Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Romantický

Recenze (34)

plakát

Tichý Tarzan (2014) (divadelní záznam) odpad!

Jako člověk, který Miroslava Tichého osobně znal celý život, nemohu takové nesmyslné slátanině, urážlivé a zesměšňující hře udělit ani půl hvězdičky a to jsem na ošklivé hodnocení s názvem odpad! opravdu velmi skoupý. Celá hra je postavená na vodě, režisérka se scénáristkou naprosto zásadním způsobem odbyly přípravu, spoustu věcí a skutečností zkreslily, posunuly do zcela jiných významů a hlavně Miroslava Tichého, jeho život, tvorbu a myšlenky vůbec nepochopily. Za některé urážky žijicích lidí by se měly obě omluvit, o dialektu a trapně se všudecpoucím folkloru raději nemluvit. Taková hra opravdu neměla vzniknout, byť se spravedlivě musí uznat, že Ivana Hloužková se narozdíl od scénáristky a režisérky připravila opravdu dobře a její výkon je snad to jediné, o čem se dá v souvislosti s Tichým Tarzanem hovořit pozitivně.

plakát

Zrůda (2003) 

Oslava hnusu a ošklivosti mě neoslovila.

plakát

Umění musí bolet (2006) 

Úžasná komedie plná neuvěřitelně vtipných hlášek. Malkovich a Buscemi válejí, byť ve vedlejších rolích.

plakát

Tobruk (2008) 

Václavu Marhoulovi patří velký dík a uznání, že prostřednictvím svého nového filmu připomněl osudy československých vojáků bojujících za druhé světové války v severní Africe. Zhostil se nelehkého úkolu, který zvládnul na výbornou. Michal Novotný byl vynikající.

plakát

Ďáblova čísla (1999) (TV film) 

Vynikající snímek, který by se povinně měl žákům a studentům prezentovat na školách v hodině dějepisu. Sice Američané nedotáhli některé detaily např. ohledně kostýmů, ale veškeré nedostatky zůstanou pohlceny v důležitém poslání, které Ďáblova čísla obsahují.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Přese různá pochybení a předvídatelné scény hodnotím Krvavý diamant pozitivně. Leonardo DiCaprio podal velmi dobrý výkon, stejně jako jeho černošský parťák Djimon Honsou.

plakát

Prima sezona (1994) (seriál) 

Prima sezona patří mezi mé nejoblíbenější knihy a s touhle televizní adaptací jsem velmi spokojen.

plakát

Flákač (1989) 

Pozoruhodný snímek, který mě zaujal. Neřadí se k typickým filmům o drogách, a tím se vybočuje z řady. Matt Dillon předvádí slušnou hereckou kreaci.