Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (104)

plakát

Tenet (2020) 

Stokrát omílané téma v naspeedovaném a arogantním kabátu. Vězeň z Akzabanu mě bavil víc.

plakát

V Bruggách (2008) 

Průměrný divák bude 'In Bruges' pro svůj nesmysl buď milovat, nebo nenávidět. Ale nahlédnete-li pod pokličku tohoto nesmyslu, objevíte alegorii na lidský úděl. McDonagh s úctou vzdal hold Camusovi, Beckettovi, Pinterovi a zařadil se tak po jejich bok. Masterpiece.

plakát

Jan Palach (2018) 

U filmu, kde o lineární děj nejde, protože 99.9% (snad!) diváků ví, jak příběh skončí, musí mít tvůrci jasnou vizi toho, co za poselství chtějí předat a čím film do očekávané závěrečné scény vyplní. Ze Sedláčkova Palacha jsem ten pocit neměl a to bude pravděpodobně tím, že Sedláček sám neví, proč film natočil (viz jeho rozhovor v DVTV). Prostě si vybral životní příběh národní ikony a zfilmoval ho. Byly tam scény, ze kterých přirozeně mrazilo. Konfrontace matky ohledně vstupu do KSČ, scéna s profesorem na VŠ a pak samozřejmě ta úplně poslední. Celkově to ale působilo roztroušeně a jsem přesvědčen, že to je proto, že filmu chybělo téma. Poselství. Cokoliv, co by scény celkově spojovalo. A to je prostě proto, že Robert Sedláček je člověk bez názoru. Natočit k padesátému výročí okupace film o Janu Palachovi a nezahrát v něm ani trochu na národnostní strunu, nezdůraznit odpornost komunistického režimu, neapelovat, abychom si vážili demokracie, kterou máme a pro kterou, se Jan Palach obětoval .. to už chce fakt aktivně neumět filmařinu.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Nechápu potřebu Američanů konkurovat Bondovi. Hunt prostě není Bond. Nemá charisma. Děj je stupidní, rádoby zvraty jsou hrozně předvídatelné, postavy svým chováním naprosto směšné. A to nemluvím o absolutním nerespektování nějakých základních přírodních zákonů. Nerozumím popularitě téhle série.

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Jsem fakt rád, že to český film nevzdal. Ano, hloubka vedlejších postav je minimální, zasloužily by si více prostoru - ale nakonec je to o cestě Josefa F. a událostech, které ho formovaly. Ne o manželce. Ne o kamarádech. Možná nahodnocuji, ale tento příběh si prostě zasloužil dostat se na plátno a Svátek se toho zhostil dobře.

plakát

Frances Ha (2012) 

Krásný pozitivní snímek s krásnou a pozitivní Gretou.

plakát

Psí poslání (2017) 

Docela hezká pohádka, ale příliš infantilní na to, aby šlo hodnotit výš.

plakát

Barva vítězství (2016) 

Film o tom, jak se Američani snažili v Berlíně bojovat proti rasismu tak moc, že zapomněli bojovat doma. Hopkins toto pokrytectví vyobrazil na jedničku. Respektive na čtyři hvězdy.