Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (391)

plakát

Vévodkyně (2008) 

Bál jsem se příběhu, ale zbytečně Kheira opět dokonalá jak po vizuální tak herecké části, smutný psychologický film o ženě, která nemá možnost výběru své budoucnosti a vlastně přes různé peripetie zůstává celý život nešťasnou..rozhodně však film stojí za shlédnutí..

plakát

Legenda o Mulan (1998) 

Dle mého průměrná Disneyovka, ale měla spád a nepůsobí až tak pohádkově když si vezmeme vážnost příběhu a nechtěl bych opomenout zajímavou hudbu.

plakát

Mezi námi zvířaty (2006) 

Některé momenty byly vtipné, ale celkově film za mnoho nestál, mnoho děr v podloupnosti děje, mnoho plácanin...nevím..rozporuplné pocity, z příbehu ála Farma zvířat se dá určitě vytěžit více.

plakát

Horton (2008) 

Nechápu tak nízké hodnocení tohoto filmu, má v sobě ukryt mnohem větší potenciál. Například jak jeden "člověk" může šikovnými řeči pobláznit ostatní, zaslepit jim oči a oni budou slepě následovat vaše rozkazy, krásný to předobraz napříkald Hitlerova nástupu k moci či vlastně jakéhokoli jiného diktátora. Ale primárně to mělo být vtipné a to také sakra bylo, od hlavního hrdiny až na minisvět uvnitř stébla trávy, také mistrně zpracovaného, až po školku co vyučuje hlavní hrdina...skoro bych dal i 5 *...velmi příjemné překvapení

plakát

Trestná lavice (2005) 

Komedie až na půdu, ale ano, vypnul jsem, nechal se nereálností příbehu unášet a příjemně si odpočinul. po druhé ale film vidět nemusím.

plakát

Život Davida Galea (2003) 

Hluboký příběh, dobře zrežírovaný, film má výborný spád a drive, Kevin Spacey jako vždy brilantní, umě mu sekunduje Kate Winslet. Velmi hluboké téma o problematice trestu smrti, které je občas tolik diskutované, zde z pohledu bojovníka za jeho zrušení ve státě texas, který je zřejme Mecou co se trestů smrti v USA týče. Skoro mě běhá mráz po zádech při vzpomínce na konec filmu, i když upřímně už tak od poloviny filmu jsem podvědomě podobný konec očekával.

plakát

Zvoník u Matky Boží (1996) 

Poměrně velké překvapení...nejsem nějaký velký fanda Walta Disneyho, ale zpracování tohoto příběhu mělo své kouzlo a pro mě zatím nejlepší pohádka od Disneyho co jsem měl tu možnost poznat

plakát

Králova řeč (2010) 

Colin Firth zahrál nepochybně výborně, ale..stejně bych se nebál dát podruhé Oscara Bridgesovi za True Grit. Film se mi líbil, ale že by si zasloužil 12 nominací na Oscara to nevím, kdo by si Oscara zasloužil je Geoffrey Rush, který zahrál bravurně a hlavnímu představiteli zdatně sekundoval, ani on ho však díky Fightrovi a postavě Bale mít nebude. Opět dokonalá hudba i zde a celý příběh v sobě má jakousi nit táhnoucí se dojemně celým příběhem, člověk pozná zákulisí královské rodiny první poloviny 20. století a jaké útrapy tuto rodinu zužovaly. Upřímně nevím komu však dát Oscara za nejlepší film za tento rok, ale Fincherovi (ač ho neskutečně obdivuji) za Social Network to nepřeji, to už raději Hooper zde.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Pokud vezmu oscarové kandidáty tohoto roku, tak True Grit je u mě zatím hodně vysoko. Jeff Bridges zahrál výborně a osobně po Big Lebowski je to dle mého jeho nejlepší výkon. Skutečně mě ale překvapil výkon 14 Hailee Steinfeld, nebýt výkonu Natalie Portman v Černé Labuti, byla by horkým kandidátem na Oscara. Zajímavá hudba v pozadí a hlavně po sakra dlouhé době jsem viděl pořádný western se vším všudy s temným příběhem i dojemnou snahou mladé dívky o zatčení vraha jejího otce. Radši bych viděl vyhrát v Oscarech Coeny než Finchera a jeho Social Network.

plakát

Fighter (2010) 

Klasické sportovní drama - pohádka. Dokonalý Christian Bale jako vždy. Jen je mi podivné, že vždy aspiruje na Oscara jen film zaměřený na box, z těch sportovních tedy...Bylo to na můj vkus až moc čitelné a rodinu hlavního představitele bych na místě hlavního hrdiny upálil :)