Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Recenze (2 877)

plakát

Star Trek - Past na muže (1966) (epizoda) 

1 z classických dílů. Special quest star Solný Upír, což jest fanovské ozn. onoho tvora z planety M-113. BTW, všimli jste si, že jednoho exempláře měl (později ho vypařil phaserem) vystaveného gen. ve výslužbě Trelane dříve z Gothosu? ;-)

plakát

Blade Runner: Black Lotus - The Davis Report (2022) (epizoda) 

Není to nejslabší díl. Jen je pouze z 50% zbytečným pro ty, co to sledují (opakovaně) díl po dílu. Ostatně, byla by pěkná hovadina, to začíti sledovat od pol. Tento typ dílu ale fakt nemám rád. Ani ve ST, ani v Simpsonech a ani v Přátelích. Zkrátka zkouknětež jen samotný výslech pol. Daviesové. Pokud by tento tv s. měl odsouhlaseno 7 sérií po 26 dílech, tak ať si klidně tyhle shrnovací díly fláknou do každé série. Takto doufám, že to bylo po1. a naposled. A na plný počet to tím pádem, není ani omylem. Reál jest mezi 3 a 3.5 A zdravím toho provokatéra, co tomu dává již od 1.dílu konstantně odpad a stále na to masochisticky čumí. Aspoň, že tím vždy spolehlivě pobaví.

plakát

Star Trek - Fenomén - Ztráty a nálezy (2021) (epizoda) 

Nejlepší komentář....durdin.;-))) Já jen dodám, že když zapnete rychloposuv (doporučuji 8x) a deaktivujete ho tak 10 min. před koncem, vůbec NIC se nestane. Vážně.  Ale design lodi je fakt SUPER. Jest ovšem veliká otázka, zda to má cenu sledovati dál. Asi si nejspíše počkám na kompletní sérii a pak si prostě přečtu synopse, páč tohle se mi s velkou pravděpodobností, nebude chtít sledovati celé díl od dílu. Ale 1 věcí si jist jsem. ST určitě nepotřebuje dětinštější verzi SW:cw. Byť s nadprůměrnou grafikou. Na přilákání dětských a budoucích ST fanů tu existuje sice ne moc ve výsledku dětská, leč pro tento účel pův. myšlena STTAS. Jak jsem včera říkal kolegovi...tohle mělo býti klasicky kreslené a Lower Decks měli dostati tuto grafiku.

plakát

Galactica 1980 - The Night the Cylons Landed: Part 1 (1980) (epizoda) 

Při prvním shlédnutí někdy min. rok, jsem se válel přímo neskutečně. Tohle jsem nečekal. Místy skoro jako Red Dwarf. Za 1 z vrcholů, považuji sequenci s Centurionem a jeho humanoidním Cylonským pánem, jak stopují večer o Halloweenu u dálnice  a jejich interakce s manželským párem, který je vezme sebou na pravou Halloweenskou párty. Jedním slovem...šílené.;-))) Ale bavil jsem se královsky.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) 

Je vskutku velmi příjemné viděti, jak něco dělají lidé, kteří ví co činí. Na rozdíl od jiných obskurních tv s. experimentů, co dělají ze známých zn. šaškárny. Těch 50min. uplyne jako voda či písek v dunovém moři a já souhlasím s tomikem99, že na Tuskeny, se již nikdy nebudu dívati stejně, od doby, kdy z nich Lucas udělal ty nemyslící zabijácké příšery, které jsem opravdu nesnášel vždy, když se někde zjevily. Vlak byl dobře akční a únik strojvůdce, pobavil. Takovým tím klasicky Lucasovským přístupem.;-) A jsem rád, že jsem správně identifikoval Pykee. Sorry, nevím jak se to přesně skloňuje. Nebyl jsem si dlouho jist, páč něco jiného je anatomicky zdeformovaná cgi postava a živý herec. Hned jsem si vzpoměl na jistý čtyřdíl s Ahsokou a sestrami, který zde není moc v oblibě. Což se mě netýká. Special quest stars... huttská dvojčátka a jistý černý  Wookie.;-) Dr.Aphro a co vy?

