Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení scenáristé (10)

Christopher Nolan

Chris je skvělý režisér, ale i scénárista. Do oblíbených si ho dávám hlavně kvůli naprosto geniálně natočenému filmu Memento (2000), jen málokdo by převedl předlohu (povídku) na plátno tak brilantně. Také ale dal život akčním filmům o Batmanovi.

Charlie Brooker

Charlie Brooker je podle mého názoru naprostý génius. Vlastně bych takhle nazval všechny scénáristy seriálu Black Mirror (TV seriál) (2011), protože co tihle lidé vymysleli za scénáře, je naprostý unikát.

James Cameron

Nikdy asi nepochopím, jak se z nestudované osoby (filmařina) může stát scénáristický génius. Má obrovský podíl na celkovém dojmu z filmových velikánů jako jsou: Terminator (1984)Titanic (1997) a Avatar (2009). To, že tyto snímky i režíroval, můj názor jen dokazuje. 

Peter Jackson

Když se řekne Pán prstenů, okamžitě mi v hlavě naskočí Peter Jackson. Byl by hřích si ho kvůli sepsání scénáře jedné z nejlepších triologií všech dob nedat do oblíbených scénáristů.

George Lucas

Popravdě ani neznám jiný scénáristický počin od Lucase něž Hvězdné války, to mi ale nezabrání ho do oblíbených scénáristů poslat, jelikož jsou jeho triologie (hlavně ta v pořadí druhá) geniální.

Sam Esmail

Některé epizody seriálu Mr. Robot (TV seriál) (2015) jsou tak mistrně napsané, že mě to donutilo dát Sama (jako hlavního scénáristu) na pozici nejoblíbenějších scénáristů. Scénář tohoto seriálu je dotažen téměř k dokonalosti.