Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (634)

plakát

Anatomy of a Love Seen (2014) 

Romantika veliká, ale scénář je děravý jako řešeto a to na téměř hodinu a půl filmu nestačí. Bohužel.

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Viděla jsem první dva díly na HBO GO. Seriál je dobrý, ale čas od času dějové linky zašustí papírem a spíš mě jako primárně docela natěšeného diváka zklamou než naštvou (jde hlavně o Jakubův "útěk" z rande nebo lehké klišé v postavách Anny Polívkové a Radka Holuba...). Ale abych jen nekritizovala, jistě dám seriálu další šanci a hvězdičkami budu hodnotit až po všech 13 dílech.

plakát

Český lev 2013 (2014) (pořad) 

Zaplaťpámbu za změnu, k níž v organizaci Lvů došlo, ovšem prolomit nudu se novému týmu napoprvé bohužel nepodařilo (i kdyby se Marek Eben na hlavu stavěl). Tak s chutí do příštího ročníku!

plakát

Divoké historky (2014) 

Černohumorné, mísící latino temperament s Tarantinovsky absurdními situacemi. A ta svatba na závěr všemu dokonale nasadila korunu (parohy?).

plakát

Grace, kněžna monacká (2014) 

Dahan má zcela evidentně rád patos a až kýčem zavánějící ztvárnění osudů žen, které se zapsaly do dějin. Co ale u Edith Piaf fungovalo (hlavně díky klasickému pojetí životopisného snímku), to v případě Grace Kelly neplatí. Scénář je tak otřesný, že byste snad DeGaullovi i přáli tu anexi Monaka dotáhnout do konce, a nezachraňuje to ani krásná (a ano, fetišistická) kamera, která minimálně tři čtvrtiny stopáže zabírá tklivý pohled Nicole Kidman. Promarněná šance, film, který chtěl být jako od Baze Luhrmana, ale nebyl.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Už dvakrát jsem změnila hodnocení ze čtyř na pět a zpátky, tudíž v tom nemám příliš jasno. Moonrise Kingdom mě uchvátilo a s ním i zpětně další Andersonovy filmy, které jsem zatím viděla. Ale poslední výlet do páně Andersonovy bohaté představivosti mi tak akorát zamotal hlavu. The Grand Budapest Hotel postrádá nejen hlavního hrdinu, s nímž by divák sympatizoval, ale i lepidlo, které by tu neuvěřitelnou přehlídku scén, výjevů, rekvizit, dekorací a v nich pohybujících se bizarních postav pojilo dohromady. Na druhou stranu jde o tak precizní a na pohled krásný film (a skvěle obsazený), který svou kvalitou pořád ještě vyčnívá nad stovky a tisíce dalších. Takže nakonec své hodnocení ustálím na čtyřech s nadějí, že Wes svou imaginaci opět zkrotí a v příštím počinu postaví obsah před formu. Jinak by to už nemuselo být koukatelné.

plakát

Hledání (2014) (seriál) 

Pilot sympatický, nijak zvlášť mě ale Looking zatím nezaujalo, uvidím, jestli mu dát ještě šanci...

plakát

Chlapectví (2014) 

Nejjasnějších pět hvězd, které jsem kdy dala.

plakát

Interstellar (2014) 

Epické. Doporučuju se tomu poddat a nechat se Nolanem tři hodiny vláčet po vzdálených galaxiích a dojímat nad rodinnými pouty. Nebudete litovat.