Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Recenze (2 873)

plakát

Příběhy ze záhrobí - The Man Who Was Death (1989) (epizoda) 

Nuda. 2x jsem u toho usnul. Což se u dílu, který nemá ani 25min. děj, dá považovati za vskutku výmluvné. Ani Sloan tomu moc nepomohl. Ty 2 jsou v podstatě jen za Strážce Krypty, páč v Kassirově podání je prostě neuvěřitelný.

plakát

Star Trek: Picard - Monsters (2022) (epizoda) 

Linka s Riosem dobrá. Dokonce snad classicky STovská. Tallinn/Laris jako vždy světlý bod v temnotách. Pikrdův žalář, nůďo. Doporučuji rychloposuv. Ale aspoň mi to připomělo svým včleněním do děje, TOSku. Ani Orla B. tomu nepomohla. A Picardův otec vypadá jako dr.House.;-) Páč bych v něm dr.Baltara z BSG v.2.0 nepoznal ani omylem. To ty fousy, no. Souhlas s tím koncem. Ale 4. kvůli tomu nedám. Jinak tradičně vatoidní, takže mé podezření, že z této série bude nejlepší 1., 5. a 10.díl neustále sílí.

plakát

Star Trek - Fenomén - Kobajaši (2022) (epizoda) 

Začal jsem záměrně až od tohoto dílu (pilot nepočítám) a opět dobře udělal. Už jen kvůli tomu, míti možnost vidět na můstku třídy Galaxy dr. Crusherovou (ta se obličejově povedla cgi kouzelníkům asi nejméně) Uhuru, Spocka, Oda a později příjde i Scotty v uniformě z ST II a dál éry.;-) A to, jak Dal (když už se sám pasoval na kpt.) dělá min. 70x onen neporazitelný (až na 1 vjímku;) test, mi připomělo styl LD, takže plus. No a na konci, příjde ono odhalení, kdo je kpt. U.S.S.Protostar. 

plakát

Star Trek - Fenomén - Mravní hvězda, 2. část (2022) (epizoda) 

Začínám pomalu souhlasiti, že jak se na tom na 100% nepodílí Kurtzman, je to ST. Prý to platí i zde, nejen u LD. Byť v tomto př. s jasně zaměřenou cílovkou, která to pochopitelně zjednodušuje (nikoli ohlupuje) ale v tomto ´´závěrečném´´ 2díle jsem našel dost ST prvků na to, abych mohl zatím opatrně (nechci přechvalovat) říci/napsati, že vedle LD to vypadá, že zatím hrané experimenty jsou v lepším př. rozporuplné, tak animované ST odnože stojí pevně na nohou a neplácají se ode zdi ke zdi jako STP. Hl. padouch co má pifku na UFP ,která po jeho osvětlení ovšem jest zcela pochopitelná (zase jeden 1.kontakt, co se nevyvedl dle příručky) je SPOILER po zásluze potrestán (nebo se to aspoň tak jeví) a ta neskutečně super kůůůl loď (která sice vypadá, že přílétla z Kelvin timeline, ale těžko ji nesnášeti, když je uvnitř a zvenku tak fascinující:) s protowarpem (žádný posr. houbičky) se opět vydává na cestu kurz Hvězdná Flotila. To jsem si nevymyslel, to tam fakt zazní.;-) Medusan Zero je super TOS prvek  a postavy nejsou v této fázi příběhu už tak otravné, jako v tom ultraslabém pilotu, který vskutku moc nenavnadí. Jen ta posedlost tvůrců nových ST neustále měniti uniformy a to i v období, kdy se tento i LD odehrávají v podstatě ve stejné době (byť na jiném místě) což je pro mě osobně zajímavé v tom, že tento tv s. začíná v roce, kdy LD teprve budou míti 4.s. je trochu únavná. A jako člověk, který nikdy neměl rád kpt. Káťu, musím zmíniti fakt, že jako hologram je o dost více zajímavější, než její živý protějšek z STV. Ironie.:) Grafika je opravdu právem vychvalovaná a v HD to vypadá (zvláště když je v záři reflektorů U.S.S. Protostar) fantasticky. Bylo by to stejně jako pt.I za 4., ale když jsem viděl tu neskutečnou posl. 2minutovku, musel jsem z nadšení (které jsem naposledy na takové úrovni zažíval při 4.s. STE, nebo při prvním objevení se Borgů v STV, to se nezapomíná) fláknouti tu 5. Dále mě velmi zajímá, co se stane dál, páč při zjištění na konci 6.dílu, kdo jest kpt. Protostar, mi poněkud poklesla čelist, co jsem též u ST, velmi dlouho nezažil. To, že je STProdigy vlastně kousek po kousku jasným pokr. STV včetně (po dlouhé době nedávno shlédnutého Endgame, což byla náhoda, páč jsem fakt neměl v plánu se podívati na další díly STProd. v podstatě nikdy) je další přidaná hodnota. Opravdu jsem si myslel, že to bude až moc dětinské, ale díky těm díl od dílu, zvýšenému počtu flotilovských (jak to nazývám u nových ST) věcí, i té grafice, která tomu hodně dává a s jejíž pomocí, zvládnete tu dětskou příměs (aspoň u mě to platí) zatím leč stále optimisticky opatrně mohu prohlásiti, že po LD je tu další ST seriál. A když nesklouzně k infantilnosti, budu jen rád. Akorát toho Tellarita, bych vůbec nepoznal, pokud bych si to nevygůglil.

