Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Klasický akční film plný skvělých přestřelek, drsných chlapů a originálních hlášek. Policista John McClein v podání Bruce Willise uvězněn v buduvě Nakatomi, za zadkem má ozbrojené teroristy s automatickými zbraněmi, kteří drží rukojmí, zápletka by nemohla být lepší. Jenže ouha při útěku si jaksik John zapomene vzít boty. No při zabití prvního z nich vypustí jednu z hlášek ,, Po světě běhá milion teroristů a já zabiju jednoho, kterej má boty menší než moje sestra až po koečnou scénu kdy zastřelí posledního terorsitu, má film skvělý děj. Pět hvězdiček.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Opět další nezapomenutelný film s Willisem (jeho třetí nejlepší film vůbec). Plno drsných hlášek a akce. 90% ,, Nikdo tě nemá rád, všichni tě nenáviděj. Posereš to. Usměj se čuráku." jo tohle je nejlepší hláška z celýho filmu, ovšem musíte mít film v původním českém dabingu.

Pátý element

Pátý element (1997)

Taxikář Corben Dallas v podání Bruce Willise srší neotřelými hláškami, krásná Leelou alias Milla Jovovich, kněz Vito Cornellius (Ian Holme), černošská moderátorská hvězda Ruby Rhod (Chris Tucker) a konečně jeden z nejlepších filmových záporáků Garry Oldman neboli Jean-Baptiste Emanuel Zorg. Tak tohle je pětice, která nás provází filmem Luca Bessona. Skvělé efekty tomuto akčnímu filmu navíc dávají obrovský spád a pokud by byl člověk trochu romanticky založený počká si na konec, kdy jsou Leelou a Croben spolu v obětí a Corben musí říct nějaké slova na V. Patý Element jsem viděl snad 20x, ale vždycky mě dostane hláška ,,Lilu Dalasova Mulltipas! Multipas!" nebo ,,Vy jste Němci ?" Tenhle film si nezaslouží míň jak 90% proto 5 svězdiček.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Spojení Tom Hanks a Steven Spielberg nic víc nemusím říkat. 5 hvězdiček, protože víc ani nejde je to nejlepší válečný film, kterej sem kdy viděl.

Žhavé výstřely

Žhavé výstřely (1991)

Geniální film. U téhle šílené parodie není co vytknout borec Charlie Sheen jako Topper Harley, který trpí otcovkským syndromem, Lloyd Bridges jako admirál Benson, který už snad ani není člověk po všech těch úpravách xD a mnoho dalších vedlejších postav, které jsou stejně skvělé jako předchozí dvě. Spolu s Bláznivou střelou jsou to ty nejlepší parodie.

Kam orli nelétají

Kam orli nelétají (1968)

Dle mě druhý nejlepší válečný film, i když u mě jsou filmy Příliš vzdálený most, Kam orli nelétají a Zachraňte vojína Ryana na stejné pozici.

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Druhý nejlepší film z mafiánského prostředí. Na Kmotra sice nic nemá, ale tenhle film je taky skvělý už jen díky té plejádě hvězd v čele se Seanem Connerym, který zde v podstatě hraje vedlejší roly. Přes De Nira, který zde hraje asi největšího mafiánského bosse v americké historii Al Caponeho, až po Andy Garciu nebo Kevina Costnera, kteří zde mají nejvíc času. Filmu nemám co vytknout a osóbně se mi líbila scéna kdy Connery chytne jednoho mrtvého gangstera a prostřelí mu hlavu za oknem, aby přiměl ke spolupráci jediného přeživšího pašeráka whiskey.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Skvělé finále této trilogie. Peter Jackson natočil asi nejlepší fantasy snímek, který kdy byl natočen. 11 zlatých sošek mluví za vše a ta nejdůležitější za film asi úplně vystihuje tenhle film. Film sem viděl v obu verzích jak v té ,,krátké'' tak i v té o trochu delší 4 hodinové podobě. Jediná věc co mě na tomto filmu štve, že v té kratší verzi neukázali Sarumanovu smrt, ale jinak nic nelze vytknout.

Training Day

Training Day (2001)

Tenhle film je zvláštní, když sem se na něj díval poprvé asi sem ho nepochopil (bylo mi 12 xD), když sem ho zhlídl trchu později už mi bylo jasné o co jde. Navíc se mi líbilo to ghetto, kde natáčeli, asi bych měl strach tam vůbec zaparkovat 5*