It's Always Sunny in Philadelphia - Season 16 (2023) (série)
E01 Je inflace a Frank vydrbává s celým gangem. Další vtipný odhalení je, že Charlie má celou dobu v bytě záchod (co používá jako kumbál) a další místnost (ložnici) za stolkem, který se celou dobu využíval k vaření, ale zamaskoval to tak, aby se o nich nevědělo, protože *Knock Knock* "Great. Now someone's at the door. I'm gonna have to walk a mile to get it. This is why you don't want all this space, Frank." Dee přijde o byt a na protest se všem vtírá do života tak, že se přilepí na stěnu té a oné lokace a Mac se přiotravuje lacinýma oříškama, zatímco Dennis se snaží rozjet byznys s nafukovacím nábytkem. "You'll leave me here all alone?" "Yes." "I'm still here goddamit. Charlie can you please unglue me, I gotta go to the new bathroom." "No, Dee, you did this to yourself. I will glue a pillow to the wall, though, I don't wanna be a bad host." (...) Poslední dvě série celkem tápaly tam a onam, humorem, záměrem, nasazením, tak je fajn, že v té (zatím) poslední (a co budu dělat teď?) se gang vrací, asi po kritice, dost zpátky, k tomu, jak to bylo dřív. Epizody si celkem berou jeden motiv/myšlenku, ale jedou ji tím stylem, jak dřív - Frank se po delší odmlce vrací k tomu, že začne blbnout s bouchačkou, hraje šachy proti ruskému velmistrovi, zatímco podvádí tak, že má v zadku dildo a díky na dálku ovládanému vibrátoru v něm dostává signály (hádám, že narážka na Niemanna), amusement centrum a díl s kletbou byly taky skvělý. Ale trochu jsem tentokrát zapomněl vypisovat hlášky. (...) "I was murdered to a woman named Maureen." (...) "I used to fuck LeBron James." (...) "I wasn’t trying to be crypto about it!" (...) Skvělý a nečekaný cameo věčného dua Aarona Paula a Bryana Cranstona <3, které, počítám, do své smrti nepřestane trollit a parafrázovat svoje životní role z Breaking Bad (někdy, někdy, tu cestu dám zase znovu). (...) "...the point is we got lot better things to do than just go bowling." *Gang Goes Bowling* Frankův bowling style je něco. A bowling je skvělým ohlédnutím i za geniálním 'Big Lebowski' a celkově fajn posledním dílem, kde je celý gang s typicky "vyšumělým" závěrem. (...) Závěrečná epizoda 'Dennis Takes A Mental Health Day' je 7/5*, takže končíme v tom nejlepším. Dennis po návštěvě u doktora bere odpočinkový den, kdy si chce vyjet, ale zaplétá se postupně ze situace do situace, které mu vyhání tlak, který mu indikují jeho smart-watch (hodinky), všude po něm chtějí app, na auto, které si chce půjčit, na to, aby si v obchodě koupil něco k pití (pak mobil ztratí) a tak se zaplétá hlouběji a hlouběji, zatímco gang se "pouze připomíná" nejšílenějšími a nejotravnějšími telefonáty. "I'm not mad at you, I'm mad at the system." Ale jak se na konci Dennisova psychopatická nátura ukáže, vše je vlastně absolutně jinak. Tímhle koncem show odkazuje na "nespolehlivé vypravěče" a věci jako American Psycho, Dexter a končí opravdu v tom nejlepším a přesně tam, kde jsem "vývoj" tohohle projektu cenil, že nedokázal nudit. #goldengod A tak po letech odkládání a asi dvou měsících sledování téhle geniální show musím říct, že chci pořád víc... a už teď mi chybí :) I'm blissful failure in this day.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 15 (2021) (série)
E02 Konec je vlastně jedna ze scén, která byla takovým tím posledním impulsem k tomu, abych se do téhle show po letech konečně pustil a teď, když na ni došlo, kousek před koncem celého seriálu... je zvláštní sledovat v kontextu celé show to, co jsem očekával, že bude a co skutečně byla a je. "Guys, I play Murtough." :) (...) E03 "Dont bring your mother into this, I'm not gonna let you watch next time." Fajn origin story, kdy se vše vrací "před to, než to začalo" a kdy gang koupil bar, což je u faktu, že se nacházíme někde ve skoro polovině patnácté série vlastně s podivem late. (...) E04 "I'll tell ya what that was about. Menopause. I went through the same thing with Barbara. Over night, she became completely irrational with the hot flashes and moon swings and paranoia. That was the worst. Always acusing me I'm having an affairs." "Right, but you were having an affairs." "Yeah, but it was a real headache." (...) "Competent? A monkey can do Dee's job. *Gang Replaces Dee With a Monkey* Underrated, jako vždycky zápletka je vystřelená hned z boku. Ale opice fakt čepovala pivo a přesně to, jak s něma vyběhne, jsem čekal. (...) E05-E08 Gang Goes to Ireland, polovinu série. Dee zde má mít roli ve filmu, Mac hledá vlastní identitu, Frank mezitím ničí dokumenty, které ho vážou k Epsteinově ostrovu, pak se zaplete do otco-synovského vztahu s Dennisem/Charliem, zatímco Dennis mluví s hradem, který mu říká, že má někoho zabít a Charlie, který neumí pořádně anglicky dokáže ale číst plyně gaelic/irsky a shledá se se svým otcem. Čtyři díly, co na jednu stranu měli úžasnej ostrovní nádech, jako mají všechny ostrovní země, ale působily zároveň jako děsný fillery, kde se jen propaguje irish shit, kde se toho de facto moc vtipnýho nestane (a je vždycky zvláštní se ohlížet zpětně na covid times) a spíš je to jen tak nějak o tom "jít zpátky... snažit se zjistit, kdo celou dobu vlastně jsem... a pak zjistit, že jsi to, co jsi byl celou dobu". Dissovat to úplně nechci, ale poslední série úplně necením za to, že se tvůrci snaží jít do těchhle míst v show, příliš jinam... někdy to dokáže mít jiskru a vtip... a vždycky je alespoň pár skvělých dílů, ale 'It's Always Sunny in Philadelphia' je zkrátka koncipovaná jako komedie v prvé řadě a především a v tomhle experimentování to poslední série mnohdy drhne.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 14 (2019) (série)
