Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Klenot individuálního filmovo/televizního labůžníka, který se nechce nechat jen tupě bavit, ale naopak... chce se nechat vtáhnout do světa, na který už nikdy nezapomene. A který mu pak bude vrtat v hlavě jako červotoč.Kdo nepochopil, nejspíše nikdy nepochopí. A ta 3.s., na kterou se čekalo/nečekalo 25 let...no ty... A kdo je tady na čsfd těžký fanda Lynche a ještě tento jeho nehorázně zásadní a rozhodně nejrozsáhlější počin neviděl, urychleně by to měl napraviti. Vy klikaři jedni, teď už máte rovnou 3.s. To my jsme museli (a mnoho z nás to již dávno vzdalo) čekati 26 let. To si jen málokdo umí představit.

Dějiny Hollywoodu

Dějiny Hollywoodu (2010)

Uno perfecto! Kdo se zajímá o dějiny filmu (pozor, toto se ovšem netýká filmových konzumentů, pouze fajnšmekrů) a nemá tu zcela zásadní publikaci od Jerzyho Plazewského - Dějiny Filmu 1895-2005. Tak toto jest pro něj neoddiskutovatelná povinnost. ´Zardoz promluvil.´

Star Trek

Star Trek (1966)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, dospěl atd. Nedovedu si po 30 letech představit, jaký jiný SF seriál by ho mohl nahradit. (Možná Babylon 5). stilgar1, triumfuje! A to, že tomu někdo vytýká epizodičnost a masky, mi příjde tak trochu...mimo. To je právě ta síla ST od 1964-2005. Chujoviny typu DSC aj. ukázaly, jak se to může pěkně obrátiti proti vám. Uvědomte si, jaký to mělo rozpočet a ve které době to vzniklo.

Star Trek

Star Trek (1973)

Za posl. 10 let...totální srdcovka a zároveň regulérní 4.s. a čtvrtina 5.s. To říká D.C.Fontana a já. ;-)

Star Trek: Enterprise

Star Trek: Enterprise (2001)

Tento seriál mám velmi rád (i přesto, že z pohledu trekisty, je tam pár věcí, které nejsou prostě košer, včetně té sice vizuálně perfektní, ale díky tomu otřesnému songu, nekoukatelné úvodní znělky). Za posledních 12 let, ale vykvetl do krásy. A ve srovnání s Discovery aka Shitcovery (která vlastně srovnání nesnese, neb se z 90% nejedná o ST jako takový) je Entrprajs, pure 100% ST. Což by v době před DSC, nebylo možné.

Černobyl

Černobyl (2019)

Shlédnuto v kuse a jako sběratel všeho, co se týká katastrofy v Černobylu, říkám toto: je to bezesporu 1 z nejlepších, nejbrilantnějších a nejzásadnějších tv sérií všech dob. Navíc o to hrůznější, či působivější, když si uvědomíte, že jde o skutečné události. Několik scén v celkové sérii, může v klidu soupeřiti s jakýmkoli hororem za posledních 50 let. Nevím, jak jsem se mohl domnívati, že mě to totálně nedostane (možná i proto, že mám toho o Černobylu docela dost) a jen si mi to bude líbit. Herecký koncert Jareda Harrise (kterému jsem okamžitě věřil, že je to ruský vědec a kterému musím poblahopřáti k tomu, jakou šťastnou ruku má při výběru scénářů za poslední roky) a Stellana Skarsgarda (kterému jsem zase věřil, že svého hereckého kolegu z toho vrtulníku, opravdu vyhodí) kteří ovládají okamžitě děj, jakmile jsou na scéně. Což samozřejmě neznamená, že ostatní nestojí za nic. Tohle by mělo pobrati všechny ceny co existují pro tv oblast a ještě by měla býti vymyšlena nějaká nová, aby ji tato série mohla dostat. A to, že tam není vše na 100%,dle reality? Pchá! A co jako? V tomto případě mi umělecká licence nevadí. A navíc...nejde přece o přesnou dokumentární rekonstrukci (pokud vím) ale o tv dramatizaci. Tohle by měli shlédnouti všichni na čsfd povinně a ve školách, jakbysmet. Skladatelka též perfektně pochopila, že k takovému tématu se nejlépe hodí samoz. dark ambient (viz. ost k Černobylským Deníkům, či nářezová videoherní série S.T.A.L.K.E.R.). HBO tímto natrhlo radioaktivní zadek, všem seriálům od Netflixu s přehledem, a bude trvati hodně dlouho, než tohle někdo trumfne. Hádám, že poločas rozpadu v tomto př., by mohl býti až 100 let. Jen 1 věc bych trochu vytknul...ten jejich Gorbačov, si nebyl moc podobný a pokaždé jsem si musel říkati, že to má být on, páč nestačí namalovat jen nějakému pánovi, skrvnu od krve na pleš. A všem těm pochybovačům na diskusi k tomuto vzkazuji...do minuty, zapomenete, že všichni mluví anglicky. Tohle bych omlacoval rusům o hlavu, ještě dalších 300 let. Nejméně. Ost 112%

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Pozor, ten plný počet je jen a pouze za prvních 5 sezon. Dál sledovat, jen na vlastní nebezpečí. Já skončil u 3.dílu, 6.řady. A ten hl.příběh, začínající v pilotu, je stejně vyřešen v 5.s. Pak odešel hl.tvůrce, Eric Kripke a nazdar, bazar. P.s. the best díl ever? Jednoznačně - Monster Movie!!!