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Spadl k nám z vesmíru (ten úvod je snad jasný, ne?;) a jmenuje se pan Fazole. Ztvárněný nadprůměrně inteligentním matematikem z kdysi normální země, kdy existovaly jen 2 pohlaví, jak vím já a paní Rowlingová. Kdo je to? ;-) Ale někdy bych mu fakt dal pěstí. To když třeba své vyvolené dá k X-mas místo jejího vyhlédnutého prstýnku jeho fotku, zatímco on dostane skládací model lodi. V tu chvíli se mi vaří krev. A jak napsal již Kryton...medvídek skutečně rulezzz! :-))) Kreslená verze nedosahuje quallit této hrané verze, i když nebyla špatná.

plakát

Výtah (1983) 

Lehce démonická holandština tomu dodala celkem říz, takže jsem 1.pol. měl dojem, že sleduji ´´ranného´´ Cronenberga ( hl. díky kameře, nikoli jazyku, ostatně, jsem přesvědčen, že právě Cronenberg by z de Liftu udělal pořádné maso) či Triera ve stylu Rigetu.;-) Vyzdvihnu hudbu, kterou zde prakticky nikdo nezmínil, ale to mě obecně na čsfd vůbec nepřekvapuje. Zde se totiž Maas bezesporu inspiroval Carpenterem (a pokud by v té době již existoval, tak i Twin Peaks a taky trochu Enya:) a za to mu dávám palec vzhůru. Nikoli prostředník. Jasně, zranění neslučitelná se životem si tu vskutku moc neužijete (TOP je bez debat ta urvaná hlava, kterou jsem si pustil v tušení, že to bude zřejmě to nejvýživnější, což se ukázalo jako správné, hned několikrát) takže se přiznám, že mě více zajímal Felixův osobní a pracovní život, než vraždící Výtah, hehe. Proto jsem sice potěšen, že v posl. 10min. se režisér/scénárista/skladatel (zdravím Carpentera) vzpamatoval a ukázal to, na co asi většina čeká celou tu stopáž, ALE mě by ve výsledku více zajímalo, zda se k němu ta hloupá ženská, co poslouchá kamarádku se slepičím mozkem a soudí (po 10 letech manželství) bez jakéhokoli důkazu vrátí, nebo zůstane i s dětmi u matky. Výsledný a docela kladný dojem z tohoto filmu jest ten, že jsem viděl něco, co není z USA či GB a více než cokoli jiného to je psychologickosociální konverzačka, kde jen tak občas, živý de Lift, otevře, nebo zavře náhle a bez varování...dveře. Ano správně. Maas se mohl na ten samotný Výtah vykašlati a natočit (stejně to v podstatě udělal) příběh svědomitého pracovníka a jeho okolí. Takto to dle mého zbytečně maskoval jako horor, což je ve výsledku...skorokničemu a tomu já říkám, ironie.;-) Palce též nahoru za úvod se čtveřicí ve výtahu, i když ta poloodhalená ženština s těmi brýlemi vypadala jako regulérní chlap s parukou a za techtle/mechtle šéfa a sekretářky. Ale toho neoprávněného facana té holčičce, co má panenku se stejnými šaty, jako majitelka, jí dávati tedy nemusela. Lehce pobavily koncové credity, kdy mysteriózní kamera (kam se na to hrabe Lynch, checht) zabírá nohy 2 hl. postav, jak jdou ze schodů.:) A novinářka Mieke a příčina Felixových manželských problémů (byť hl. díky té slepici) byla docela fešná.;-) 31.min. OST 80%

plakát

Nadace - Série 1 (2021) (série) 

Je to prostě NEJlepčí seriál Všech Dob!!! A basta!!! ;-) Takhle se to má dělati. Páč takovou pí....jsem ještě neviděl. A že jsem jich už sakra viděl. DSC? Hadr. Sofistikovanost? Nasrat. Inteligence? Nasrat. Nějaká úcta k autorovu dílu, alespoň na prenatální úrovni? Nasrat. Napsati a obsadit postavy tak jak jsou koncipovány v knihách? Nasrat a na dvakrát. A perfektní úvodní znělka a slušný (i když Medvídek umí i líp) ost to fakt nevytrhnou. Mám absolutní hrůzu, co ti hyperkorektní kokoti, udělají s Hyperionem. :-/ Doufám, že Štír bude nebinární afroasiatka. Dnes už nikoho nezajímají inteligentní scénáře. Hl. ať tam je co nejvíc.........Odpad celkově nedám jen proto, že se mi první 2 díly celkem líbily. Indeed, jak by řekl Teal´c. ;-) Pevně doufám, že důvěru ve mě vloženou Goyer a Friedman nezklamou a vytlačí ze zadku jestě aspoň 20 sérií, aby tak posléze došlo ke kompletní vražedné adaptaci veškerých děl, které nějak souvisí s cyklem Nadace, což činí +/- 18 knih. Tzn. 18 sezón.