E02 Gang sleduje předprojekci Thundergun 4: Maximum Cool a pak dávají návrhy na zlepšení "piece of crap liberal PG13 bullshit movie", přičemž se snaží zachránit klasickou sérii před sebezničením: "In the old movies the good guy were white and bad guy were black... or was black." "Well, depending on the hero, right? It's not a racial thing. It's about opposites. I want the bad guy to be different than me, so I know why I hate him. I hate people who are different than me." "Yea, like Rocky I. Bad guy was black. Rocky II.: Another black guy (lol, Frank). Rocky III.: Different black guy with the mohawk." (...) Mac: "Yeah, write that down: Women hate women." (...) "But how is this the twist? I mean, because he's got the kid? I mean he's probably got a thousand kids, all the raw dog loads he drops." Charlie celou dobu kompletně v lese. Klasický problém a pohled na pirátství: nechci, aby měnili moji oblíbenou franchise, kterou poctivě pirátím, hahaha. "Problem with women" (Dee) Never timing or vibing right way. (...) E05 Gang (Texts) jde do zoo, kde spolu všichni komunikují skrze emojis a text msgs, pár momentů to má, ačkoliv jde hned cítit, jak je tahle série znatelně slabší, nějaké zaškobrtnutí už člověk vnímal u předchozí, ale tam to kompenzovalo několik skvělých epizod... tady se jen tu a tam zasměju: "Went to C lions." (...) E06 The Janitor Always Mops Twice 6/5*. Nejlepší díl. Skvělá noir stylizace, ale pro to já mám taky zaujatě prostě slabost, zbožňuju tenhle žánr a když v něm někdo umí přijít se skvělým meta-příběhem, název odkazuje na klasiku (kterou jsem ještě nepolíben) - něco ale hodně pro mě, každý člen celkem dobře castnutý do role a hlavně neskutečná nálož dobrých dialogů. "Look, uh, Charlie, I don't know what diarrhea poison means, but I certanly didn't do it to Frank." (...) "Frank hired me to go down to the local bars and stick my fingers in the garnish stations." "Why?" "Well, to contaminate cherries with fecies. So people get sick, of course." "God! That's disgusting." "It's an honest living." "Not really." (...) "When someone flashes a roll of nickles at ya, you don't ask questions, you just do... no matter what they want to, where they want you to put it or where they want to put it into you..." "I'm gonna turn around now. [I've been looking at this all wrong. It wasn't a poisoning. It was a payback.] All right, street rat, I wanna know which bars you hit and when. Spill." "Go kiss a duck! You'll never make me talk!" "I'm not slapping you around again." "Allright, fine, just gimme a pen, i'll write 'em down." (...) "Can I fix you a drink?" "No, thanks. I'm sober. Plus I saw you put cat food in it." "Maybe I did. Maybe I didn't." "You did, Charlie, I saw you scoop it out of the can" "I did put a little bit in." "And the smell is so bad. You're so close to me with that." "Allright, I'll put it down." "God!" (dokonce i jako femme fatale je waitress proti Charliemu) (...) "Goddamit! Why're you smilin'?" "Well, I'm trynna look sexy." 'You're supoused to be dead." "I know. I can be dead and sexy." "You're not supoused to be sexy. You're supoused to be goon." (...) "Talking to me?" "Yeah." "Well, I can't tell because I'm not looking at ya." "We're not looking at ya either." "Are you still here?" "No, we're gonna go now." (...) "Charlie, are you still eating that pie?" ... "Last bite." (...) E08 "Hahaha, Brian O'Brian, I'd kill myself too if I had that clown's name." "You literally have the name of a clown." (...) "...daddy issues, plus he gave him comical name, like Mac's dad did." "His dad hates him as much as Mac's dad hates him." "No, my name is homage, my dad's name is homage." "It's an homage to hamburger clown." (....) Pár hlášek legitimně nevytrhne fakt, že jsem se překvapivě dost nudil 3/4 času. Vyčpělé, vydýchané (...) "Baby, I'll do anything you want. My son is actually a big fan of yours. I mean it would really get under his skin if he knew I was standing next to those.... eh, you, you." (...) "The Jumpshot." "Lemon Drop." "Cosmofallitan." "We could become like a hot sport for jumpers, you know, we put the pictures up, all around the bar to imortalize them. Turn them into martyrs. (...) Basically what we concluded is that it would actually be good for the bar if this guy jumps and dies."