plakát

Frankensteinův syn (1939) 

Njn. DaVid´82 mi to vzal rovnou z klávesnice.;-) Ale něco za sebe bych přidati měl. Ocením občas, a v tom se shoduji s ostatními, vskutku expresionistickou reminiscenci (kulisy byly opravdu super) která mi i v některých př. připoměla Janu Eyrovou z 43. Vizuální stránku tedy oceňuji na 4. Ovšem zde tolik vychvalovanému Rathboneovi nevěřím kladnou roli většinu děje, takže mi více reálná přišla postava jeho ženy, která nebyla uječená nána z nánova, ale měla snad více racionální a chladnou hlavu než Wlk von F. Blonďatý kudrnáček mi připomínal Milana Šimáčka z My Všichni Školou Povinní:) a inspektor Krogh, který občas pozoruje Frankensteina, jak hází šipky (což mi přišlo zvláště v tomto filmu poněkud bizarní) a je v podstatě jeho jediný kámoš, zase vypadal chvílemi jako Jaroslav Marvan ze Švejka..;-) Mohu vám i já vám též potvrditi, že samotné monstrum zde skoro není a nechápu (když pominu stránku finanční) co vedlo W.H.Pratta k opětovné několikahodinové a úmorné fázi namaskování, když jeho postava tu je skoro k ničemu. Tedy, pokud to musíte viděti jen kvůli němu, čeká vás notná dávka zklamání. Koho ale mohu naprosto pochváliti, tak Lugosiho. Ten byl s velkou pravděpodobností nejlepší ze všech. Možná i nejlepší v mnou dosud s ním viděných filmech. Zde by ho nepoznala ani vlastní matka a hned po tomto filmu bych mu dal Rasputina. Dobře se na to koukalo, nuda to taky nebyla, ale žádný zázrak, který by měl býti v červených číslech to také není. I když je to pořád o 100% lepší jak pokr. Neviditelného s Pricem. Co ale celý film neuvěřitelně shazuje (a to se fakt nasmějete) je ten závěr na nádražíčku. To jsem po tom všem co se stalo, koukal jak vejr s wtf výrazem.

plakát

Temný anděl (1990) 

Drogový dealer z kosmických dálav vs. božský šwéd no.2. jak mi ho překřtil kdysi kámoš na učňáku.;-) Ten 1. je Max von Sydow, pokud by vás to zajímalo, jakože ne.:) Majitel titulů z matematiky, fyziky a chemie na Královském Technologickém Institutu, zde sice ještě nevypadá tak úžasně drsně jako např. v Expendables a zde jsem si ho překřtil na Kena (nedivím se, že dělal modela:) ale ukáže zde i romantickou polohu (eeew:) a s přehledem nakope ufounský zadek démonickému Huesovi (když ten mimozemský polda, co po něm jde, žalostně selže a Cain to za něj musí řešiti) který sice tvrdí, že ,,Přícházím v míru´´ ale to je lež, jako věž. Možná, že by se to za celý film asi oposlouchalo, ale vždy mne mrzelo, že to zhruba od pol. přestane říkati a jde rovnou na věc. Pak tu též máme mimořádně ošklivého mr.MXYZPTLKa ze Superboye (nebo vůdce dětí z TOS dílu Miri, jak chcete) a hudbu od našeho ´´krajana´´ J.Hammera ml. Příjemná oddychovka, která si na nic nehraje a uplyne dřív, než stačíte říct...Lundgren. A ano, zákl. námět je sice možná ujetý a tak, ale jak píše kolega Flipnic, je rozhodně neotřelý a neokoukaný. V té době tedy určitě. A to se cení.

plakát

V dosahu bestie (1982) 

