Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (5)

Volný pád

Volný pád (1993)

Příběh jednoho z nás, kterému se život vyvrátil z kloubů. Jednoho dne, někde pod mostem v L.A., do poháru života pana Fostera ukápla poslední kapka, pohár přetekl a zrodil se další "blázen". Od okamžiku, kdy jeho pohár přetekl sledujeme jeho příběh a jeho očistnou pouť světem (zde je světem prostředí L.A. a hlavní "hrdina" již jako "D-Fens" očišťuje sebe i společnost). Film je protkán mnoha náměty, možná by se dal žánr filmu označit jako civilizační drama (otázky demokracie, ekonomie, sociologie, psychologie osobnosti i sociální psychologie, život jedince a skupin ve městech, stres všeho druhu, marketing, přistěhovalectví atd, atd.) zabývající se nejen lidskou společností obecně, ale i konkrétními otázkami spojenými s existencí tzv. ekonomicky vyspělé demokracie, kde se často může celý život člověka scvrknout jen do škatulky ekonomicky stabilního či ekonomicky nestabilního jedince. Tento film mi vždy přináší nové prožitky a nová zjištění. Jako (prozatím) ekonomicky stabilní jedinec hodnotím vysoko: 96%.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Bez zbytečných keců, tedy k věci. Ponurost pekla, monstrum na vrcholu potravinového řetězce, filozofie života u obou predátorů (člověka i toho druhého) by se dala shrnout do pojmu "PŘEŽÍT !" a film lze jednoznačně označit jako klasiku klasik, neboli kult kultů, když mnohým slouží tento skvost jako měřítko pro hodnocení. Vidět to v roce 79, tak nedojdu z kina domů. Mimochodem, také tento film byl u počátku mého zájmu o sci-fi. Hodnocení je tak jednoznačné a to vysokých 95%.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Velký film o malém člověku a příběh který není ohraničen rozumem ani časem. Vzhledem k množství komentářů není zapotřebí nic vymýšlet, vše již bylo řečeno. 91%

Maléry pana účetního

Maléry pana účetního (1980)

"Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně." Tak to sakra sedí, vtip střídá vtip, úlet střídá úlet. U této šarády se nedá nudit. Z naší tvorby je tomu nejbližší asi klasický kousek: Jáchyme, hoď ho do stroje. Pana účetního (tento konkrétní díl, ostatní už jsou o dost slabší) vřele doporučuji, jsou to salvy smíchu. Z kategorie vyšinutých komedií to je asi TOP. Jako milovník cyklistiky a čerstvého pečiva dávám neuvěřitelných 90%.