Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (424)

plakát

Těžká váha (2005) 

Je to skvělý film a nemám, co bych mu vytkla. Plné hodnocení nedám jen proto, že nesnáším box a scény ze zápasů, kterých si tu divák užije požehnaně. Na druhé straně je film tak úžasně natočen, že jsem i při těch boxerských násilnických scénkách napětím ani nedýchala, stejně jako diváci kolem ringu.

plakát

Zelená míle (1999) 

*************** - no asi tak bych hodnotila, kdyby to šlo. Děkuji za tento film a lidskost v něm.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Všechno dobré, jen Morgan Freeman mi v roli atraktivního chlapa, kvůli němuž lidi div nepadají do mdlob, jakmile ho uvidí, vůbec neseděl, vyznělo to značně nevěrohodně. Jinak myšlenka a prosté situace i dialogy super.

plakát

Všemocný (2011) 

Sice nesnáším krvavé scény a násilí a nechci se na ně dívat ani ve filmech, ale tady mě nalákal Bradley Cooper, kterého mám ráda, navíc i De Niro byl záruka, že by to mohlo být dobré. A tak jsem překousla ty hororové záběry, protože krom jiného byly až groteskní, tak už mi to ani nepřišlo. Zajímavý námět, dějový spád, žádná hluchá místa... A konec mě vysloveně nadchnul.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Na této obdivuhodné pohádce mě vždycky zarazí až nepříjemně fakt, že dětem ukazuje zabíjení volně žijících zvířat pro zábavu, přestože vím, že se tak děje běžně i dnes, jenže děti by to v pohádkách vídat neměly. Ale toto Popelkovské téma je zde tak milé a nádherně snivé, že stejně dávám plný počet bodů, kdyby pro nic jiného, tak jako poděkování těm tvůrcům a hercům, kteří už se odebrali do Nebe...

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Moje nejmilejší pohádka, kromě jiného i proto, že se natáčela v kraji, kde jsem běhávala jako malá holka. I Panská skála a vůbec severní Čechy jsou moje srdeční záležitost. Nemluvě o nádherné dvojici Krasomily a Miroslava, ale i ostatních skvělých hercích.

plakát

Výměna (2008) 

Za mě jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla - a viděla jsem jich požehnaně! Clint Eastwood mě nezklame nikdy, ani jako herec, ani jako scenárista nebo režisér, ale že skládá i hudbu je pro mě překvapení, možná jen nepozornost. Bravo!

plakát

Katie Fforde - Láska na vysočině (2010) (epizoda) 

Také jsem trošku nadhodnotila, protože mě to bavilo, bylo příjemné se na to dívat a nebyly v tom (jindy tak nudné) žádné stupidní dialogy. Nic přehnaného, navíc nádherná krajina, sympatičtí herci, zajímavá dějová zápletka a krásné alpaky, tak proč ne!

plakát

Andělská tvář (2001) 

Nevím proč, ale čekala jsem něco jako pohádkovou romanci. Místo toho krvavej horor plnej násilí, zmatků, rádoby záhad a strašidelností, fuj. Děsně se to táhlo a vyšla z toho nuda.

plakát

Vánoční expres (2017) (TV film) 

Dávám hodnocení za to, že ačkoli jsem si celou dobu říkala, jak to je nevěrohodná blbina, dobře jsem se bavila. A ten vlak byl jako sen, moc bych takovým chtěla někdy cestovat... Ale hlavně ten konec - ten mě teda dostal!