Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 486)

plakát

Jsi můj život (2006) (seriál) 

Dějově hrozná blbost, ale se zájmem jsem se díval na jihoamerické herecké typy.

plakát

Ženatý se závazky (1987) (seriál) odpad!

Skrz naskrz nesympatické, nevtipné, trapné. Nechápu, jak se tohle může někomu líbit, ale znovu a znovu si musím uvědomovat, že názory lidí se hodně liší (Fanklub má přes 2 tisíce fanoušků!).

plakát

Poklad pana Arna (1967) 

Bohužel, příběh na mne působil zmateně, zamotaně. Přiznám se, že jsem se v něm ztrácel a nezaujal mne. Jinak Voskův hlas i animace dobré.

plakát

The She Beast (1966) 

Komediální horor, chvílemi až fraška. Začíná v 18. století a pak se ocitáme na silnici někde mezi Sofií a Bukureští. Na Barbaru Steele jako Anglickou turistku se samozřejmě dá stále dívat, bohužel nejméně na jednu třetinu filmu zmizí. Film je zajímavý proto, že je zasazen do socialistického Rumunska a karikuje napětí mezi imperialistickým (párek Angličanů) a komunistickým sektorem (rumunští hoteliéři a policisté). Vystupuje tu i svérázný Van Helsing. V závěru si protagonisté příběhu oddechnou, že už jsou v Československu. S vědomím toho, že jde o neskutečnou blbinu, to zas tak špatné není. Za tři.

plakát

Una colt, in pugno al diavolo (1967) 

Typický zaprášený, upocený spaghetti western, odehrávající se z převážné části v osadě banditů, vedených výraznou postavou Mexikánce Kondora. Film obsahuje řadu brakových klišé: nepřemožitelného gringa, primitivního banditu, rvačky a přestřelky, ponižované ženy, nepravděpodobné scénky (např. přepálení lana na šibenici pomocí lupy aj.). Zajímavá je snad jen lokace lotrovského doupěte, které se natáčelo ve zřícenině kláštera Monterano nedaleko Říma, a též skutečnost, že mexického lotra hrál ve skutečnosti čínský herec George Wang. Přesněji 2,5.

plakát

Těžká volba (2016) 

Já jsem slyšel na Radiožurnálu rozhovor s režisérkou, ale její výroky fistulí, pomlouvající Kotlebu a jeho voliče, mne tedy jenom rozčilovaly...

plakát

Lo spettro (1963) 

Temné krimi se spiritistickou zápletkou a prvky gotického hororu.

plakát

Dům ďábla (2009) 

První tři čtvrtiny filmu výborné, ve stylu 70.-80. let, konec vše zkazil a nezapřel soudobé dryáčnictví. Slabší tři.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Atmosférické viktoriánské prostředí, to je snad jediná hodnota tohoto zdlouhavého, nudného filmu s neskutečně hloupou křehounkou ženuškou, která si však s násilím sama poradí.

plakát

Soudkyně Barbara (2015) (pořad) odpad!

Amorální, nechutné, hloupé... To vše v čase, kdy se na TV běžně dívají děti.