Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Deníček (13)

Názor na Kancl 1-3 série

Kancl bylo pro mě něco co jsem chtěl začít koukat kvůli humoru, nápadu a hlavně kvůli tomu, abych si u toho vypnul hlavu a relaxoval. Bohužel 1. série mi ukázala, že relaxovat u toho se dá ale ne tolik jak bych já sám chtěl. Humor mi nepřišel vůbec dobrý, nápady v epizodách nebyly nejpromyšlenější a hlavně nebyly tolik originální jak jsem čekal (kromě dílu s basketballem). Ve finále teda 1. série byla pro mě průměrná komedie se skvělými herci, která ale nic víc nenabídne.

2. sérii jsem teda začal koukat po dlouhém odkladu a tam jsem konečně dostal to co jsem chtěl už od 1. série. Humor byl na úplně jiné úrovni a tvůrci také ukázali, že konečně mají skvělé nápady na epizody, u kterých může divák vypnout mozek a začít se pořádně bavit. Postavy jsou po celé 2 série sympatické, každá má svůj charakter a je v hodně ohledech originální a jejich herci jsou prostě perfektní a diváka baví sledovat jak se vztahy mezi postavami mění. Líbí se mi také, že seriál dává prostor nejen hlavním postavám jako je Michael, Dwight nebo Jim ale také věnuje část seriálu i vedlejším jako např. Phyllis, Ryanovi nebo Oscarovi. 3. série je potom samozřejmě v základu to samé jako 2., která ale hodně věcí zlepšuje a přibližuje se více k dokonalosti. Děj je často promyšlený a snaží se ze všech sil v každé epizodě dát divákovi něco jiného co ale zároveň funguje skvěle jako ostatní epizody. Délka jednoho dílu je už od začátku sympatická a jsem překvapen kolik toho tvůrci dokáží do tak malé stopáže nacpat. Premisu seriál od 2. série naplňuje dokonale. Silně doporučuji koukat seriál v originálu a ne v českém dabingu.

Jde strašně vidět, že od 2. série tvůrci vědí co od seriálu chtějí. Dříve jsem o seriálu přemýšlel jako o poměrně nezábavné grotesce. Momentálně seriál miluju. zatím za mě má 9/10 

Názor na Kancl 1-3 série

1899 má skvělý 2 díly ale...

Když se 1899 poprvé ukázalo v traileru, tak jsem byl nadšený i přesto, že jsem Dark v té době neviděl. 1899 je už ale nějakou tu dobu venku a já se prostě nedokážu dokopat na další díly. 1. díl je za mě téměř dokonalý. Děj je mysteriózní a zajímavý. Má také skvělou atmosféru, kterou si seriál drží i do 2. dílu. Bohužel po 2. díle se všechno hroutí jako dům z karet. Děj už je spíše zbytečně pomalý a časem otravný tím jak moc se pořád snaží být tajemný a bohužel začně být i dost někdy předvídatelný. Postavy se chovají nelogicky, tupě a to co se mi zdálo na tomhle seriálu skvělý, což bylo např. to, že to má několik postav různých národností, které mluví svým jazykem, tak zde po 1. díle není vůbec dobře využito. Např. to, že si borec povídá francouzsky na někoho, kdo mluví německy nedává absolutní smysl, když se ta postava tváří, jako kdyby mu rozuměla. Další věc co mi vadí je, že sice později postavy dostanou svůj prostor a dozví se divák o nich víc ale tím, že jich je zde tolik, tak stejně nemají zde tolik prostoru jako jistý kapitán, záhadný borec a nebo frajerka co je doktorka. Prostě zbytečně moc postav. Tempo od 3. dílu je za mě už příšerně pomalé a stejný problém jsem měl i u Darku, který jsem kvůli tomu nedokoukal. Pár scén nejde ani koukat, protože jsou točené ve tmě (převážně ve 4. díle) a nejde vůbec nic vidět a ten konec 4. dílu? Doslova to má být MINDBLOWING konec dílu, který ale na mě nijak nefungoval. Jediné co se mi fakt na 4. dílu líbilo byly scény s Jeromem a hlavně práce s kamerou se střihy + herecké výkony, které zde jsou prostě skvělé. CGI na seriál je také pěkné, i když se zde tolik zatím nevyskytoval. 

Zatím jsem zklamán 7/10. 

1. díl 9/10

2. díl 7,5/10

3. díl 6/10

4. díl 6/10

1899 má skvělý 2 díly ale...