Asi budou SPOILERy. To jsem se zase nechal nachytati zdejšími výkřiky typu, ooch to je užasné, oooch a ta hudba atd. Mňo, bylo to celkově opravdu dobré a nějaká ta atmoška tam taky byla (díky 2 Lovecraftovským jménům, při popuštění fantasie je možno vnímati tento film i jako nepřiznanou poctu HPL) a scénář od mého oblíbence je dobře proveden, ale hudby jsem si téměř nevšiml a i když je to u mě na 3.5 díky celkovému dojmu, zaokrouhluji ke 3. Co je ale zajímavé, tak obsazení, které zvláště pro mne jest v několika př. poněkud zpětně myšleno, bizarní.;-) Mám tu totiž jako hl. manželský pár dr.Carol Marcusovou a její manžel, který bude ve vzdálené budoucnosti jiná ST postava v TNG.;-) Sheriffa tu hraje L.Q.Jones (který mě ze všech postav, zaujal asi nejvíce) což ocení zejména fandové dosti drsných westernů Sama Peckinpaha a Harlana Ellisona, kterým velmi zručně napsal a zrežíroval jednu povídku.:) Pokud by to někoho zajímalo je to, a Boy and his Dog z 75. Scéná znásilnění viděti byla i nebyla, takže ok a pobavilo, že na konci se stane přesně to samé, jen s tím rozdílem, že se jedná o biologického syna a onu fešnou dívku, která (přiznejme si to) má poněkud výraznější ňadra než dr.Marcusová, což je věc, kterou jsem zrovna nepotřeboval vidět za každou cenu, heh. Nechápu, proč ji neinseminoval, když byl ještě kluk jako buk, ale asi po proměně nastává zvýšení sex. apetitu, či co.;) Kvituji taky, že to má jasný konec, páč toto bych jako sérii fakt nedojil. Jen doufám/předpokládám, že gen. z 1.Predátora či strýko Louis z Friday the 13th the series, jako dr. provedl co nejdříve u Amandy (další ST postava a tentokráte rovnou 2x záporná v TNG a pak v DS9) potrat, páč mám důvody se domnívati, že jak otci tak synáčkovi se povedlo zasíti. Jen mě rozesmálo, že jak se 2.znásilnění podobá jako vejce vejci tomu 1. v tom, že oba roztrhnou dámám šaty, přičemž ke znásilnění tedy prsa zrovna nutně nepotřebujete. Dle mého. Ale za tu totálně efektní proměnu jsem měl 100 chutí dáti 4. To tedy ano. Jako dělané pro ty, co si zakrývali oči při Cronenbergově the Mouše.;) Už jen kvůli ní to musíte vidět. Celé samoz. Jo a taky jako jiní nechápu, jak se  rež. takových fláků jako Quíllení II a III, povedl takto zručně a efektivně vyrobený film. P.s. přečtěte si pak děj románu. Stojí to za to, zejména kvůli tomu, jak a proč se děj předlohy a filmu tolik liší.;-) Já preferuji rozhodně konec filmu.

plakát

Star Trek: Nová generace - Všechno dobré... (1994) (epizoda) 

Ano, přesně. Konči to tam, kde to začalo. My, co jsme v 90tkách vyrůstali či lépe řečeno byli ST formováni, jsme co vím, z toho byli dosti odvaření, byť někdo více, někdo méně. To už tak bývá. A stejně jako u pilotu, i zde existuje director´s cut, který obsahuje několik sice krátkých ale parádních scén, které pro ty, co to viděli mnohokráte, tvoří ještě větší zážitek. Možná by se zpětně dnes dalo i říci, že STP začíná tam, kde se odehrává část děje. Velké plus za doplněné části v době Farpointu, což pro ST maniaky už tak vysoký zážitek ještě zvýrazňuje. Jasně, že se též nedá moc srovnávati pilot a tento film/díl, když TNG urazilo za těch 7 let dlouhou cestu plnou výmolů, vývoje a nutných škobrtnutí, které jsou ovšem dnes u některých nových ST s., až příliš časté. V každém př. jde o co se týče ´´závěru´´ (proč ty úvozovky? Inu, páč zakončení TNG je až v ST VII, který se ovšem kvalitou na tento počin nehrabe ani omylem) jsme nemohli dostati lepší vizitku, než tuto. Jsem o tom přesvědčen. Proč už dnes není zřejmě nikdo ochoten či schopen dodati takovýto kvalitní trek, netuším, nevím. Přece to snad už navěky nebude jen o lensflérech a nadbytku modrých neonových světel a odfláklých a nezřídka nesympatických postavách? Čest zatím jediné 2 roky staré, vyjímce.