Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (155)

plakát

Ha-Hov (2007) 

Silně atmosferické, skvělý scénář, ideální stopáž, a chvílemi opravdu dost napínavé. Možná mi k zážitku pomohla tématika, do které je děj zasazen, ale tohle si rozhodně nenechejte ujít.

plakát

Svatá Klára (1996) 

Zvláštní film, skoro až pošahaný, ale tak krásný a přímočarý! A je v něm úplně všechno :-)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Jako ortodoxní SW fanoušek jsem se konečně dočkal zklamání v podobě epizody "Síla usíná", protože tento název přesně vystihuje podstatu filmu. Filmařsky je to samozřejmě geniální, ale ještě aby nebylo, když měl J.J. neomezené prostředky a daný koncept celé ságy. Že je Star Wars dojírna peněz bylo jasné všem po megaboomu historicky první epizody. A nevnímal jsem na tom nic špatného dokud měly filmy nějakou myšlenku, poselství, příběh, na kterém vyrostlo několik generací. Ale Síla usíná je JENOM óda na komerci. V kině jsem nevěřil svým očím, a měl jsem pocit, že se dívám na remake celé staré trilogie v jednom filmu. Dočkáme se "realistických" (divácky neatraktivních) soubojů se světelnými meči, rodinné kostelace naruby, adorace droidů, původní postavy důchodového věku coby hlavní marketingový tah (zajímá vás totiž JEJICH příběh, ne nějakých nových nul), příběh, o kterém pořád nevím jestli je tak jednoduchý nebo tak složitý. Jen je to celé hezčejimoderně udělané, je to svižné rychlé barevné, a jediné čeho se nedočkáme, je to kouzlo, které pojí celou ságu dohromady tak, jako Síla buňky vašeho těla. Téměřř úplně chybí mystika (Síla, Jediové=důvod, proč sledovat SW) Pro mě je toto kouzlo plnohodnotně zastoupeno i v Nové trilogii (I,II,III - z toho nejnovějšího filmu, pevně věřím, trilogie nevznikne), protože, ruku na srdce, Skrytá hrozba je nablblá krávovina, ale pořád je to ORIGINÁLNÍ film, a dobrý pokus o nasměrování děje k propojení s původním dílem. Jak je z textu výše patrné, tohoto se však Síly chtivý divák v novém filmu nedočká. Už v kině jsem pochopil, proč se Lucas nechtěl ani zajímat o natáčení - téma bylo už vyčerpáno. A bez jakékoliv zášti můžu říct "počkejte si na DVD, tohle není třeba vidět v kině".

plakát

Ranař (2011) 

Rocky na ledě

plakát

Fotograf (2015) 

oddechovka k žehlení, která člověku nic nedá ani nevezme

plakát

eXistenZ (1999) 

Hodně, hodně, HODNĚ LSD! Prvních 40 minut jsem to chtěl vážně vypnout. Nemám nervy říkat si každou minutu WTF?! Ale když si zvyknete na zbraně z kostí střílející lidské zuby, biologické herní konzole vypadající jako něco fakt divnýho ze sexshopu, co se připojuje tenkým střevem do řitního otvoru nastřeleného do páteře, můžete uvidět skvělý nápad, ale v kulisách a kostýmech jako vystřižených ze středoškolského dramaťáku. 3 hvězdy z 5ti. Mrknu na to ještě jednou s heroinem v kapačce.

plakát

Vejška (2014) 

Hvězda za Krause a nahotu :) Iritujou mě prázdný scény, který na sebe nenavazujou + bléé kamera. Celkem jsem si to protrpěl.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Asi nejlepší válečný film co jsem viděl. Tedy svoje sehrálo, že jsem to viděl celé na jeden zátah, což bylo hodně brutální (celý druhý den jsem měl pocit, že jsem na východní frontě :D) Absolutně syrové, naturalistické, brutální, ale přitom nepřehnané a uvěřitelné. K tomu přidejte dokonalý casting. Nestává se totiž často, že je 5 hlavních postav, a všichni herci vám jsou (mně byly) sympatičtí. "Einz, zwei, drei!"

plakát

Vítejte ve Švédsku (2014) (seriál) 

Poměrně velké zklamání. Působí to na mě, jakoby to dělala stávkující ČT. Neuvěřitelně jednoduché, naivní, předvídatelný každý druhý záběr.... Body udílím především za jakous takous sondu do švédské kultury, která je aspoň trošku tímto cizinci přiblížena.

plakát

Ježíš mě miluje (2012) 

Jeden z mála filmů, kterej mě fakt BAVIL. Vyloženě jsem se u každého střihu těšil, co si to zase tvůrci vymyslí, a většinou jsem dostal originální, vtipnou, nebo úplně nečekanou scénu. Ke shlédnutí s SK titulky zde https://www.youtube.com/watch?v=HmyYpCLbT0Q