Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Jaký šok to pro mě byl, když jsem zjistila až dneska (2. 8. 2008), že jsem tu už rok a neohodnotila jsem Návrat krále! Velmi důstojné ukončení trilogie, která formovala můj vztah k filmům. Nádherné herecké výkony, z nichž vyčnívá zejména Billy Boyd jako Pipin, úžasná hudba. Škoda jen toho etapového závěru, který nedopřává krystalizaci emocí, ale podivně je natahuje.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Když se mladý a poněkud naivní příručí Charlie Cox zamiluje do Sienny Miller a kvůli ní se vydá pro z nebe spadlou Claire Danes nemůže vzniknout nic jiného, než naprosto kouzelná pohádka. Hvězdný prach má úplně všechno. Krásné scenérie (konečně natočené jinde než na Novém Zélandu), dechberoucí hudbu, vtipný a svižný scénář a hlavně až poněkud neobvykle silně obsazené vedlejší role. Robert De Niro jako poněkud teplejší Shakespeare dokazuje, že dokáže ovládnout i malé role... Michelle Pfeiffer je téměř démonická, ale nejzábavnější je jistě královská rodinka s opravdu modrou krví. U nich je "až za hrob" myšleno naprosto vážně. Když mezi sebou bratři rozehrají hru "Nejslabší, máš útrum" nejde se nebavit. HVězdný prach je kvalitní zábava.

Hezké vstávání

Hezké vstávání (2010)

Konečně komedie, které nejde jen o to ukázat, jak se loví pan Dokonalý (protože bez něj přece život nejde...). Rachel McAdams tady možná hraje kariéristku, ale je to postava pojatá tak neuvěřitelně sympaticky a s energií, že jí nelze nefandit. Je pro mě úlevou zjistit, že i v hollywoodské komedii nemusí být alfou a omegou vztah s chlapem. Studiové rodince kraluje Harrison Ford, který se pro ten syčivý sakrasmus narodil. Takového jedovatého dědka, aby člověk hledal lupou. Diane Keaton je trochu zastrčená v pozadí, ale má v sobě správný drajv a trio dokonale funguje. Mít takovou moderátorskou dvojici u nás, možná bych i někdy zapla televizi. Já jsem velmi příjemně překvapena. P.S: Vypadá to, že komedie u má u mě vyhráno v tom případě, že má v soundtracku Natashu Bedingfield. Zatím to funguje stoprocentně.

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Když jsem loni byla na poznávačce národních parků ve Skotsku aniž bych znala kohokoliv jiného z mých spolucestujících, dala jsem pět liber za Empire, který sliboval novinky z ComicConu. Natrefila jsem na článek o nejnovějším filmu Bena Stillera, s nádhernými fotkami Islandu a krátkou synopsí. Teď o půl roku později, jdu sama do kina na Waltera Mittyho. A je to tam. Takhle podle mě vznikají opravdové srdcovky. Filmy, ke kterým nás pojí nějaký příběh. Je jedno, kolik chyb by se tu dalo najít, nehledám je. Takže budu sentimentální a prohlásím Walterův tajný život za skvělou tečku za šťastným rokem s třináctkou na konci.