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 13 (2018) (série)
E01 Baví mě, že jakmile je v téhle show něco jinak, hned se to rozebírá i v rámci příběhu, tady je očividný skok u Maca v tom, jak vypadá (ale totéž by se dalo říct i u Dee a Dennise), shodil tuk a nabral ještě víc svaly, jakoby to snad potřeboval, ale i jeho celková vizáž je lepší... ihned je to do příběhu zakomponováno jako cry for help, ačkoliv byl i v opačném extrému (a udělal to v rámci role), kde naopak přibral, údajně přý tím, že nechávál rozpustit zmrzlinu a pak ji každé ráno pil, aby co nejvíc nabral. Dennis samozřejmě chybí, ale to je hned lišácky vyřešeno tím, že si Mac pořídí jeho (sex) doll napodobeninu, kterou pak s sebou všude nosí. "Look, I know it's just a lifeless thing that Mac pumps his loads into, but it's in my head." (...) Waitress podvede Charlieho se sex doll Dennise, kterou Charlie dotáhl, aby si měla s kým povídat, pak se rozejdou (ale stejně později dál plánují rodinu). Líbí se mi, jak jejich romance po všech letech build-upu trvá de facto jednu epizodu, stejně jako Dennisův odchod a návrat. Figurína nahradila jeho "odsuzující povahu", když si všichni, jakoby nemocní, začnou sami představovat "co by řekl Dennis" a pak se sám Dennis vrací jako zjevení, zničehonic... "Hey, Mac, did you gain a little weight?" *The Boys Are Back In Town* (...) e02-04 mi příliš neřekly (...) e05 Dennis hledá zpět svoje auto, respektive, to, co bylo rozmetáno, takže hledá stejný typ, který utváří jeho identitu a dovává mu potřebný sexappel pro jeho svůdnost, bez něj nefunguje. Mac a Charlie domlátí bandu malých zmrdů, co jim ukradli kola, stejně jako se jim to stalo v dětství... což, přiznejme si, v podobných okolnostech, chtěl udělat každý z nás v mnoha bodech života (ale z odlišných důvodů) (...) e06 Dennis: "Before you vote, uh, Charlie, consider this- there's-there's no shame in doing what's best for the majority. I mean, that is what a democracy is, right? It's trying to please the greatest number of people in a country." Frank: "White people." Dennis: "Please, don't help." (...) "Hold on a second. Hold on. Listen. If we're all the same in there... then why don't we just focus on treating other people the way that we want to be treated? -Dee, We were just talking. -Yeah, shut the fuck up. -And you just barged right in. -Shut the fuck up. (..) E07 Gang začne vzpomínat na staré časy a situace a postupně se zaplete do "tvoření vlastních realit" a ty začnou být realitou pro zbytek gangu. Relativně cheesy epizoda tak končí na pomezí sci-fi. Top je Charlie, který při "vzpomínání sleduje sám sebe" (vzpomínku) a "všichni to tak dělají taky". (...) E08-09 Oproti Charliemu jsem profesor jazyka českého. Ale ty jeho zkomoleniny nikdy nebudou funny. Dvojdíl, kde všichni odjedou na Super Bowl zatímco Charlie zůstane v baru omylem sám (parodie na 'Home Alone'), protože z důvodu vlastní pověrčivosti musí být Greenman, aby podpořil tým a ten neprohrál. Nicméně se vše hned zvrtne jinak, vždycky je fajn, že tahle show nemá brzdu před ničím, ačkoliv míra nekorektnosti s časem definitivně ubyla, ale kreativní způsoby, jak dělat každou epizodu jinak a být pořád originální nikoliv. Většině seriálů dojde po pár sériích šťáva kompletně. Tady sice dokáži tvůrci udělat totální fillery, nebo meh části, ale hned si mě pak vykoupí několika díly, co jsou jako zjevení. V druhé epizodě dvojdílu tedy sledujeme stejnou časovou linii z pohledu zbytku členů gangu. Takový sport fan díl, kde se jede soundtrack k Rockymu, prostě Philly streets, ale taky ukázka toho, kam až jde fanouškovská (fanatická) pověrčivost. (...) E10 (Mac finds His Pride) "Allright, Mac, look, I never really got you. And, to be honest, now that you're gay, I get you even less. Nothing against it. I just don't get it." Frank se mermoci snaží Maca víc zapojit do jeho orientace a kultury, přičemž si konstantně celý díl mění na různých místech "tampóny" (nebo cokoliv, co zrovna najde) do jeho krvácejícího nosu. Macův vztah s jeho otcem, který je věčně v kriminále (a ty rozhovory přes telefon jsou celkem vždy heartbreaking, protože je očividné, že Mac touží jen po opětované lásce, stejně jako každý muž, chce něco, co nikdy nemůže mít, bezmeznou lásku svojí ženy... ale vždycky to mezi němi nějak "nevyjde, nebo