Prosím už konec. (Cobra Kai 5. série)

5. série je tu a nebudu lhát, moc jsem se na ni netěšil a mohly za to z větší části trailery, které ukázaly toho až moc. 5. série není vůbec špatná oproti ostatním zatím co jsem viděl (viděl jsem 5. dílů), ale působí to strašně už zbytečně. Není zde ani žádný velkolepý návrat jako v předchozích sériích. Ano máme zde Mikea Barnese z 3. Karate Kida, ale ten návrat postavy není tak přirozený a fungující jako u Terryho Silvera nebo Kreese. Navíc samotná postava Mikea v seriálu skoro vůbec není a nehraje zde zatím žádnou důležitou roli. Děj se už nikam moc nemůže posouvat a místy dokonce působí nelogicky a odfláknutě, akce někdy klesá kvalitou a jediné co se ještě drží kvalitou jakžtakž stejně je práce s postavami, která také už není co bývala (Tory, která po minulé sérii nedává logiku, Sam, kterou po minulé sérii musíš na sílu litovat, protože minule byla brána jako záporačka....) a samozřejmě soundtrack společně ještě s pořád skvělým tempem, které ale také už někdy trošku kolísá. Je pěkné, že v prvních dílech máme Mexiko, ale to jak najde Miquel najde svého otce a ještě k tomu má tam tak klišé scénu prostě na mě nepůsobilo dobře. Alespoň scény Johnnyho a Robbieho spolu stojí za to. Přál bych si konec po této sérii ale je mi jasné, že Netflix prahne po penězích a dokud to budou sledovat lidi, tak to pojede dál. Zatím 8/10.

Jinak bitka v baru byla totálně o ničem. :)

1. díl 7,5/10

2. díl 9/10

3. díl 8/10

4. díl 8/10

5. díl 8,5/10

Prosím už konec. (Cobra Kai 5. série)

1. díl Obi-Wan Kenobi je pro mě katastrofa

Po Mandalorianovi, který mě druhou sérií i nadchnul jsem trošku zvětšil svoje očekávání na Obi-Wana už jen skrz to co jsem četl a slyšel ohledně 1. dílu.

Je to hrozné, abych řekl pravdu. U 1. dílu je pěkné, že je na začátku shrnutí toho co se dříve stalo a co hlavně předcházelo tomu co se v seriálu děje. Herci své role zahráli dobře, ale kdo si podle mě celej díl bral pro sebe byl Joel Edgerton. Postavy byly někdy nezajímavé a v některých scénách zbytečné. Pak zde ale byly i postavy, které mě osobně zajímali a nepochopil jsem, proč tam byly jen na skok a pak hned pryč (začáteční "honička" s klukem, který je Jedi). Vizuál pěknej ale to je už u série Star Wars nehledě na to jestli to je seriál nebo ne takový standard.  Akce, když byla tak byla i z větší části zábavná.

Co mi dost ale vadilo tak byla stopáž, která je zbytečně přestřelená a nechápu pořád proč to má okolo 50 minut. Nudných pasáží se zde nešetří a někdy se zde dost mluví o úplných zbytečnostech (pokec o tom, proč pořád musí Obi-Wan hlídat jen jedno děcko...). Začáteční honička skončila zbytečně rychle a místo toho tam mrdnou pracujícího vandráka Obi-Wana, který pak působí zde, že je na sílu co nejdřív. Bohužel kvůli tomuhle a jedné kecačce dvou záporáků o Obi-Wanu Kenobim si příležitost na akci nebo možná i na nějakou novější postavu nechali utéct for no fcking reason. Kamera měla někdy debilní scény např. konec s tím, že si Obi-Wan odhrne kabát a jde vidět lightsaber ale nikdo nic nevidí nebo zbytečně moc dlouhá scéna na obličen Obi-Wana, když se černá borka ho zeptá jestli teda letí. Honička s Leilou je totální chujovina, u které jsem se nestačil smát, protože toto je pořádný masakr (tři frajeři nedokáží chytit jednu malou holku :)).

1. díl velký špatný. 5,5/10

1. díl Obi-Wan Kenobi je pro mě katastrofa

Banda: Ďábelské historky, všechno špatně kromě pár dílů

Nový seriál, který se dá říct, že mohl být taková menší náhrada zatím za nevydanou 3. sérii k The Boys skončil katastrofou. Fakt jsem se snažil najít pozitivní věci co to šlo, ale on to byl problém.

