Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené herečky (10)

Jennifer Lawrence

J Law vyměnila původní herečku Mystique Rebbecu Romijn a musím říct, že do celé této filmové série (X-Men (2000)) přinesla ještě větší kvalitu, kterou již stejně měla. Výtečně se na tuto modrou mutantku hodí a dává jí duši. Skvělě jí i sedla role Katniss Everdeen v filmové sérii Hunger Games (2012) nebo "volavky" Dominiky Jegorovové ve filmu Rudá volavka (2018).

Scarlett Johansson

Když se řekne Scarlett Johansson, tak si okamžitě vybavím rusovlasou sexy agentku Black Widow ze série Avengers (2012). Zahrála jí skvěle prakticky pokaždé, a i když nebyla zrovna vždy v hlavní roli, tak vždycky svým umem potěšila. Scarlett taky sedla hlavní role v ne až zas tak dobrém filmu Lucy (2014).

Jennifer Aniston

Většině lidem asi Jennifer přirostla k srdci v roli Rachel z kultovního sit comu Přátelé (TV seriál) (1994). Mně ale ne, jelikož jsem Přátele nikdy moc nemusel. Jen je ale opravdu skvělá herečka a na seznam oblíbených si jí prostě dát musím, už třeba jen díky skvěle zahrané "mamině" v komedii Millerovi na tripu (2013).

Amanda Tapping

Popravdě jsem jiný kousek než Hvězdná brána (TV seriál) (1997) a snímky kolem tohoto seriálu spojené s Amandou neviděl. Ale nevadí mi to, role Sam v klídku vyšvihne Amandu do pozice jedné z mých nejoblíbenějších hereček. Bez jejího osobitého ztvárnění Samanthy by Stargate přišla o hodně.

Kristýna Leichtová

 V mém seznamu oblíbených hereček musí určitě být alespoň jedna tuzemská zástupkyně. Dlouho jsem přemýšlel koho na tuto roli dát a Kristýna Leichtová se zdá jako nejlepší kandidátka. Může za to největší měrou Comeback (TV seriál) (2008), kde ztvárnila svoji jmenovkyni suprově.

Anya Taylor-Joy

Pozici v Oblíbených herečkách si Anya vysloužila jednoznačně díky seriálu Dámský gambit (TV seriál) (2020). Role Beth Harmon jí prostě sedla famózně - introvertní, amorální šachový génius, který to jednou za čas přežene s alkoholem nebo jinými drogami. Velice talentovaná herečka, která má podle mě ještě ty nejlepší kousky před sebou.

Katheryn Winnick

Proč jsem dal Katheryn Winnick na pozici oblíbených hereček? Odpověď je jednoduchá: Lagertha (Vikingové (TV seriál) (2013)). Kat jí ztvárnila nezapomenutelným způsobem. Jakoby se snad tato herečka narodila s vikingskou krví. Severský outfit jí mimochodem nesmírně sluší :)

Mae Whitman

Mae Whitman není až zas tak známá, ale hraje prostě famózně. Role Annie v seriálu Good Girls (TV seriál) (2018) je přesně ten styl role, co jí sedne. Doufám, že se brzo dočkám i dalších pecek v její podání, přeci jen věk na to ještě má.