si nesedne", někdy to má velmi komickou formu, samozřejmě) musí projít zatěžkávací zkouškou v dost "wow" epizodě. Mac nedokáže otci na rovinu do očí přiznat, že je gay, nakonec mu ale skvělá Frankova analogie o tom, jak je občas třeba nechat ránu krvácet, aby se mohla zahojit, dá potřebný push - a taky fakt, že Frank podchytí dozorce a udělá falešnou show pro vězně, s Macovým otcem v první řadě. Teprve tady má Mac šanci, ve svém stylu, přiznat, že je gay a udělá neskutečnej dance sequence s tanečnicí za zvuků Sigur Rós, aby vyjádřil, jak se cítí uvnitř. Opět nutno podotknout, že forma, v jaké je zde fyzicky Rob McElhenney to neskutečně prodává. Stejně jako se Charlie vypořádával ve svém muzikálu 'The Nightman Cometh' o série dřív, tak i zde seriál cinká na podobnou strunu, ale šílenej rozdíl v neskutečné produkci - celkově - téhle show, když chce, protože člověk doopravdy neví kolikrát co čekat a často nestíhá čumět - většina sitcomů, nebo show je totiž děsně zajetá v tom, co prodávají a tak to ždímají a ždímají, do poslední kapky, ale jak doždímají, už neví, co dál, protože najedou to samý ždímání, ten samej pohyb, nefunguje. Tahle série byla ale definitivně víc o Macovi, krom Franka tam snad poprvé v některých dílech chyběli i ostatní. Show se ale vždycky daří to relativně dost dobře prodat, že si člověk neříká "už to není ono", ale definitivně dokážu pochopit výhrady fans proti téhle sérii jako slabší.
Tučňák - Návrat domů (2024) (epizoda)
Oz je podrazák, to samozřejmě všichni víme, ale to protože hraje na poli mafie, kde se lidi s ničím nepiplají a pravidla jsou vlastně jednoduchá a tak je třeba co nejopatrněji pracovat s informacemi, kráčet okolo toho co, kdo, komu, jak atd. Sofia ale už vše ví, jenže jsou od sebe hned odtrženi, než může zareagovat, ale to ji později finálně dožene k její "plné podobě". Ozův záměr je nadmíru ambiciózní: vymazat ostatní mafiánské rodiny z Gothamu a sám sebe pasovat jako vládce podsvětí a nezdráhá se u toho ničeho. Jistá čest ale v jeho principech funguje. Stará se třeba o svoji mámu, stará se o šlapky (a o svou oblíbenkyni a přítelkyni), má slabé místo pro Vica, kterého vezme pod svá křídla, v jádru mu jde o to vybudovat sebe jako postavu, kterou lidi v sousedství uznávají, respektují, zbožňují. Ale jeho body count a koho zabije začíná nebezpečně narůstat. Možná i přes všechny twisty (upálení) a houby a tak mě asi nejvíc zaujal moment, který jsem tentýž den studoval, protože spojoval moje zkušenosti, zkušenosti člověka, co o nich mluví a stejně tak zkušenosti postavy fiktivní show: moment, kdy Oze odmítne jeho přítelkyně následovat.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 12 (2017) (série)
E02 "AIDS. Everybody out." Kdo by to byl řekl, že pitomá epizoda na koupáku do sebe bude mít tolik situací. Mac s Dee způsobí zácpu v tobogánu, kde pak začnou akumulovat děcka, co je celou dobu pochcávají (což je přesně to, čemu se chtěli vyhnout v prvé řadě). Frank s Charliem předstírají gay-AIDS, aby mohli předběhnout frontu a na každou dráhu se dostat co nejdřív a Dennis potká malou talentovanou holku, se kterou se pustí jako její fake otec do série podvodů. E03 Dee: "You can't spy on unsuspecting women. That's horrible." Frank: "Uh, they're not women. They're old." Dennis: "At certain point a woman goes from being a woman to just being an old person." Mac: "True." Dee: "Well, what happens to a man?" Charlie: "A man lives and then dies. Why are we having this argument?" (...) "Dee's a nightmare, dude." "It's awful." "You're not gonna try and put a laugh in, or..." "Uh, nowhere to put it." "Yea, you can't tell where the jokes are supposed to be." "Exactly." (...) Dennis: "I just can't enjoy it when the people who are being filmed know they're being filmed." (...) E04 Neočekávané cameo role z UFC. Frank, Dee a Dennis musejí hájit v médiích Wolf Colu proti obviněním, že je to oficiální drink Boko Haram a mezitím se Mac a Charlie snaží povýšit svůj vlastní Fight Milk (který fighteři používají ke shazování, protože vyvolává průjem a zvracení a pocení) na oficiální drink UFC. (...) E05 6/5* Hláška za hláškou, Maureen (která se za posledních pár sérií úspěšně transformovala v kočku) zemře a Dennis jakožto ex-manžel, co ji nesnáší, je automaticky hlavním podezřelým. Cynismus a černý humor