Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (104)

1984

1984 (1984)

Aby režisér Michael Radford stihl premiéru ještě téhož roku, natáčel film v období od dubna do června 1984.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Film se natáčel v té době zbrusu novou digitální kamerou Genesis, která byla již použita při práci na snímku Superman se vrací (2006), kde ale trpěla ještě řadou nedostatků. Tvůrci Apocalypta si ji však nemohli vynachválit.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Do natáčení zasáhlo na 800 komparzistů, kteří podle slov Mela Gibsona v životě neviděli kameru. Mnohdy ani nevěděli, co znamená "stoupnout si na značku".

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Největším problémem před natáčením bylo sehnat osobu, která by ztvárnila panovníka mayského města. Tato postava nebyla obsazena ještě den před první klapkou. Melu Gibsonovi se totiž žádný z komparzistů na tuto roli nezdál, a tak scenárista Farhad Safinia nakonec v zoufalství vyrazil hledat adepta na vladaře mezi přístavní dělníky, kde ho nakonec skutečně našel.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Maskérské oddělení bylo tvořeno 300 pracovníky.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Film vznikl ve státě Veracruz, který se nachází v Mexiku.

Auta

Auta (2006)

Minibus VW dabovaný v českém znění Jiřím Macháčkem má státní poznávací značku "51237". To je datum narození George Carlina (12. květen 1937), který auto s minulostí „květinového dítěte“ namluvil v původním znění.

Auta

Auta (2006)

Do režisérského křesla se po delší přestávce vrátil John Lasseter, jehož posledním režijním počinem byl snímek Toy Story 2: Příběh hraček z roku 1999. Během předchozích sedmi let se kromě vedení produkce Aut nějakým způsobem podílel na všech vznikajících filmech Pixaru.

Auta

Auta (2006)

Návrhy všech aut byly inspirovány podobnými sochami vystavovanými v centru města Detroit.

Blade 2

Blade 2 (2002)

Krev reaperů musela dostat nerealistickou zelenou barvu, aby film mohl získat alespoň rating R.

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006)

V originále je celý název filmu (Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan) jen o jedno slovo kratší, než film s patrně nejdelším názvem vůbec (obskurní tituly nepočítaje), Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) z roku 1964 od režiséra Stanleyho Kubricka.

Collateral

Collateral (2004)

Michael Mann chtěl, aby Vincent byl někdo, kdo dokáže přijít a odejít aniž by si ho kdokoli všiml nebo si ho zapamatoval. Tom Cruise se tedy připravoval na roli i tím, že na přeplněném losangeleském trhu doručoval zásilky FedExu tak, aby ho pokud možno nikdo nepoznal.

Collateral

Collateral (2004)

Na jedno večerní natáčení Tom Cruise (Vincent) koupil jídlo v In-N-Out Burger pro všechny herce a celý štáb.

Den poté

Den poté (2004)

Tvůrci neměli k dispozici žádné záběry tříštících se ledovců, takže museli improvizovat. Aby se všechny kusy ledu pohybovaly věrně, najali nakonec na jejich rozpohybování odborníky na animaci filmových postaviček.

Reklama