Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr 1, 2, 3

Kmotr 1, 2, 3 (1992)

Tohle bude těžké a na dlouho. Někdy v roce 1976 mě nebožtík otec vzbudil v cca v 23 hod. ( byla to sobota ) a řekl pojď se na něco podívat. Noční kino na polácích a první díl Kmotra. Celou noc jsem nespal a vůbec si neuvědomoval co jsem viděl. V roce 1993 jsem dva dny chodil do místecké videopůjčovny pro objednaný třetí díl, který nějaký debil nebyl schopen vrátit - dnes se mu vůbec nedivím. V devadesátých letech jsem tuto režisérskou verzi viděl na ČT 2 kompletně, včetně famózního druhého dílu. Ani nevím co dál psát, vše už tu je. Jedno vím jistě, jednou za rok si s ženou sedneme a celou trilogii shlédnem během víkendu. Loni mi udělal radost syn, který po shlédnutí trilogie řekl, že nic lepšího v životě neviděl. Naprosto s ním souhlasím. Jasných 100%.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Ani nevím co napsat. Nějaký ital v roce co jsem se narodil, natočil neuvěřitelný spektákl. Vzal si k tomu kluky Eastwood, Wallach a Van Cleef, řekl nějakému Morriconemu ať něco složí a posral všechny američany v jejich oblíbeném žánru. Vůbec se nedivím, že má oblíbená Metallica si jako intro svých koncertů vybrala scénu nalezení hrobu neznámeho vojína. Prostě dokonalé-100%.

Amadeus

Amadeus (1984)

Miloš Forman je prostě persona. Tohle asi viděli všichni a opět nemá cenu pět chvalozpěvy. Vše je naprosto dokonalé. Jasné kilo.

Zodiac

Zodiac (2007)

Strhující,napínavý a pochmurný příběh dle skutečné události.Režisér D.Fincher věren svému stylu je jistou zárukou inteligentní podívané se spekulativním koncem.Příjemně strávených 151 minut o kterých jsem ještě dalších 151 minut přemýšlel.