ve vrchovaté míře v detektivní-výslechové epizodě, kterou nejvtipnější opět dělá především Frank a Dennis a jejich ilegální a pofidérní praktiky. "Murder is chips." (...) E06 Skrze řetězec událostí se gang dostane do křížku o to, kdo bude vlastníkem stíracího losu a jdou k právníkům, aby dali dohromady, kdo na něj má nárok, nejzajímavější je ale samozřejmě část, kde Mac konečně přizná, že je gay, ačkoliv popírá do samotného konce a že jsem takový denial a popírání a ohýbání pravdy opravdu viděl jen u pár lidí. (...) E07 "Jesus Christ, Frank, you just killed a kid!" "Eh." (...) "PTSDee" Celý ten segment s Dee a jejím "novým milencem": "We had this really amazing connection and the sex was so meaningful, both of us wept tears of joy." / "I realized I hit rock bottom. And that's why I was crying. But don't take it personally. You helped me realize that I got to give that lifestyle up. Um, I don't remember your name." "Dee." "Dee? Cool. Now, can I get that watch, or..." (...) "Cricket was a bad idea, huh?" "Yeah, I know. But we needed that, like, you know, McConaughey emcee-type." "Yeah, but looks like we got AIDS Dallas Buyers Club McConaughey, not Magic Mike McConaughey." (...) "Wow, Dee, that was dark." "That's like the darkest thing you've ever done. You know what that was? That was your rock botom." "Yeah." "Hmm." "Whatever. Feel good. I don't want to talk about it." "I don't want to talk about my thing. You want to talk about your thing?" "No, no, let's not." "You know what we should do? Let's just, uh, let's just get drunk. Let's not talk about trauma." "Yeah, come on." "Or deal with any of that shit. Let's just have a good time and get drunk, huh?" "Stuff it down with some brown." "Yeaa." (...) E08 Gang je Dennisem poprvé přinucen skutečně "pouze dělat svojí práci", což ale zdá se, nemožným. Charlie žárlí na červa Jerryho, kterého má v sobě Frank, zatímco ostatní trpí Dennisovu mánii k pracovnímu nasazení na Valentýna, Gang postupně vyženě všechny zákazníky svým klasickým "zero fucks given" přístupem a hádkama, kdy jen řeší svoje hovna, tentokrát doslova, až nakonec zjistí, že Dennis vlastně jen nesnáší Valentýna, protože mu na něj nikdy nikdo nic nedal, v pravdě tragicky klasická epizoda, kde vnitřní prázdnota hrdinů, kteří sice mají emoce, ale jejich ignorantství jakoby bylo bezbřehé, nakonec ale končí pozitivním spinem. 'It's Always Sunny' je show, která má srdce a má ho hodně, zároveň ale humorem jakoby odráží tu sortu lidí, kterým se v životě nedaří, banda ztracených existencí, kteří drží "tak nějak" při sobě, ale konstantně jsou uvěznění s vlastními traumaty, neurózami a šílenstvím a kdykoliv mají šanci na "flák masa", chovají se tak, že neznají bratra. (...) E09. Cricket se dočkal vlastní epizody. A jakožto postava patrně snad z celé show nejtragičtější se i on dočkává, jak jinak, než pouze falešné naděje na lepší život. Tentokrát ho jeho otec chce vzít zpátky do firmy, postavit ho na nohy, protože chce sám odejít do penze. Cricket se znovu setká s bratrem, který ho nesnáší a zároveň potká Renée Felice Smith, holku, se kterou by se každej chtěl usadit, vše vypadá, že má nakročeno k lepšímu, než se v závěru dozvíte, že je vše vlastně úplně jinak. Wow, zvládl jsem to napsat i bez toho, abych spoiloval. (...) E10. Ze Severní Dakoty přiletí za Dennisem jedna jeho známost, s jeho synem, Dennis samozřejmě vystupoval pod falešným jménem, takže s Macem předstírá, že jsou gay pár, aby se Dennis nemusel k matce uvázat, Charlieho mezitím napadne, že tím, že s ním waitress bude mít dítě, ji k sobě konečně připoutá, což se mu v dalším smutném segmentu nakonec podaří(!!!) "I've tried everything for years with you. And I just... at this point, I just don't know what else to say." "Oh my God! Stop saying things to me. Don't you understand that this is never gonna happen, so let it go." "Look, w-why? You won't ever tell me why. You just say no, and you won't give me a shot. I don't understand what's so terrible about me." "What's so great about me, Charlie? What's wrong with you? Why are you so obsessed with me? I mean, you said it yourself, I'm a mess. So why don't you just go find somebody better?" "Well, 'cause there is no one better. And... I love you." Což po dvanácti sériích a dvanácti letech odmítání, kdy se waitress