Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (104)

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Bazuka byla inspirována skutečnou zbraní, kterou používá americká armáda. Jde o SMAW (Shoulder-Launched, Multipurpose Assault Weapon - což by se dalo doslova přeložit jako "ramenní odpalovací víceúčelově útočná zbraň"), pro kterou se jako střelivo používají 83mm rakety.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Maskérské oddělení bylo tvořeno 300 pracovníky.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Film se natáčel v té době zbrusu novou digitální kamerou Genesis, která byla již použita při práci na snímku Superman se vrací (2006), kde ale trpěla ještě řadou nedostatků. Tvůrci Apocalypta si ji však nemohli vynachválit.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Do natáčení zasáhlo na 800 komparzistů, kteří podle slov Mela Gibsona v životě neviděli kameru. Mnohdy ani nevěděli, co znamená "stoupnout si na značku".

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Film vznikl ve státě Veracruz, který se nachází v Mexiku.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Největším problémem před natáčením bylo sehnat osobu, která by ztvárnila panovníka mayského města. Tato postava nebyla obsazena ještě den před první klapkou. Melu Gibsonovi se totiž žádný z komparzistů na tuto roli nezdál, a tak scenárista Farhad Safinia nakonec v zoufalství vyrazil hledat adepta na vladaře mezi přístavní dělníky, kde ho nakonec skutečně našel.

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

V době vzniku filmu se většina filmů točila na filmový materiál. Danny Boyle se rozhodl, že značnou část filmu natočí na digitální kameru. Hlavním důvodem bylo, že chtěl natáčet v srdci nechvalně proslulých, hustě zalidněných městských slumů a autenticky zachytit jejich energii přímo za pochodu. Rychlé akční scény a televizní soutěž byly točeny na digitální kameru SI-2K od Silicon Imaging.

Blade 2

Blade 2 (2002)

Krev reaperů musela dostat nerealistickou zelenou barvu, aby film mohl získat alespoň rating R.

1984

1984 (1984)

Aby režisér Michael Radford stihl premiéru ještě téhož roku, natáčel film v období od dubna do června 1984.

Speed Racer

Speed Racer (2008)

Film se stal navzdory kladným recenzím a ohlasům po uvedení do kin propadákem, když s nákladem 120 milionů dolarů vydělal z první víkend pouze 20,2 miliony dolarů.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Temný rytíř byl do amerických kin nasazen v rekordním počtu přes 4 300 kopií, což mu mohly závidět i nejúspěšnější snímky série Harry Potter či první dva díly Pirátů z Karibiku. Ty se pohybovaly pod hranicí 4 000 kopií.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Heath Ledger (Joker) byl do své role tak ponořený, že svého hereckého kolegu Michaela Cainea (Alfred), který ho předtím v civilu nikdy neviděl, v jejich první společné scéně natolik vyděsil, že herecký veterán zapomněl dialog.

Reklama