Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (38)

Angst, Piss & Drid

Angst, Piss & Drid (2012)

Krátkometrážní snímek nabízí náhled na soužití dvojice sériových vrahů, jejichž osudy se však s postupem času rozcházejí.

Blackfly

Blackfly (1991)

Animovaný příběh o neodbytnosti černých much, který je podbarven písní kanadského folkového zpěváka Wedea Hemswortha. Tuto píseň složil autor po svém pobytu v Severním Ontariu, kde přišel s tímto "příjemným" hmyzem do kontaktu.

Banán

Banán (2010)

Jak z názvu patrno, středobodem tohoto animovaného snímku je banán. Toto ovoce se náhle objeví v malé továrně, jejíž zaměstnanci jsou po ovoci jako diví. Proto se rozjíždí třeskutá naháněcí akce, protože banán chce ochutnat každý.

Plot Device

Plot Device (2011)

Mladíka při procházení internetových stránek zaujme možnost koupě záhadné zařízení. To se zanedlouho po objednání ocitne v jeho poštovní schránce. Zařízení slouží na přeměnu běžných životních situací reálného světa do světa různých filmových žánrů. A z některého si bude muset vybrat.

Spoon vs. Spoon

Spoon vs. Spoon (2010)

Pokračování posledního režisérova snímku z roku 2008, které dostává hlavní aktéry do přímé konfrontace. Jak lze čelit vrahovi se lžící? A dá se mu vůbec nějak čelit? Odpověď se dozvíte na konci tohoto kraťasu.

Horn Dog

Horn Dog (2009)

Osamělý psík najde zalíbení v krásné, upravené fence, ke které je však obtížné se dostat přes její odpovědnou majitelku. Hafan se začne podbízet nejrůznějšími dárečky, nakonec se mu však námluvy malinko vymknou z ruky.

Into Pieces

Into Pieces (2004)

Kolážovaná postavička si neví rady se složením hlavolamu z kostek. Po každém pokusu o správné umístění dílu skládačky však přiletí hrdina, který jí pomůže. Z toho ale postavička nemá vůbec radost, a proto přichystá malou past. Dokáže však nakonec hlavolam dostavět?

Tooth Fairy

Tooth Fairy (2004)

Malá dcera hraje s tatínkem jakousi hru na schovávanou. Holčička ukryla svůj vypadlý zub na tajné místo a tatínek alias víla Zuběnka musí podle indicií "poklad" najít. Dcerka mu však připravila nelehký úkol.

Vánoční koleda

Vánoční koleda (1971) (TV film)

Animovaná verze Dickensovy Vánoční koledy. Ebenezer Scrooge je velkým odpůrcem vánoc, nemá rád lidi kolem sebe a o to více miluje své naškudlené peníze. Díky návštěvě zesnulého známého a následujícímu prozření se však ze Scroogeho stává jiný člověk.

Kráva

Kráva (1989)

Snímek o vztahu ruského chlapce a krávy, ke které choval téměř rodinný cit a uvědomoval si více než kdokoliv jiný její důležitost.

Heavenly Appeals

Heavenly Appeals (2009)

Kdo má právo jít do nebe? Dozvíte se v krátkém filmu Davida Lisbeho.

Replay

Replay (2009)

Postapokalyptický svět, matka s malým synkem, opuštěné město v krajině, do které dítě nesmí vkročit. Jednoho dne se však na "čerstvý" vzduch odváží.

Bomb

Bomb (2005)

V parném dnu se muž vrací od zubaře a auto ho právě moc neposlouchá. To by se při troše smůly mohlo stát každému. Následující události jsou však dechberoucí. Krátký film o tom, jak snadné je stát se v západním světě teroristou.

How to Say I Love You.

How to Say I Love You. (2009)

Neznámá dvojice se dá uprostřed parku na lavičce do řeči. Krátkometrážní snímek si klade otázku, zda vůbec umí dnešní mladí lidé komunikovat tváří v tvář.

An Elephant Never Forgets

An Elephant Never Forgets (1935)

Parta zvířátek má namířeno na vyučování do tamní lesní školy. Někdo je pomalejší, někdo rychlejší, někdo ani do třídy nedojde. Celou sebranku se snaží něčemu naučit slepičí učitelka, po jejímž odchodu ji zastupuje želva, která však úlohu lektora příliš nezvládá.

Muzikant a smrt

Muzikant a smrt (1984)

Smrtka si přichází pro muzikanta. Ten nejdříve zpanikaří, pokusí se skrýt a později utéct, vzápětí si však uvědomí absurdnost svého počínání. Smrtka mu odměřuje čas přesýpacími hodinami a muzikant se rozhodne strávit poslední chvilky hraním na své hudební nástroje. To postavu smrti alespoň na chvíli obměkčí a hráč se tak může rozloučit se životem svou nejoblíbenější činností.

Weekend

Weekend (1930)

Tmavá obrazovka a slepenec zvukových podnětů včetně německých dialogů. To jest dávný experiment Waltera Ruttmanna.

Meaning of Life, The

Meaning of Life, The (2005)

Smysl života dle Dona Hertzfeldta. Animované střídání generací a velký vesmírný Babylon. To vše v závoji Čajkovského Klavírního koncertu č. 1 b-mol.

Tom a Jerry - Jerry a zlatá rybka

Tom a Jerry - Jerry a zlatá rybka (1951) (epizoda)

Myšák má v kulatém akváriu spřízněnou duši, rybka je pro něj opravdovým přítelem. Tom však udělá vše pro to, aby se rybka stala součástí jeho kuchařských pokusů, čemuž Jerry musí za každou cenu zabránit.

Tom a Jerry - Taťka tě nedá

Tom a Jerry - Taťka tě nedá (1957) (epizoda)

Neustávající soupeření kočky s myší pokračuje, Jerry však najde zajímavé útočiště. Pes Spike si hlídá svého malého syna a myšákovi se daří šikovně štěně podstrkovat Tomovi. Ten z toho má samozřejmě jeden průšvih za druhým.

Reklama