doslova vyspí s každým, kromě Charlieho, způsobí, že si to konečně dají sexy time, přičemž se holka rychle chopí toho, že začne plánovat jak bude vypadat jejich budoucnost - a byt (a není ta scéna odkaz na 'Big Lebowski'?). Charlie to hned nedokáže snést (pressure, "She's acting like a real bitch now") a zdrhá se vyspat k Dee, s ní na gauči, protože v její posteli chrápe Frank. Dennis pak Franka pověří tím, že má najít milionáře, který by sloužil jako návnada, protože "ženským jde vždy jen o prachy" (-Frank). Je smutný, že mamina je celkem fajn a Dennis to hned nevidí a musí mu to později dojít. Nicméně, na večeři, kam má přijít pracháč nakonec dorazí sám Frank a v tradičním stylu jí nabídne, že jí jednorázově nevyplatí, ale bude ji podporovat, když s ním bude chrápat. Frankovo oslovování žen "broad" před nima a okolo nich mě nikdy nepřestane bavit. Tahle série celkem dobře smíchala jak originální epizody, tak celkem trefné a bavící dialogy. Gang se pak rozhodne na návrh Dee udělat z Dennise fake agenta a předstírat, že byl postřelen a zemřel "OMG, they got Dennis!" "DANE!" "Dane, of course, Dane. Dane. Yeah, he had so many identities it's hard to remember..." "We got to get him to a hospital!" "Not a regular hospital, though, 'cause technically he's not supposed to exist." "A bad guy one." (and Mac with the lines par excellance) "Oh, no, I've lost my lover! I'll need a new gimp!" Divadlo pak skončí, mamina vše prokoukne a řekne, že jen chtěla vědět, jestli má Dennis zájem na to být v jejich životě. Dennis se pak rozloučí, ale už během toho, jak drží syna je očividné, že si buduje jakousi vazbu... nicméně až později večer mu dojde, že se k ní vrátí, aby byl otcem a tak opouští bar. Gang si pak vezme jeho RPG (dárek z valentýnské epizody) a rozmetá s ním Dennisovo auto, které tam kdoví proč zůstalo, což je cool závěr s cool songem. Tadáá.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 11 (2016) (série)
E01 "You'll also notice that Mac and Charlie's flag is just a little weird and that's because their original name was the thundercats, uh, but they were confused by that." "Well, 'cause we're not cats." "Yeah. We're not cats." "So, then, how could we.." "Mm-hmm. Even though it's the name they chose. So they went with thundermen. Which brings us to Frank's flag, which is, uh... yeah, it's just unfortunate." "It's four Fs. I didn't know it was gonna come off like that." "Pretty sure you did." (...) "I know that I've been a lousy dad, but there's only one person to blame for that: Your whore mother." (...) E02 "Well, it looks like we drank everything in the entire world and then we went out and bought some crack." "Yeah, a-a-all right, that's fine. No, n-no, we just, we... slipped up. It's not a big deal. Like, we'll... you know, we'll pull ourselves together and we'll, you know, we'll be back on crack. I mean, on track. Unless, um, you have more crack." (...) E03 Charlie fucking Tatiana. Top hooker. Hodně meh díl obsahově, humorem, navíc pro někoho, kdo lyžování nesnášel a byl do něj jednu dobu nucen. Ale je zajímavý sledovat, jak se tu neustále mihnou tu a tam v cameo rolích lidi. (...) E04 "Play it subtle." () "...but technically, he was raped." ... "I dont get it. When is stuff art?" Dennisův monolog v závěru. (...) E05 Atyp. Dennis a Mac se rozhodnout bydlet na předměstí a Frank se s nimi vsadí, že to tam nevydrží. Celkem psycho díl, jako vystřižený z nějaké hororové antologie. (...) E06 'Being Frank' POV epizoda z pohledu Franka, jak by se dalo čekat, spousta děvek, drog, chlastu a situací, kde se ukazuje, že Frank nejspíš většinu času nemá moc ponětí, co se vlastně děje a stejně tak je mu to i jedno, protože věci se vždycky nějak vyřeší a dopadnou v jeho prospěch. Místy tripózní díl, kterýmu chybělo už jen pustit Smack My Bitch Up do pozadí. Ale dost zajímavý to je jako další atypická epizoda, kde zároveň (a to mě baví obecně) se show často vrací ke "starším nápadům" a propojuje tak svůj universe. (...) E07 Soudní epizoda je ridiculous and absurd, ale konečně uvidíme Charlieho "bird law expertízu" E08 E09 Torpedo Juice hahaha. (...) Série opět hodně přeskakuje, díly jsou čím dál víc "mimo bar" a upřímně mě překvapuje, s jakou originalitou je většina dílů poskládaná dohromady.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 10 (2015) (série)