1. věc, kterou u seriálu nechápu je délka dílů. Proč si někdo řekl, že u takového seriálu je super mít jen 10 cca minut na díl ? Nedává to absolutní smysl stejně jako děj, který v několika dílech tam je a je vážně pokažený jedině tou délkou. Příliš moc to spěchá a kvůli tomu tu není někdy vůbec žádná šance si postavu nějak oblíbit ba k ní vůbec najít důvod, proč by divák ji měl vůbec fandit. Jasně je tu pár dílů, ve kterých to jde ale těch je fakt málo ( pro mě osobně zde byly jen asi 3). Další věc, kterou nechápu je, že si kurva někdo řekl, že s délkou 10 minut dají ještě na každej díl jiný děj. Jasně u Love Death and Robots to funguje, ale tam je také nutné podotknout, že některé díly mají fakt i 20 minut. 

Jsou zde určité epizody, ke kterým bych chtěl něco napsat a to je:

2. díl - Zde je jedna z nejzajímavějších dějů ze série, protože dívat se jak odhození superhrdinové, kteří se svými trapnými schopnostmi jdou zabít svoje rodiče je nějak moc někdy překvapivě satisfying. Díl by mohl nabídnout toho víc nebýt stanovené debilní stopáže.  6,5/10

5. díl - Za mě asi nejdebilnější díl, který mohl vzniknout. Animace jde úplně mimo mě (tento styl animace fakt moc nemusím). I přes to jak se mi animace nelíbila, tak nebyla to nejhorší. Nejhorší byl totiž děj, který je tak tupý, že by nezabil ani mého kámoše při chlastačkách na chatě. Jako nevím komu přijde vtipný a zajímavý se dívat na borku co se kamarádi s hovnama. 1/10

8. díl - Konečně se tady ukázalo to co mohl seriál být a tím mě to ještě víc zklamalo. Tento díl je fakt zajímavý, skvěle napsaný, někdy sice trošku tupý a předvídatelný ale za to neskutečně zábavný. Homelanderův začátek je zde skvěle v té tupé stopáži skvěle ukázaný. Jeho vzpomínky jsou skvělý také doplněk do příběhu a těch 10 minut je zde oproti ostatním dílům využito na maximum. 9/10

Zklamání číslo 2 v tomhle roce. 5/10

Banda: Ďábelské historky, všechno špatně kromě pár dílů

Názor na Euforii po 4 dílech

Euforie je další pro mě neskutečný překvápko. Nebudu lhát, kdyby nebylo tolik povyku ohledně 2. série, tak bych se na nějakou Euforii vykašlal a neřešil ani to, že je v ní perfektní Zendaya.

Seriál si tvoří neskutečnou atmosféru, kterou si prostě neskutečně užívám. Líbí se mi hraní si s postavy a ukazování jejich minulostí a zaměřování si část dílu zrovna na tu danou jednu postavu. Samozřejmě je zde hlavní postava Rue ( Zendaya), které se příběh pořád věnuje na 80% ale je skvělé prostě vidět, že zbývajících 20% dílu dává seriál i ostatním postavám a jejich minulosti. Zendaya je vážně zde fakt úžasná a její postava feťačky ji až moc divně sedla. Samotné postavy jsou sympatické a nijak extra se neliší od ostatních teen seriálů. Liší se ale tou jejich minulostí a jejich samotným představením, které je fakt na skvělé úrovni zpracované. Styl vyprávění se mi strašně líbí a moc mě zatím baví. Věc co mě docela sere je to, že seriál jede až moc do sexu a někdy dost jede příběh přes něj, což není nijak špatné to ne. Hlavně, když příběh se na tohle hlavně zaměřuje, ale kvůli tomu mi příjde někdy, že na nic jiného se nedívám. Jinak část o drogách je skvělá, gangy tam jsou perfektní a samotný Fezco si někdy bere seriál sám pro sebe.

Neskutečně zábavný seriál, který mě napíná čím dál víc a ta skvělá stupňující atmosféra je prostě skvělá. Kvůli konci 4. dílu s Natem se těším na to co se bude dít dál. Skvělý rozjezd. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál. 8,5/10

Názor na Euforii po 4 dílech

Můj názor na 4 díly Peacemakera

Peacemaker je seriál, na který jsem se nijak zvlášť netěšil ale i tak jsem ho chtěl zkouknout, protože navazuje na skvělý nový Suicide Squad od Jamese Gunna.

