Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Biografie (8)

Idina Menzel (herečka)

29.03.2010

Idina Kim Menzel (původním jménem Mentzel) je americká herečka, zpěvačka a autorka písní. Proslavila se díky rolím Maureen v Broadwayském muzikálu Rent a Elphaby v muzikálu Wicked.Idina Menzel se narodila na newyorském Long Islandu do Židovské rodiny a odmala byla posedlá muzikály a touhou hrát a zpívat. Rodiče malé Idiny … (více)

Kristin Chenoweth (herečka)

25.03.2010

Kristin Chenoweth (nar. 23. července 1968) je americká zpěvačka a také muzikálová, televizní a filmová herečka.Adoptována hned po narození, Kristi Dawn Chenoweth vyrostla v městečku Broke Arrow ve státě Oklahoma. Už od dětství bylo jasné, že má mimořádný pěvecký talent (s nikým z rodiny ale tohle nadání nesdílí, a jak sama říká… (více)

Mira Nair (režisérka / herečka / producentka)

12.09.2009

Mira Nair je původem indická filmová režisérka a producentka, v současnosti žije a pracuje v USA. Narodila se roku 1957 v Indii jako nejmladší ze tří dětí hinduistické rodiny. Během studií sociologie na univerzitě v Dilí získala stipendium na Harvard, kam v 19 letech odcestovala. Na Harvardu se Mira Nair seznámila se svým… (více)

Mamie Gummer (herečka)

31.08.2009

Mary Willa „Mamie“ Gummer (nar. 8. srpna 1983) je dcerou sochaře Dona Gummera a herečky Meryl Streep. Vyrostla střídavě na venkově v Connecticutu a v Los Angeles společně se starším bratrem Henrym a dvěma mladšími sestrami – Grace a Louisou.Díky profesi matky se Mamie poprvé před kamerou objevila už v několika měsících jako… (více)

Dana Delany (herečka)

30.08.2009

Dana Welles Delany je americká filmová, divadelní a televizní herečka. Narodila se 13. března 1956 v New Yorku. Už od dětství toužila po tom, stát se herečkou, na vysoké škole hrála ve školních muzikálových produkcích a ihned po jejím absolvování začala účinkovat v New Yorku v televizních soap operách i na jevišti.Hollywood, do… (více)

Maya Rudolph (herečka / producentka)

24.07.2009

Maya Khabira Rudolph (narozená 27.7. 1972) je americká herečka a komička, mezi fanoušky nejznámější jako bývalá členka týmu komiků pořadu SATURDAY NIGHT LIVE (SNL).Narodila se ve městě Gainesville na Floridě jako dcera soulové zpěvačky Minnie Ripperton a skladatele Richarda Rudolpha. Krátce po narození Mayi se rodina i se… (více)

Chris Messina (herec / režisér)

22.06.2007

Chris Messina je americký filmový a televizní herec. Narodil se 11. srpna 1974 v New Yorku, svou uměleckou kariéru začal jako divadelní herec. Na obrazovce se objevil v několika televizních seriálech – epizodní role hrál v seriálu PRÁVO A POŘÁDEK, TŘETÍ HLÍDKA nebo MÉDIUM. V páté a poslední sérii ODPOČÍVEJ V POKOJI hrál hned v… (více)

Tina Fey (herečka / scenáristka / tvůrkyně)

22.06.2007

Elizabeth Stamatina "Tina" Fey je americká herečka, komička, scénáristka a producentka. Za svou kariéru stačila získat 5 cen Emmy, 2 Zlaté glóby, 3 ceny Screen Actors Guild (SAG) a 4 ceny Writers Guild of America. Po absolvování University of Virginia v roce 1992, se přestěhovala do Chicaga a vstoupila do improvizační skupiny… (více)

Reklama