Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Deníček (20)

Oblíbené záběry - 16

Suspiria

Oblíbené záběry - 16

Suspiria

Suspiria (2018) - co se do komentáře nevešlo:
To je taková radost, když najdete svůj nový oblíbený film. Přítel ho pustil, po půl hodině na něj přišlo spaní a šel si lehnout, několikrát mě v průběhu filmu prosil, abych už šla spát taky, ale já se od toho nemohla odtrhnout. :D Díky za mou novou filmovou posedlost, drahý! 

Suspiria

Dystopický Yorgos Lanthimos

Yorgos Lanthimos je jedním z rozporuplných režisérů, kterému mimo jiné vděčíme jak za kultovní a mezi fanoušky ''divnofilmů'' uznávaný snímek Humr, tak za Kidmanovou obohacené Zabití posvátného jelena. Můj první zhlédnutý Yorgosův počin byl Humr. Byla jsem nesmírně nadšená z toho, jak divně je ve filmu společnost nastavená a jak zvláštně se chovají postavy, protože jsem nic podobného nikdy neviděla. Ale potom následoval Jelen, Špičák a Alpy - s každým dalším zhlédnutým filmem jsem ztrácela zájem o jeho tvorbu, protože mě ty neustále se opakující vzorce chování, nastavení společnosti, celková kompozice filmu a dokonce i opakující se herci (Colin FarrellAngeliki Papoulia) začaly nudit. Otázkou je, zdali je to jeho kvalita, přece jen jeho film poznáte v prvních pár minutách, nebo zdali to poukazuje na nedostatek kreativity, protože se postavy ve všech jeho filmech chovají jednoduše stejně. Člověk se nemá čeho chytit, jelikož nemají ani žádné emoce - je to chladné, strohé a v podstatě tak nějak nijaké. Kvůli tomuhle pro mě bude Lanthimos asi vždycky jedním z nejspornějších režisérů, protože pořád nevím, zdali je to génius, nebo člověk, který jeden koncept natahuje do pěti filmů.

Dystopický Yorgos Lanthimos

Jozef van Wissem

Měla jsem tu čest spatřit a naživo si poslechnout umělce a skladatele Jozef van Wissema, který se podílel na mém nejoblíbenějším soundtracku k jednomu z mých nejoblíbenějších filmů, Only Lovers Left Alive (Přežijí jen milenci) od Jima Jarmusche. Koncert splnil všechna má očekávání, Jozef byl přesně takový, jak by se dalo očekávat - moc toho nenamluvil, jen se sem tam potutelně usmál při potlesku a šlo vidět, že ho naše nadšení těšilo. Ačkoli pro mne bylo chvilkama těžké udržet pozornost, jelikož je hudba pomalá, pouze instrumentál a v případě Jozefa zní spousta písniček dosti podobně (což já normálně moc neposlouchám), koncert jsem si neskutečně užila, loutna je velmi kouzelný nástroj a Jozef to s ní nepochybně umí. Na ukázku pouze krátké video ze začátku koncertu.

Jozef van Wissem

Oblíbené záběry - 11

Dark (TV seriál)

Tento seriál byl pro mě moc milým překvapením - doporučuji!

Oblíbené záběry - 11

Oblíbené záběry - 4

Antichrist (Antikrist)

Celý zpomalený a černobílý začátek filmu je naprosto dechberoucí. 

Oblíbené záběry - 4

Oblíbené záběry - 3

Grave (Raw)

Oblíbené záběry - 3