Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Po velice, velice, dlouhé době jsem viděla český film, který mě opravdu zaujal. Líbila se mi vizuální stránka a pojetí toho, jak by mohla asi technologicky vypadat naše budoucnost. Vše vypadalo realisticky a nebylo to přehnané. Oceňuji i to, že hlavní ženská postava nebyla nerealisticky dokonalá a když upadla, tak to nebylo jako z amerického filmu, kde by ani nevzdechla. Film by dle mého názoru klidně obstál i v konkurenci zahraničních filmů, nebylo totiž na první pohled vidět, že se jedná o českou produkci. Námět byl zajímavý, dokonce i nějaká ten prostor k zamyšlení jak žít svůj život - zda zálohovat, nezálohovat... Jedině v závěru to chtělo víc napětí a dramatičnosti. Nějak mi to tam chybělo.  Za mě to vázlo na hlavní zápletce, která byla taková trochu tuctová, čekala jsem něco víc a vlastně ten závěr dojem z filmu docela shodil. Váhala jsem mezi 3-4 hvězdičkami.

plakát

Emily in Paris - Season 3 (2022) (série) 

Bohužel každá série je o stupeň horší. Tohle bylo za mě zklamání, ztratilo to již ty humorné části, které mě bavily u 1. série a vycházely z rozdílnosti kultur. 2. série byla ještě docela fajn, ale zde šlo hlavně o vztahy...snad všichni vyměnili partnery. Dokoukala jsem to, ale ke konci už mě to ani nebavilo. Vlastně možná už od poloviny :)

plakát

Trol (2022) 

Na Trola jsem se docela těšila, ale nebylo to ono. Ze začátku mi to hodně připomínalo pohádku (obvykle německé produkce), kterou dávají v TV o víkendu. Snad do první půlky se bádalo o jakou nestvůru se to vlastně jedná a pak už mi to hodně připomínalo King Konga, kterého se snaží všichni zainteresovaní vlastně jenom naštvat, aby z toho byl nějaký akčnější děj. Trol vlastně nic špatného nedělal, ale politici a vojáci v něm viděli hrozbu a tak měl smůlu.  Škoda, že příběh nešel víc do hloubky co se týče mytologie, mohlo to dát příběhu zajímavější rozměr. Takhle mi to přišlo jenom jako snaha natočit film v americkém stylu, ale nic víc. Trochu promarněná šance na hezký film. Jinak animace Trola byla hezká, takže za to možná i hvězda navíc.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Drama? Sci-Fi? Pokud sci-fi, tak z velice blízké budoucnosti. Dokážu si představit, že opravdu hodně věcí by bylo možné zrealizovat technicky i nyní (maximálně by se mohla přetížit síť). Sci-Fi si osobně opravdu představuji jinak. A drama to tedy opravdu nebylo. Zřejmě se mělo jednat o film, který měl upozornit mladé na nástrahy soc. sítí a internetu, ale vyznělo to velice nepravděpodobně a naivně. Nováčka ve firmě hned na začátku kontaktují největší hlavouni, aby jim pomohla firmu změnit? Každý s trochu jinou představou. Tomu věří možná jen v Americe náctiletí diváci, jinak nevím. Film se snažil rádoby polarizovat názory ohledně ztráty soukromí vs. sdílení svých životů se všemi, ale tak okatě, až to bylo místy trapné. Odkaz na velké technologické giganty (jak ve formě firmy, tak jejího vedení) byl od začátku jasný. Závěr filmu se v podstatě rozplynul, čekala jsem velký "AHA" efekt, alespoň v rámci tohoto nudného scénáře, ale nic takové nenastalo. Pro lidi, kteří si váží svého času tento film opravdu nemohu doporučit, ale možná je to tím, že jsem už nějaký ten rok není cílovým publikem.

plakát

Queer tým (2018) (pořad) 

Naprosto skvělé! U každého dalšího dílu mám znovu a znovu slzy na krajíčku. Tito kluci mají v sobě obrovskou dávku empatie a neomylný cit odhadnout přesně, co potřebuje v dané situaci člověk slyšet, aby ho to posunulo tím správných směrem - k sebepřijetí, vidění pozitivních stránek života a možnostech, který život nabízí. Někdy stačí tak málo a změníte tím někomu život k lepšímu. Moc fandím tvůrcům i všem účinkujícím.

plakát

Bez věcí nad věcí (2018) 

Na film jsem se moc těšila - zaujal mě námět, má super hodnocení a navíc mám ráda německé filmy. Bohužel byl děj příliš přímočarý. Od začátku bylo docela jasné, jak to asi dopadne, žádné velké překvapení a hlubší myšlenka než je vlastně jasné od chvíle, kdy si přečtete anotaci. A taky nevěřte, že je to čistá komedie, rozhodně se u toho zase tolik nenasmějete.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Dlouhááááááá reklama na Lady Gaga. Pro mě obrovská nuda. Nedokázalo to upoutat mou plnou pozornost. Takže v půlce již to běželo spíš jako podmaz. Lady Gaga jako "popelka", která tuší, že umí zpívat, ale až ve chvíli až se dostane na skutečné pódium zjistí, že má hlas a že dokonce zpívá mě nepřesvědčila. Je na tom něco originálního? Kolik takových filmů jsme již viděli, včetně původní verze? Opravdu si ten film zalouží tolik chvály?

plakát

Příběh koček (2018) 

V podstatě je to Hledá se Nemo, ale s kočkami. Bohužel to není ani z daleka tak dobré :-(

plakát

Dokud nás svatba nerozdělí (2017) 

2 hodiny absolutní nudy. Pousmála jsem se asi 2x na nějakém slabším vtipu. Hlavní hrdina krajně nesympatický vyhořelý chlap, kterého jeho práce už dávno nebaví. Cca půlka filmu je příprava na svatbu a druhá půlka je svatba. Osobně mě nikdy nebavilo dívat se na svatby ani na amatérském videu, ale doufala jsem, že tato francouzská komedie nebude jenom o tom. Bohužel byla. Série nezdarů, které musí personál řešit, ale bez nadhledu a humoru, který jsem očekávala. Jediné co se mi líbolo byla závěrečná hudební vložka (rádoby improvzace personáu). Nechápu proč má tento film tak dobré hodnocení. Nemohu doporučit vůbec nikomu.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) odpad!

Ano, je to zoufalé. Ještě, že to mělo jen hodinu a 15 min. Knížku jsem četla už dávno, ale vím, že jsem se dost dobře bavila. Tohle je ale hodně nepovedené. Snaha využít komiku, která fungovala ve Bridget Jonesové na mě působila jakoby jí převáděl někdo, kdo dlouho pracoval v cirkusu a nedokáže se od toho oprostit. Pokud to byl záměr, na mě to působilo trapným dojmem. Bohužel, další pokus, který nevyšel.