Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (147)

plakát

Srbský film (2010) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Pornografie nebo umění? Není novinkou, že film budí určitý filinks a skoro vždy, když je nějaká menšn o něm, tak je dosti podobná. Upřímně čekal jsem to o mnoho horší, můžete si říkat a co bys tam ještě víc chtěl, no popravdě nevím, ale přece jenom nějaké úplně detailní záběry tam nebyly. Přišlo mi, že se to snažil/i tvůrci udělat sledovatelné, a to rozhodně je. Já bych to označil stejně, jak se sám film prezentuje - umění. Má to doslova všechno možný v sobě. Nějakou psychologii, zvrat a překvapení. Já osobně jsem rád, že Srdjan mi dal tenhle pojnt of vju na věc. :)

plakát

Čas probuzení (1990) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Probuzení? Ale na jak dlouho. Po dlouhé době píšu nějakej koment, přece jen ty komenty už mě lívly a nemyslím si, že bych tady něčím přispíval, ale tady bych si aspoň něco málo naťukal, aspoň třeba jako memory. Tendle film jsem viděl mezi prvními po své registraci hýr, a dá se říct že to byl jeden ze startéru mé edikšn na filmech a toho všeho okolo. Moje paměť nemá až takový skillz, jak by se mohlo zdát k mýmu věku, ale i tak si vybavuju, že Awejkninks ve mě něco probudily. No, a po těch řekněme 5 letech (i když je to víc) se víceméně nic moc nezměnilo, furt je to hezkej příběh, kterej v sobě něco má a je prostě dobrej. Myslím, že okecavat film nemá smysl, protože si to slušně odvypravěl sám, navíc už od začátku jsem psal, že tu nebudu nic psát, takže sorry za wejsted tajm. :)

plakát

Halloween (1978) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Kult? Kde? Nezlobte se na mě, ale mi tohle vůbec nepřišlo dobrý, až na hudbu, ta je fakt klasa a je dobrá, celkem i spuky. Viděl jsem myslím nějaký novější verze Helouwínu a ty byly teda lepší, takže bych to bral jako dobrou inspiraci do žánru, ale jako dobrej film fakt ne. Doslova nic se tam nedělo a i když už byli čtyři ded, tak jsem se furt nudil a ty vraždy staly úplně za hovno. S poohlednutím do minulosti, že je to přece jen ročník 78, tomu dám aspoň tu jednu hvězdu, ale fakt jsem nečekal takovej propadák. Nejvíc mě mrzí, že moje milovaná série (Skrým) byla inspirovaná právě touhle nudou. :)

plakát

Oppenheimer (2023) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Je to vážně taková bomba? Popravdě, nic jsem ohledně filmu nestudoval, ale Aj ixpekted, že to bude zkrátka a jednoduše filmek o výbuchu, kterej nás měl všechny ušetřit utrpení a zkázy, která nás čeká (alias můj život). Sice se dá film brát jako životopisný, ale taky tam dle mého nebylo úplně všechno spíše jen tři etapy - před, během a po bombě. Ale k tomu, co jsem měl na mysli, čekal jsem muvi o bombě a pozadí okolo, jako celkový soud atd. tyto věci jsem úplně vytěsnil a ivn bych řekl (a to jsem zatím moc Nolenových filmů neviděl, že jde o klasickou Nolenovku, jinak řečeno, že tam byl nějakej twist, což zatím (ty co jsem viděl) jeho filmy měly. Mjuzik, napětí, celkově filmově bez chyby, alespoň teda na první zhlédnutí (možná je to i jen na jedno). Každopádně fak it! Oupenhajma fak maj ezz. :)

plakát

Uvnitř žluté kukly (2023) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Kde je ten bratr? Tam. K filmu ani nepíšu komentář jako takový, spíš mě zaráží, co se dělo v kině.. nevím, jestli se hrála nějaká hra, o které mě nikdo neinformoval. Byla tam soutěž, kdo první opustí sál nebo snad kdo odejde poslední.. nebo snad šlo o nějaké pravidlo, kdy náhodně někdo odejde? Vážně netuším. Každopádně je mi to líto a přesně kvůli těmhle lidem, co odejdou se pak lidi jako já nedostanou na projekci, protože je prostě ukradli. Na dementní filmy choďte do kina ne na festival, děkuji. :)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Co tohle zase bylo?! Tohle je doprdele zkurvený paradox! Doslova první film s Majlsem byla sračka, kterou držela nad vodou moje láska k Spajdymu, což i způsobilo mou návštěvu kina, jelikož trajler vypadal sejf. (Sice tam stejně ty zkurvený japonský Sp*derm*ni byli), ale jen na mrknutí oka, takže se to dalo naštěstí přežít, avšak přibylo mnoho dalších bizarních postav, doslova každá zkurvená, co Vás napadne, prostě armáda pavoků (nejen těch). Nesnáším milion nesmyslnejch postav, který se ještě snaží zavděčit dnešní (doplň si) době, ale tady to trio v režii a scenáriu to pěkně zmaklo a udělalo mi laskavost tím, že to nebyl další kyčovitej díl, kterýho bych litoval, naopak mi přišel tak originální, fakin originální jako Všechno, všude, najednou. To je takovej ten film, co si nevinně jede svoje chujovinky, vychutnává si Vás svou průměrnou story a pak Vám vchlustne do ksichtu úplně popíči věcičky, kterýma vás krmí, dokud vám neřekne POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ, dobrej džebejt bros. Jinak animace fakt gut, oridžinl též, snad poprvé z toho jde cítit fakt komiks, což já popravdě komiksy nečtu. Well it's hýr bojz, z odpadu jdeme vyhodit celou nálož(nebo si to ještě schováme na d END) :)

