Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Láska na kari (2014) 

Skvělý film vypráví příběh o lásce v mnoha podobách, o vůni domova, o lidech a jejich snech. Příběh na úrovni, prostě ten film má duši. Příjemná kamera a herci, kteří pochopili podstatu věci, kultury na hony vzdálené symbolicky splývají a navzájem se obohacují, nevědomost pomalu opouští mysl, poznání vede k novým objevům. Ideální a idealistický, ale tak skvěle příjemný. Více takto oduševnělých příběhů, jen tak se dá porazit strohost a prázdnota barevných, dutých a prázdných "mega" filmů.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Takový malý zázrak, stroj času. Najednou jste v jiné době, kde se lidé zdravili, žili v úctě a skromnosti, báli se pomluv a ztráty cti. Většina znala své místo, lidé byli hrdí na to čím jsou. A k tomu anglický šálek čaje a vyjadřování velmi diplomatické, intriky velmi zákulisní a napětí velmi vysoké. Naprosto uchvacující herecké výkony, místrovské vyjadřování emocí, pocitů, nálad. Co trochu kazí dojem je někdy šílený střih dialogů, kdy se tváře míhají co sekundu a místo klidného pozorovatele jste najednou lovec výrazů vrčící nad tím odfláknutím střihu. Bože, kam spěchat, čaj je ještě teplý. Vřele doporučuji, velmi osvěžující a krásně dlouhé.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Bravurně natočený film plný jemných detailů, fascinující kamera a mírná syrovost tématu. Skvělý koktejl vášní a zodpovědnosti, lásky a bídy té doby, která vedla k pokoře a skromnosti a přehlížela touhy jedince, pokud nebyl na žebříčku společnosti na výši. Neobvykle intenzivní vyjádření napětí introvertních postav, dobře podkreslené klidem a pomalým během tehdejší společnosti. Opravdu fascinující a uvěřitelné, velmi vtahující do děje. Scéna se sirkou zapalující oheň je mistrovská a naprosto geniální. Vřele doporučuji, po shlédnutí budete o něco bohatší.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Až mě z toho mrazí, tak tomu říkám memento. Ono to moc velké sci-fi není, většina z toho jsou narážky na korporátní firmy, které sbírají data už řadu let, protože už dávno pochopili, že v tom jsou peníze, zisky a možnosti jak manipulovat davy. Korporace, které nabízí pracovní prostředí motivující k elitářství, kde je ale něco za něco. Odevzdáte život, vyždímou Vás a pak buďto sami odejdete nebo Vás vyhodí jako "nestíhající". Chytrý na hloupých se pase. Spousta dobrovolných spících oveček hnaných vlastním egem a touhou po vyniknutí poskytuje své životy a domnívá se, že pak teprve budou mít nějakou hodnotu a dojdou uznání. U tohoto filmu je skvělá kamera s oku lahodícími záběry, svou nenápadností nabízí příjemné vtáhnutí do děje. Hlavní hrdinka se ještě učí býti hercem a má jen pár světlých chvilek, kdy je ta její postava uvěřitelná, jinak má spíše neutrální výraz a "staženou sedinku" připomínající Nicolase Cage. Ale jinak skvělý film na jedno podívání a trefné memento, vřele doporučuji.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Vizuální nádhera, skvělé nápady, ALE dva hlavní hrdinové, kluk a holka, co tam jaksi nepasují, jako když do luxusního auta posadíte dva puberťáky co nemají řidičák. Dvě děti ve vyspělém světě postrádající hloubku a zkušenosti. Kluk v majorské hodnosti sotva ochmýřený, holka superholka, co vypadá na medvídka v posteli, prostě pěst na nádherné oko. Kdybych se díval na vitrínu nějakého obchodu a ne na film, tak dám pět hvězdiček, ale protože by to měl být film, tak dávám jen tři. Škoda tolika skvělých nápadů na tak přiblbý scénář. Nějak mi nejde na pochopa, jak mohli znát jedno zvířátko z přísně utajené planety, když o tom skoro nikdo nevěděl, ale to bych chtěl moc.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Ubohost srážející předchozí dva filmy do čtvrté cenové skupiny. Pubertální humor, přeplácané postavy, vzteklí herci co nemají hloubku ani důstojnost původních postav. Film na úrovni indické tvorby.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Na začátku zajásáte, že se to zajímavě zaplétá, postavy upoutají a herci role prožívají. Pak se po seznámení vrhnete do vyšperkovaných zápletek a najednou to až třeští. Kombinace hodné jehovisty na tripu, drobné detaily vyzdvihované nad větší celky, ultra myšlení v ultra motivech, jako když dáte na volume tolik, že se zvuk slije do zkresleného dunění. No a pokud Vás tohle všechno neohluší, tak si po shlédnutí můžete odpočinout a doufat, že příště to bude víc pohodovka pro oko i mysl. Překombinované, přebujelé, přestřelené, ale profesionálně udělané. Někomu to vyhovuje víc, mé maličkosti méně.

plakát

Život a doba soudce A. K. - Série 1 (2014) (série) 

Milé překvapení, herci hrají role, kamera snímá aniž by na sebe moc upozorňovala, střih není po každém slovu, scénář je bohatý. Autorita versus veřejný a soukromý svět, malé i velké problémy lidí a jejich tužby, postoje a názory, emoce, prostě v tom najdete všechno co tam má být. Příjemné a profesionální provedení první série. Ve srovnání s výplní kanálů je toto na úrovni.

plakát

Zathura: Vesmírné dobrodružství (2005) 

Začíná to nenápadně až nudně a najednou se to zvrtne ve zcela nečekaný děj. Divák je spolu s aktéry stejně překvapen a vtažen do děje. A než to všechno proběhne, tak fandíte a držíte palce dvěma klukům v nesnázích. Umělecká práce, vlídná kamera, přirozené reakce kluků. Parádní koukaná.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Krásný příběh o fantazii, ve které může umřít kůň, kluk může zabít bestii a je jasné kde je dobro a kde je zlo. Jestlipak by to dnes prošlo při té pseudo-útlocitné ochraně před životem ? Příjemná kamera a vtáhnutí do děje, který plyne tak nějak sám od sebe, jako by jej nikdo nevedl, prostě pohodovka.