E01. Drinking game v letadle mě dostala. Rozjezd, co člověka dost baví a reálně vlastně nedělá moc, než že zasadí postavy do atypického prostředí, kde je nechá hodně chlastat a být sami sebou. Intro jakoby kráčící mimo, odtržené od zbytku série, díky podobným výstřelkům tahle show nesklouzne k repetitivní nudě. (...) E02 (Easy 7/5*) (perfektní ukázka klasické ženské perspektivy, vytržené z reality) Dee: "Are you surprising me at work, you stinker? I love that! You're so cute. Guess what. I got you a little surprise, too." "Yeah. I didn't know you worked here. It's so strange. Um, yeah, I'm actually on a buncher." "Wait, what?" "Yea, they should be here any minute. It was good seeing you." "Oh." "What do you got here? What's in the box?" "No, that... that's just a... It's a cock ring. It's cock ring, just from all my lovers." "Oh." "It's kind of small, huh?" "Well, it's my dad's. So..." "Huh. Weird." "I'm breaking up with you." "Right. Well, I didn't know that we were together. Look, can I get a beer?" (...) Frank: "If things go wrong, I'll blow this whistle and call the date before they have a chance to get to know us." "Mm." "Let's just keep it simple. Let's just start with our names." ... Frank: "Hi, ladies. I'm Frack... Shit!" (...) (Dee about to give one star rating to doctor she just slept with and kicked out) Dennis: "Okay, you know what? You're heartless pig. That's what's happening. you lead a man on, you have sex with him and you just throw him in the trash?" "You've been doing that to women for years." "Yes, but I don't rate them online for everyone to see." "Don't all your sex tapes have star ratings?" "Yeah, but that's different, Dee, okay? That's not... that doesn't go on the internet. That's just for me. And Mac. And Charlie..." (...) Dennis: Im a five star man! (...) "Hey, are you the whore that bangs everybody?" "No, I'm not the whore, I-I'm the empowered woman who gives poor ratings to men." "Yeah, sure. Can I get a rating?" (...) "Yeah, guys, guys, guys. Your true power comes not from outside sources, but from the delusional stories that you all convince yourselves of." E03 "Look, dude, I feel guilty all the time for my thoughts and urges, you know, but I'm not gonna talk to a therapist, who's gonna make me, you know, deal with it and confront those issues. I talk to a priest, he lets me off the hook, I move on." (...) E08 “Name an animal we eat but doesn’t eat us.” Charlie: "That's easy. Dragon!" (...) -"Say Show Me, Frank." (Mac) (...) "Let's take a look at the last one, everybody. Nightman. Don't know what that is. [Charlie's face] Just don't know what it is. Pretty strange answers today." (...) "How the hell was "nightman" an answer?" "Dude, I think I'm remembering what happened. I took this survey. I got interviewed at a mall and I thought it was, like, a government thing." "That makes a lot more sense." "That's actually the only thing, that makes sense." (...) "We couldn't get anybody else?" "No." Série opět celkem nevyvážená, jsou tu epizody, co skutečně baví, atypicky adrenalinová je i třeba epizoda 'Charlie Work', kde jedeme bez přestávky stresující kontrolou, kde se Charlie konstantě snaží dát bar do pořádku v rámci všech požadavků, zatímco to gang a situace sabotují (o tomhle dílu jsem viděl esej pár let zpátky a byla to pro mě taková první vlaštovka) ale taky máte epizody, kde se "něco děje" ale humor v nich prakticky neexistuje, nebo nefunguje, aby to pak zase naskočilo na geniální části. (...) "This doesn't represent me!" (...) E09 je přesně to, co mi chybělo, spousta vypointovaných dialogů, už jen opening s dírou. "Paddy's pub shall secure our legacy here, henceforth and foreveremore throughout the birthright of our firstborn kin. Who had the pen here?" "It does make sense. Don't be a bitch." (...) "Well, hang on, that's not like an official document." "Uh, well, you signed it in your blood." "Oh, yeah, that, there it is, "trundle", written in blood." "Oh, yeah, I was going by trundle at the time, wasn't I?" "No, no, no. You were trying to write "Charlie" and you wrote "trundle." "No, I was going by "trundle the great" "You came up with that after you miswrote it." E10 "Ass Kickers United" Dost slušné zakončení o manipulaci a kultech v dnešní době.