plakát

Ona (2013) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Film pro introverty? Tu bí onyst, čekal jsem dobrej film, vzhledem k rejtingu uživatelů, kteří většinou vidí filmy podobně jako já, ale to co přišlo jsem vážně nečekal. Strašně nevinně, pomalu a krásně si příběh běží vlastním tempem, aniž by se o něco snažil, nic v tom není, jen holá pravda. Dnes už 10 let stará vize budoucnosti, která už teď není daleko od pravdy a takové parasoušl vztahy klidně mohou být. Navíc v dnešní době už je tady tolik možností, jak chcete žít, že bejt ve vztahu s EjAj už nemusí být pomalu ani wird. S postavou jsem se ztotožnil, takže jsme všechno fílovali společně a film ve mě dokonce zanechal pár myšlenek, pár debilních, ale i lepších.. Mám teď mandi dilema, avšak jedna věc  platí vždy a to i tady: nic netrvá věcně (ani umělá inteligence). :)

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Kolik Džek Sperrowu potřebujete? Ty jo, na to jak mám Piráty strašně moc rád, tak po dnešním rywotči to teda nic extra nebylo. Zrovna na tomhle dílu jsem byl  myslím i v kině a mám takovej fílink, že i tam to nebylo úplně perfekt. Přijde mi, že na ty skoro tři hoďky, co to má, se tam zas tak moc nestalo, nebo mám aspoň takovej pocit, že to mohlo být nějak líp odvedený třeba na dva další filmy, ale kdo ví. Tenhle film je zkrátka plnej krabů, Džeků, velkejch typek, do toho Číňani a Indové myslím, prostě sraček na sobě, který jsou plný samých efektu a to tak trochu kazí požitek z filmu, i když jsou dobře odvedený. Každopádně je tam furt humor a něco, co to stále drží na vodě. Tušit jsem i tak spokojen, avšak chápu, že Gore už dál od toho pracky pryč. :)

plakát

Vlk (1994) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Kde je Karkulka? Kousek tohohle filmu jsem kdysi viděl v televizi, ale musel jsem jít spát, jelikož už bylo příliš pozdě na můj mladý věk a škola měla jaksi přednost, před tím, abych to dokoukal. V hlavě mi  však utkvěl jen začátek, když se Nikolson měnil na vlka a vyskočí si pro svačinku do lesa. Přišlo mi to tehdy dosti povedené a tu bí onyst jsem se celkem i bál. Bububu. A za následek jsem si mylně myslel, že šlo o Hopkinse a jeho Vlkodlaka. Naštěstí jsem na něj, právě včera narazil a mohl jej finišnout. Líbil se mi teď, i když  jsem mezitím viděl snímek Moucha, který mi přijde very podobný. Flaj bude nejspíš lepší, protože tady je dokurvený konec, nebo špatně vymyšlený nebo prostě něco simply pojebali. To s tím kolegou, jak mu užere manželku a nakonec se i ta borka stane vlkem.. well to mi přijde úplně tupý a zkazí to úplně ekspírienc. Ale nebudu úplně tak krutý, avšak snížení není vyloučené. :)

plakát

BANGER. (2022) 

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Bengr? Jo, more, za mě fakt bengr, jak film tak song. Popravdě jsem to vůbec nečekal, jelikož to až tak nefíluju jako dnešní dženerejšn, ale je to holt popíči film. Ten byl za mě mega originální a rozjebal mě spolu s Marsellem, u toho jsem se ujebaval jak svině, ty hlášky jsou šít, ale dobrej šít. Víceméně sledujeme borce, co má sen, za kterým jde tak tvrdě, že z něj sejde jen jedna velká tragédie. Bengr holt přijímá obětí za svou kvalitu. Dokonce bych řekl, že je to aj lepší film jak Arvéd, kterej byl též slušnej, jsem teď teda zvědavej na to Kinder Bueno. :)