Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (6)

Antiviral

Antiviral (2012)

Nemyslím si, že by k tomuto v reálné společnosti mohlo dojít, ale to neznamená, že neexistují jedinci, kteří by si klidně filcky od Lady Gagy píchnout nenechali. Je to rozhodně velmi povedená fikce o tom, kam by až posedlost celebritama mohla zajít. Film se může pyšnit skvělými prvky jako je například zajímavá vizuální stránka (často černobílé prostředí s bledými tvářemi postav a do toho sem tam nějaká červená rtěnka či krev) nebo až nechutná atmosféra, ale herecký výkon Caleba Jonese tomu všemu nasadil korunku.

Funny Games USA

Funny Games USA (2007)

Geniální, strhující a zlý film. Viděla jsem ho ve 13 letech, a od té doby mě odpuzují chlapi, co vypadají jako Brady Corbet. I přesto, že jsem v dospívání z tohohle snímku měla lehké PTSD, je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů hlavně kvůli tomu, jakou beznaděj ve mě vzbudil. Kameramani a střihači se tady moc nenadřeli, a to je něco, co tomu celému dává jakýsi klaustrofobický a úzkostlivý pocit, jako kdybyste tam byli s nimi. Až takový, že Hanekovo proboření čtvrté stěny vůbec nebylo potřeba. :-) Tohle a scéna s ovladačem je má jediná výtka. Herecké výkony na jedničku, Pitt a Corbet to oproti dvojici z první verze zahráli velmi dobře a mají za to u mě velký respekt.

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Sice znám Spirited Away odmala, takže k tomu mám velkou citovou vazbu a tudíž tím může být ovlivněno mé hodnocení, ale skutečně je to ta nejlepší pohádka, jakou jsem kdy viděla. Miyazaki má naprosto jedinečný vypravěčský dar a umění vložit do filmu takové množství emocí, kouzel a fantazie, že to všechno člověk ani není schopen na jedno zhlédnutí pojmout. Společně s hudbou od Joa Hisaishiho vytvořil něco, co bude v lidských srdcích žít ještě dalších několik desítek let.