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 9 (2013) (série)
E01. Gang ultimátně vyjebe s Dee, protože s ní už není legrace, je letargická, zlomená (není uražená, když ji shazují a vše na ní vždy nakonec hodí a tak na udělají prank). Je to, jako vždy, notně sexistická odveta, jako kdyby Dee pokaždé musela mít sražená hřebínek, kdykoliv jí začne narůstat sebevědomí, jenže tohle je tak desetkrát víc, než sexistické, zábavné. E02 Frank in TV "Anyway, I started blasting." Gun laws. (E04) Roddy Piper a jeho druhé cameo (rewatch 'They Live', kids). Celkově je míň věcí na každé sérii, často jakoby jen šlo o nějaký "backstage/behind the scenes" ohledně něčeho. Sean William Scott (RIP Country Mac - překvapivě cool díl, s cool postavou) (...) E06 Kdy je gang uvězněný v obchodě, který zrovna přepadne maskovaný zloděj a každý v hlavě jede svoji vlastní verzi toho, co se stane. "Charlie? What are you doing, dude?" "Huh? Nothing. What are you doing?" "Will you focus? We're in serious situation here.""What are we gonna do, you guys?" "Are you thinking what I'm thinking?" "Yeaah." 6/5 a asi nejlepší díl téhle série (...) "I want THIS cheese." Flowers for Charlie. Vědci se pokusí Charliemu zvýšit inteligenci, stejně jako ve slavném scifi románu, na nějž epizoda odkazuje názvem. (...) "What is this, what are you doing, man?" "Well, I'm trying to learn mandarin and listen to Beethoven at the same time. You see, I just realized that I have two ears, so it's a waste to only listen to one thing." "Let me get this straight. You just realized that you have two ears?" 6/5 (...) Show předhazuje trochu víc "experience" a "lepší filmařinu" (rozpočet) na úkor kadence humoru. Rozpočet narostl, humor ubyl, i to, jak vyhrocený byl. Ačkoliv to občasné "malé poodhalování" Dennise vždycky něco přidá k jeho "dexterovskému" archu. (...) Lethal Weapon 6. Blackface a přehození rolí Riggse a Murtougha nikdy nebude funny. Stejně jako Frank a jeho nutnost jako záporák mít hardcore detailní sex scénu. Celkově originálnější, než předchozí série, ale popravdě, víc jsem si užíval všechny ty lacinější (t-r-a-s-h, a jak krásně to slovo Danny DeVito umí vyslovovat) počátky. Osobně tuhle show aktuálně absolutně zbožňuju, protože to má hodně do sebe z mnoha úhlů, jako máloco dnes a tak show i nadále přeji, aby natáčeli dál, ale poslední dvě série mě trochu tíží to, že se fakt jede na úkor jakýchsi zápletek od toho, co se hrdinům zrovna děje, od toho absurdního trash humoru, k něčemu zbytečně vypulírovanýmu, co už není tak punk. Charlie už není taková "matoucí špína", Frank není tak unhinged a dirty, Dennis je sice pořád narcis, ale dostává menší prostor "jít dál" a tak se víceméně často opakuje, Dee jakoby byla více a více upozaděná a nevýrazná, piñata... snad jen Mac a jeho macho arch drží. Ale pořád slušných 8/10
It's Always Sunny in Philadelphia - Season 8 (2012) (série)
"Who's this guy? ... RYAAAAAAN!" Trvalo tři díly, než jsem se poprvé něčemu zasmál a to je na tuhle show (a u mě) hodně. (...) "Oh, this same person keeps calling me, I'm just gonna answer it? Hello. Who is this? ... Who? Who is- I don't know that name. Who? Who? Oh, oh, waitress. Why didn't you just say that?" "Uh, because my name is not waitress." (...) "Awesome. Well, I'm out of here." "What? What are you talking about?" "I'm leaving. I'm going to be with waitress. She's the woman I love." "No, but I- I wasn't using you like Trevor was. He's a total asshole. I really, really, really like you." "Oh. Yeah, I know. Okay? I was using you. That's why I kissed you in front of the waitress. That's why I banged you a bunch of times, just to make the waitress jealous. Amazing. You slept with me almost instantly. And by the way a quality woman doesn't do that. She doesn't say yes right away. She says no to a man, for years, like, 10 years. That's what a real woman does. You know what you were acting like? A stupid little rich slut. And that's all that you are." [Sobbing] "How can you do this to me?" "Are you still talking? Go away, dum-dum. Go. Run and hide. Go from me. I don't want to see you anymore. [Chuckles] Women, right? Ah, man. All right, cool. I'm out! Oh!" ... "I didn't see that coming." "No." "Guess Charlie had the cruelest intentions of all, huh?" (...) E05 Dee bringing gang to therapy over argument who will do the dishes. 6/5* (...) Therapist: "Why are some of these pages written in crayon?" Dennis: "My file on Dee started in the second grade." "Interesting." "Interesting." (...) E06. P. Diddy as Dr. Jinx. Church. (...) Dennis blows himself in sensory deprivation chamber. (...) Mighty Rat Slayer (...) "Something things just sort of... ends." (...) Charlie and Mac. (...) Za mě zatím asi nejslabší série, dobrá polovina epizod byla celkem o ničem, celkem jaksi jen o příběhu s minimem humoru, poprvé, kdy u téhle show začínám cítit jistou vyčpělost, nebo slabost, od konce předchozí série, jako kdyby se tu na sílu filtrovaly takové obehrané tématické bloky, co člověk v seriálech často vidí, ačkoliv ani zde nejsou úplně blbé, třeba epizoda u terapeutky je geniální, definitivně je tu pár kvalitních dílů a kvalitních momentů, ale to nevybalancuje relativní mdlost zbytku série, ale není vyloučeno, že je to způsobeno více mnou, jak show. 7/10