koncept celé ságy. Že je Star Wars dojírna peněz bylo jasné všem po megaboomu historicky první epizody. A nevnímal jsem na tom nic špatného dokud měly filmy nějakou myšlenku, poselství, příběh, na kterém vyrostlo několik generací. Ale Síla usíná je JENOM óda na komerci. V kině jsem nevěřil svým očím, a měl jsem pocit, že se dívám na remake celé staré trilogie v jednom filmu. Dočkáme se "realistických" (divácky neatraktivních) soubojů se světelnými meči, rodinné kostelace naruby, adorace droidů, původní postavy důchodového věku coby hlavní marketingový tah (zajímá vás totiž JEJICH příběh, ne nějakých nových nul), příběh, o kterém pořád nevím jestli je tak jednoduchý nebo tak složitý. Jen je to celé hezčejimoderně udělané, je to svižné rychlé barevné, a jediné čeho se nedočkáme, je to kouzlo, které pojí celou ságu dohromady tak, jako Síla buňky vašeho těla. Téměřř úplně chybí mystika (Síla, Jediové=důvod, proč sledovat SW) Pro mě je toto kouzlo plnohodnotně zastoupeno i v Nové trilogii (I,II,III - z toho nejnovějšího filmu, pevně věřím, trilogie nevznikne), protože, ruku na srdce, Skrytá hrozba je nablblá krávovina, ale pořád je to ORIGINÁLNÍ film, a dobrý pokus o nasměrování děje k propojení s původním dílem. Jak je z textu výše patrné, tohoto se však Síly chtivý divák v novém filmu nedočká. Už v kině jsem pochopil, proč se Lucas nechtěl ani zajímat o natáčení - téma bylo už vyčerpáno. A bez jakékoliv zášti můžu říct "počkejte si na DVD, tohle není třeba vidět v kině".

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Samotnému filmu (jeho provedení) dávám 3*. Tu jednu * dávám za informativní hodnotu - vyobrazení současného světa, tak jak je. V kině jsem byl v šoku, když jsem najednou koukal na dvě scény, ve kterých divákům zavalených akční zábavou, sdělují pravdu o fungování světa. Bylo to jako dívat se na opak zpravodajství ČT... Jinak film samotný je fajn, je solidně udělaný, a dobře funguje na diváka (ale dost často jsem si všímal konkrétních záměrů filmové psychologie). Supr je "nekomixové zpracování" ve stylu zumbeispiel Temného rytíře. Dojem z filmu v neposlední řadě zlepšovala častá přítomnost Scarlett Johansson, na kterou se prostě dobře dívá :D

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Máte doma LEGO z dětství? Zajděte si na Lego příběh, a hned po návratu domů vyndáte starou krabici, a začnete si stavět a hrát si. Anebo si poběžíte do nejbližšího krámu stavebnici koupit. Potěšující podívaná. Ale nebyl jsem tak odvařený jako všichni recenzenti, kteří jindy zpranýřují cokoliv od kohokoliv, ale bavil jsem se poměrně hodně,na to, že je to tak prvoplánovej product animák. Rozhodně jsem si naplno užíval schopnost parodovat cokoliv, co si tvůrci vzali na mušku ("Brumbál - Kumbál" mě rozbil :D)

plakát

Lucy (2014) 

Naprostá režijní šílenost (v tom nejlepším slova smyslu)! Souhlasím s výrokem soudruhů na radiu Wave, že kdyby tohle vzniklo v 90. letech, Wachowski by dneska nikdo neznal. Dneska to ale není nic převratného ani superoriginálního, ale pro mě osobně je to pojítko mezi Matrixem a Star Wars - proto 5*.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Tož jsem se jednoho rána vzbudil, a řekl si, že je třeba nějak neuváženě utratit 180Kč. Jak jsem řekl, tak jsem udělal, a vyrazil jsem do multibiografu na Vopice. Nu, a film vo vopicích mě jako fakt sral! Nepřipadal mi ani skvělý ani špatný, prostě takový průměrný. Jestli něco nesnáším víc než Justina Bíbra, jsou to průměrné filmy. První půlka předlouhé stopáže mě ale absolutně nebavila, nezajímala, až jsem měl chvílema nutkání promazávat si smsky. Tomuto skvělému nápadu jsem ale nepodlehl, a začal jsem vzpomínat na památnou větu US prezidenta ze Dne nezávislosti, která by ihned vyřešila celé scénáristické trápení: Nuke 'em! Taky se mi hodně hodně hodně moc nelíbil casting, kdy často nebylo poznat kdo je vopice, a kdo je herec... Ale filmaří tak dlouho ždímali, až mi nakonec v jednu chvilku slzička přeci jen ukápla, ale ten dojemný okamžik byl okamžitě zasypán obrovksou hromadou hoven, které si už ani nevybavím. První Opice (2011) jsem viděl 3 krát (2x v kině), a těším se, až je zase uvidím. To nemůžu říct o Úsvitu, který příště hodlám vidět jedině na tvrdých drogách se zaraženým análním kolíkem.