Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (168)

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Tady se kloním k třem hvězdám: 2 hvězdy za skvělého a přesného Preisse, 1 hvězda za celkem poctivě udělané kostými. Scénář bohužel slabý - postavy působí vysloveně hloupě. Obsazení - princezna hezká, tohoto Hrušínského právě nemusím, Bohdalka se mi v roce 2013 definitivně přejedla. Vinu na tom nese ČT a její jubileum, kdy nám Donutila, Bohdalku, Dejdara a všechny další "Kouzelníky" opravdu omlátili o hlavu. Může si za to madam B. také sama. Zjevně jí chybí soudnost - v mnoha směrech. Herci by si vůbec měli dvakrát rozmyslet než se začnou motat do politiky.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Celkem slušná pohádka. Scénář chce dopilovat - osekat ty složitosti a zvážit dějové proporce. Dlouho se to rozjíždí a konec byl psychologicky uspěchaný. Bylo to ale skoro dobré. Děj nebyl předvídatelný a pohádka vnáší nové aspekty - láska na první pohled a zároveň na druhý pokus??? Hmmm, proč ne. Dala bych 3 hvězdy, ale když vidím tu bídu, tak tam dávám čtvrtou hvězdu. Konečně mám pocit, že se hlavní postavy ve svých rolích cítí dobře a sednou jim.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Film, který se podobá jen sám sobě. Po asi 10minutových pochybnostech jsem se už nesla na vlně klidu a hravosti. Nakonec i volba hlavních "hlasových" představitelů není opravdu prvoplánově líbivá, ale rodinně rodinná - jsme rodina a děláme spolu - snad je to i příslib, že Svěrákovská krev má další pokračovatele. Malý Svěrák není okaté dítko s kouzelným hláskem - ale spíš inteligentní spoluhráč. Děda Svěrák je hlasovým projevem tak osobitý (rozhodně to není dabér), že si na tuto jeho další hlasovou roli musím zvykat, ale s pohledu zpátky - Hergot je role jak ulitá pro hráče jeho formátu. Napojení osobnosti Svěráka s Kaisrem bylo opravdu zajímavé a potěšilo. Jan Svěrák mi opět připomenul, proč ho stavím mezi českými současnými režiséry na první příčku. Díky a poklona.

plakát

Avatar (2009) 

Bravurně převyprávěný příběh. S citem pro rytmus, akci, poezii i vizální hody, takže jsem zbodla vše - i to od počátku předpokládané. Mňam.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Na můj vkus opravdu dostatečná porce akce a strachu. Akční hrané filmy mě většinou nechají chladnou, protože málokdy mají opravdu věrohodně nastíněné charaktery a nevěřím jim a záhy po právu padnou do hlubiny zapomnění Zde půvabně vystřižené charaktery devíti panáčků vynikají nad akcí a posmutnělý tón filmu rozkvétá jejich neokázalým hrdinstvím - jakoby mimochodem projevovaném. Půvab příběhu a originalita provedení překrývá předvídatelná místa příběhu. Dvojčata-knihovníky (3, 4) udělali naprosto úchvatně. Škoda, že číslo 2 odešel z příběhu dřív než jsem si ho užila. Moc příjemný film.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Nechci hodnotit logiku či uvěřitelnost zápletky - šlo by s úspěchem rozmetat (ale proč?), ale z poslední doby (posledních let) jedna z mála českých detektivek, kde jsem byla napjatá až do konce, kde se pokoušeli a udrželi žánrovou jednotu a styl. Filmová Šifra Mistra L. , na niž bylo patrně odkazováno, byla mnohem horší ukázkou profesionální práce, což mě pro naše hřiště mile překvapilo, protože udržet zájem tři večery je těžší než jeden amít k tomu rozpočet a marketing jak....Ukázky pro seriál byly odpudivé, ale seriál byl mnohem lepší než z nich bylo možné usuzovat, což si vysvětluji buď záměrnou mystifikací/humorem či hloupostí, která mě málem odradila.

plakát

Svědomí Denisy Klánové (2009) (TV film) 

Hodnotím nadprůměr, protože televizní inscenace klade zajímavé otázky a nechává prostor, aby si každý našel své místo a názor na tuto otázku trestního zákoníku. Nezůstává u povrchního žvanění a jde až tam, kde se za názor, postoj platí ta nejdražší daň. Hodnotím záměr, ale provedení nezůstalo v polovině, ale někde v první třetině. Zajímavé střety idealistických žvástů Vlasákové a reálného zhnusení a bezmoci Schmitzera jsou nejsilnější, ale končí a ztrácí se někde v pokusu o politický thriler, kdy se naznačuje spiknutí, korupce, výhrůžky a útok. Závěr je snad až příliš šokující a není podložen jasným vysvětlením, ale je jen smutným konstatováním, že slušnost prohrává, ať máte moc a inteligenci či ne - VlasákováXStašová. Rozhodně to mnou otřáslo. Copak mi to připomíná? Česká mini-Chobotnice?

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Excelentní vhled. Absolutní hodnocení nedávám jen proto, že to není až tak osobní film, který by mi brnkal na strunky uvnitř mě.

plakát

Bathory (2008) 

Lze spíše tušit, jaký příběh chtěl Jakubisko vyprávět. Filmu chybí inteligentní střih a vypravěčská jistota. Za každý zajímavý moment je tam šest zbytečných. Přitom v příběhu potenciál byl a nebýt jasných hloupostí - viz mniši . by člověk i podlehl tomuto vidění příběhu, takto se stejně musím ponořit do historických zdrojů. Film byl příliš dlouhý-všichni přece víme, kam směřuje, nepravděpodobně současná-ahistorická je figura čachtické paní a zneužití Caravaggia - proč tam strkat "takto" známého malíře - nestačil by "nějaký" nadaný malíř? Ono se to ale lépe aranžuje, že?