První věc co musím zmínit je perfektní intro, který je vážně originální a skvěle natočený. Seriál zatím jako takový na mě nepůsobí jako nic extra. Akce je slušná, herci také a John Cena je pořád z nich nejlepší. Příběh někdy kolísá a nedává smysl a moc se komplikuje, ale ve finále to někdy do sebe dobře zapadá a funguje. CGI je klasika a člověk nemůže u seriálu čekat CGI jako u blockbusterových filmů. Ve finále ale CGI vypadalo v několika scénách i vážně dobře ale někdy zase docela špatně (1. díl skok z okna). Brutalita je supr a často se s ní nešetří a to je za mě velké plus. Co mi ale fakt na seriálu zatím vadí je jeho humor a pracování s ním. Humor zde prostě nefunguje z hodně velké části. Jediný 3. díl a hlášky Vigilantyho to nějak zachraňovaly ale od 4. dílu vidím, že to jede do starých kolejí. Nevím jestli je to tím, že jsem už na typ humoru, kde se jen ve větách hází na random sprostá slova a nebo je to tím, že to fakt je tak špatný a moc na sílu. Kvůli humoru zde také nefunguje tedy ta vážná část seriálu, u které divák čeká prostě nějaký ten vtip nebo nějakou tu sračku, kterou postavy vždycky ze sebe vyhodí. Vážnost seriálu ale není jediná věc, kterou humor kazí ale jsou to také postavy, které jsou za mě někdy fakt otravné. Skvělý příklad je černoška, která valí jednu tupou hlášku za druhou. 

Zatím je to sice 8/10, ale je to hlavně díky 3. dílu. Jinak nic extra.

Můj názor na 4 díly Peacemakera

Můj názor zatím na 3 díly z 1. série Peaky Blinders

Peaky Blinders je seriál, kterému jsem se vyhýbal hodně a nechtěl si nevím proč připustit, že by to mohlo být vážně tak dobrý jak lidi píší a nebo jak mi lidi říkali. 

Šel jsem se tedy přesvědčit sám jestli je to vážně taková bomba nebo ne. Musím říct, že je to adept na další můj oblíbený seriál. Postavy jsou skvělé, herci mě překvapili jak skvěle se do své role hodí. Seriál, který mě vážně neskutečně zatím sedí. Jedině co mi zatím vadí je někdy akce a jejich prostřihy, málo lokací a scénáristy ignorovaný šéfinspektor o jehož minulosti a celkově soukromí nevíme takřka nic což je vážně škoda, protože takhle ho seriál prezentuje hlavně jako z části někdy hajzla, kterému jde jen o splnění mise. 

I přes věci, které mi vadí je pro mě seriál vážně zatím překvápko a jsem rád, že jsem ho po několika letém odkládání začal na netflixu sledovat. Zatím tedy 8/10 ale věřím, že se hodnocení bude zvedat.

Můj názor zatím na 3 díly z 1. série Peaky Blinders

Moje momentální pocity ze 4. série Cobra Kai

Zatím zhlédnutých 6 dílů a musím říct, že neskutečná bomba. Tempo to má skvělé a drží si ho vážně dobře. Je to už 4. série a pořád nechápu jak tvůrci dokážou pořád si hrát s postavami... Je to prostě dokonalé. Jsem neskutečně šťastný co se v seriálu děje, protože po zklamání jako je Zaklínač toto udělá neskutečnou radost. Příběh je skvělý, akce, když je tak je super a šlape jak má. Kenny jako nová postava je zde strašně sympatická jako ostatní a hned si ho divák zamiluje a bude mu fandit, navzdory tomu v jakém dódžo je. Druhou jsem ještě zde neviděl, takže nemohu posoudit ale čekám také velice skvělou postavu. Návrat Terryho je zde nejlepší návrat, který seriál zatím měl, protože je tak velkolepý, že to nejde ani popsat a to jak si dělají srandu z filmu je prostě skvělý. Docela mě mrzí někdy předvídatelnost samotného příběhu a možná i samotného velkého finále a také hromada klišé, který ten seriál má. 

Zatím jsem strašně šťastný a nemůžu se na další díly. Zatím 9,5/10

A ta hudba to je prostě něco NESKUTEČNÉHO.

Moje momentální pocity ze 4. série Cobra Kai