Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (424)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dvacet čtyři černých kosů (1989) (epizoda) 

Tentokrát poprvé a snad naposledy dávám tak nízké hodnocení těchto příběhů s Poirotem, ani přesně nevím, proč se mi tenhle díl nelíbil tak moc jako ty ostatní. Spoiler: taky jsem nějak nepochopila název - proč 24 černých kosů (jsou ještě jinak zbarvení kosi?) a už vůbec nechápu přirovnání "koláče" s těmito zapečenými ptáky k ostružinovému koláči. A další otázka - že by ostružinový koláč zabarvil zuby? O tom silně pochybuji, nepletou si to s borůvkami? Ale jsou to prkotiny a Poirot a jeho spoluhráči byli brilantní jako vždy :-)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Němý svědek (1996) (epizoda) 

Nemá asi smysl opakovat zde chválu na vynikající zpracování případů H. Poirota. Ale málokdy je tu zmíněn i skvělý humor Agathy Christie, který se nenápadně (a proto tak účinně) proplétá jejími příběhy jako zlatá nitka. Pozor spoiler: "Kdo že mi volal?" "Slečna Emily." "Ale vždyť ta je mrtvá!" "To si s ní musíte vyřídit sám, pane."

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vosí hnízdo (1991) (epizoda) 

Pro mě jeden z nejdojemnějších dílů. A i jinak samozřejmě skvělé herecké výkony, rozehrané situace i překvapení... Dávám maximum.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Nemůžu hodnotit méně než 100 %. Protože tento film na mě už kdysi dávno hluboce zapůsobil. Vymyká se běžným sci-fi, snad větší "lidskostí" a poselstvím, bez přílišných brutalit a akčních scén. Má v sobě poezii a jakousi tichou nenápadnou krásu, s dokonalou atmosférou, úžasnou hudbou Petra Hapky - při těch melodiích mě ještě po letech příjemně mrazí. Nádherně zahraná mimozemšťanka - Božidara je zkrátka skvělá, jak je autentická! Kvůli tomuto filmu jsem si kdysi pořídila do bytu pokojové rostliny (Calathea, Maranta), aby mi připomínaly tajemnou exotickou náladu tohoto pohádkového příběhu.

plakát

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (2014) 

Normálně mi Oldřich Kaiser jako herec nevadí, ale tady byla jeho volba coby vypravěče nešťastným krokem a zkazilo mi to celý film. A snesla bych i jeho hlas a výslovnost, kdyby aspoň byl ten komentář napsaný seriózně. Záběry byly nádherné, ale celkový dojem hrozný. Mám pocit, že autor doprovodného komentáře buďto vůbec děti nezná a nerozumí jim, nebo je má rovnou za blbce. Tak moc mi to šlo na nervy, že jsem - navzdory nádherné přírodě - film nedokoukala do konce.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Ten film je tak nemožně pitomej, že jsem se bavila proti své vůli až do konce a pořád jsem si říkala, jaká to je kravina. Jak ubohý fóry. Jak trapnej humor. Ale ve výsledku jsem musela uznat, že jsem se u filmu už hodně, hodně dlouho takhle nezasmála. Takže mě to nakonec dostalo :-)

plakát

Americká reportérka (2016) 

Díky janabel za tip, sama od sebe bych se nikdy nedívala na valečnej film... Skvěle natočeno, líbila se mi i hudba, jejíž volba byla místy hodně originální, výborné herecké výkony... Ale pro mě osobně největším přínosem je, že jsem se dozvěděla, jak to jinde chodí, až mě zas vytočí nějaká místní prkotina...

plakát

Amerika (2022) 

Překrásný film, po všech stránkách: vizuálně - pořád je čím se kochat, krásná hudba, perfektní střih, herci, příběh samotný... Málokdy jsem tak nadšená, že mě mrzí, když projde poslední titulek na konci... Díky

plakát

Amundsen (2019) 

Film mě nijak zvlášť neoslovil, ačkoli životopisné příběhy mě hodně zajímají. Jenomže Amundsen mě zklamal i jako "hrdina", stejně jako kdysi Columbus. Lidi by asi raději měli objevovat svět kolem sebe, v němž žijí, do hloubky, dovnitř, a ne se roztahovat po planetě za každou cenu. Protože taková lidská rozpínavost, kdy jeden egoista obětuje všechno a všechny, nepřináší lidstvu nic jiného, než špatný příklad. Ale zpět k filmu: když už je celý s dabingem, nechápu, proč v nejzajímavější části na konci jdou jen německé popisky u autentických fotek. Musíme snad všichni umět německy?

plakát

Andělé a panny (2007) 

Celkem zajímavé zpracování námětu z Boccacciova Decameronu. Zvláštně působí spojení moderní hudby a historického děje, jakési příjemné odlehčení a potvrzení, abychom to nebrali zas tak moc vážně :-)