Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 484)

plakát

Netopýr (1981) (TV film) 

Mistrovský kousek! Vtipné, malebné s dokonalou typizací postav! Hudební i vizuální lahůdka!

plakát

Bankrotáři (2003) (TV film) 

Tak nějak křečovitě rádobyvtipné, na komedii morbidně nevkusné detaily, ani dobří herci to nezachránili. Od Zelenky pro mne zklamání.

plakát

Otevři oči (1975) (TV film) 

Mizerný scénář, žádná z postav se nechová normálně. Vše táhne Hana Maciuchová, na níž se jako na herečku dá dívat.

plakát

Domovníkov syn (1993) (TV film) 

Jeden z nejhezčích slovenských TV filmů, jaké jsem kdy viděl. Krásné pointou, malebné kostýmy i hereckým obsazením - až na hlavní postavu Georga (jak malého, tak dospělého), což brání nejvyššímu hodnocení.

plakát

Blúznenie srdca a rozumu (1997) (TV film) 

Nádherná výprava, kostýmy, herci ( točeno na jihomoravském zámku Milotice). Za námět tvůrci filmu nemohou, ten je depresivní a celkem nudný. Přiznám se, že mne Slováci překvapili, že točí i takovéto filmy, které by se mohly vysokou kvalitou a vizuální poetikou postavit např. vedle filmů ruských či polských...

plakát

Miláčku, pomoz mi (1969) 

Slabé jak námětem (která defacto není komediální, nýbrž tragický), tak hlavně hereckým obsazením. Pramálo atraktivní režisér Sordi a Monici Vitti.

plakát

Výslech (1982) 

Poláci točí v roce 1982 (!) film, který natvrdo ukazuje zlocinnost komunistů. Přiznávám se, že po zhlédnutí mi bylo dlouho uzko. Více se mi líbil novější polský film Slepota (Zákal) , v němž je ovšem i víra i naděje.

plakát

Jarmark marnosti (2018) (seriál) 

Malebné, herecky skvělé, napínavé. U řady postav převažují spíše záporné vlastnosti, které jsou tu kontrastne podávány. U hlavní postavy Becky se povaha postupně vybavuje, čímž je zesílenío napětí a dramaticno...